Felvettek egy egyetemre most szeptembertől, de másik szakra szeretnék járni, átlehet kérni magam? Vagy van erre valami lehetőség?
Én úgy tudom, hogy most be kell iratkoznod, és legalább egy félévet meg kell csinálnod, utána mehetsz csak át a másik szakra. Ha van olyan tantárgy, ami mindkét szakon van, akkor elfogadtathatod azokat, amiket már megcsináltál.
Szerintem most szeptembertől már semmiképp nem mehetsz át a másik szakra.
Mindenképpen be kell iratkoznod, és az első félévet elkezdened. Talán még a másodikat is, de ez nem biztos. Nálunk a PE-n két lezárt félév után tudsz szakot váltani.
Ha a két szak nagyon különböző (két karon van) akkor nem, vagy csak kevés tárgyat tudsz elfogadtatni. Nyilván amiket nem fogadnak el a régi szakodról (amire most jelentkeztél) azt meg kell csinálni az újon (is).
A tanulmányi osztály szakfelelőse (ezerféleképpen lehet hívni) pedig mindenben segít. Itt már magad intézed az ügyeid, de ő a legtöbb dologban TUD segíteni, keresd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!