Most akkor az ELTE nem jó egyetem? Süllyed?
Mostanában csak azt hallom, hogy sz*r lett, direkt meghúzzák a diákokat a tanárok, már nem lehet büszke az ember, ha oda jár, bármilyen hülyét felvesznek, a legtöbb eltés lelép másik egyetemre stb. Ebből mennyi igaz?
Most akkor jó suli vagy nem? Ha azt mondom, eltére járok, egyből jön a szájhúzás, mintha azt mondanám, kommunikációs vagyok? (Én nem ítélem el ezt a szakot sem, de tény, hogy jön rá egyből a szájhúzás - próbáltam már a szakot.)
Ez elég szakfüggő.
Biztos vannak jó szakok is, de összességében az ELTE se jobb, mint sok más egyetem. Nagyrészt a nevéből él meg, általában azért jelölik meg, mert ez a neve. A légkört nem mondják túl jónak, gyakran a hallgatók tesznek be egymásnak, és megy a taposás ezerrel.
A "minden hülyét felvesznek" sem biztos, hogy feltétlenül igaz mindenhol, de pl. idén politológia MA-ra (ami elég népszerű szak) 39 ponttól vették fel az embereket, magyarán: minden hülye bekerül, tehát várhatóan esik a színvonal is.
#7: "Magyarországon nincs jó informatikus-képzés", mondják, és ezt a BSc második felében egyre jobban látom. Nem vagyok megelégedve az ELTE IK-val, eléggé bánom, hogy nem BME mérnök infóra mentem 2 éve (pontom bőven meglett volna), de abban sem vagyok biztos, hogy ott lényegesen jobb a képzés.
A matekos tárgyak erősek és a szakirányok is jók, hogy mindenki megtalálja a maga szintjét matekból, de a programozás rész elég gyenge. Rengeteg rosszul felépített tárgy van. Amelyik elméleti, annak nem igazán lehet látni a hasznát, a gyakorlati pedig túl gyakorlatias, szájbarágós, kevés, 5-10 éven belül használhatatlan lesz az a tudás, ha azt az informatika fejlődéséhez viszonyítjuk.
A vizsgákon azért bukdácsolnak, mert 300-330 a ponthatár és minden hülyét felvesznek, ahogy mondták, tömegképzés van. Bár, olyan téren becsülendő, hogy vannak tanárok, akik nem hajlandóak engedni a régi színvonalból és kíméletlenül meghúzzák az embert, akkor is, ha a bukási arány miatt vizsgálat indul.
Lehet őket szidni, de ők tartják a képzési szintet és arról is ők tehetnek, hogy a munkáltatók is alapvetően meg vannak elégedve a végzettekkel. Viszont, ha ezek pár éven belül elmennek nyugdíjba, akkor azt hiszem az IK-t is el lehet temetni (legalábbis a Proginf. Bsc-t, az MSc szakokról nem sokat tudok).
savanyúúú a szőlő. mi van, az emberek akik ilyen okosak itt, nem vették fel? :)) általában azok szidják ennyire, akik csak a pázmányra, károlira, ilyenekre voltak elegek, az eltéhez kevés volt a teljesítményük. szomorú, de ez a magyar hozzáállás. az elte még mindig középeurópa egyik legjobb egyeteme, benne van euróta 500 legjobb egyetemében (a szegedi is mellesleg), érdekelne, a nevesincs sz@r iskolák, ahová azok járnak, akiknek itt olyan nagy a szájuk, vajon hol tartanak és mihez kezdenek egy mucsaröcsögi főiskolai diplomával. mert ha valami, akkor az eltének VAN neve és ezt sokan nézik is.
egyébként aláírom, a pszichológia nem itt a legerősebb, de sok szak tényleg csak itt ér valamit. egyébként ez igaz a corvinusra, bme-re, sotéra, bgf-re, szegedire, debrecenire, pécsire. ezek a használható diplomát adó egyetemek.
A Pázmányon és a Károlin a Bölcsészkar nagyon jó! A Károlin például sokkal(!) jobb a keleti nyelvek és kultúrák szak, mint az ELTE-n. A Pázmányom meg nagyon jó a pszichológia. (A többi szakról nem tudok nyilatkozni, azokkal nincs tapasztalatom).
Egyébként, aki a szegedi egyemet szidja, és védi az ELTE-t: neked se jobb semmivel a stílusod, mint annak aki Szegeden végzett, sőt..!
És mielőtt bárki félreértené: nem szidom az ELTE-t, én is oda szeretnék járni, csak be kell látni, hogy nem minden képzés ott a legjobb, nem is lehet minden kiemelkedően jó egy egyetemen, és, hogy oda is járnak nagyképű bunkók, mint pl. aki ide írogat és a többi egyetemet szidja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!