Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Most akkor az ELTE nem jó...

Most akkor az ELTE nem jó egyetem? Süllyed?

Figyelt kérdés

Mostanában csak azt hallom, hogy sz*r lett, direkt meghúzzák a diákokat a tanárok, már nem lehet büszke az ember, ha oda jár, bármilyen hülyét felvesznek, a legtöbb eltés lelép másik egyetemre stb. Ebből mennyi igaz?

Most akkor jó suli vagy nem? Ha azt mondom, eltére járok, egyből jön a szájhúzás, mintha azt mondanám, kommunikációs vagyok? (Én nem ítélem el ezt a szakot sem, de tény, hogy jön rá egyből a szájhúzás - próbáltam már a szakot.)

2012. júl. 30. 16:06
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
De lehet ennél újabbakat is keresni nyugodtan.
2012. júl. 30. 18:51
 12/25 anonim ***** válasza:
34%

Ez elég szakfüggő.

Biztos vannak jó szakok is, de összességében az ELTE se jobb, mint sok más egyetem. Nagyrészt a nevéből él meg, általában azért jelölik meg, mert ez a neve. A légkört nem mondják túl jónak, gyakran a hallgatók tesznek be egymásnak, és megy a taposás ezerrel.

A "minden hülyét felvesznek" sem biztos, hogy feltétlenül igaz mindenhol, de pl. idén politológia MA-ra (ami elég népszerű szak) 39 ponttól vették fel az embereket, magyarán: minden hülye bekerül, tehát várhatóan esik a színvonal is.

2012. júl. 30. 18:52
 13/25 anonim ***** válasza:
70%

#7: "Magyarországon nincs jó informatikus-képzés", mondják, és ezt a BSc második felében egyre jobban látom. Nem vagyok megelégedve az ELTE IK-val, eléggé bánom, hogy nem BME mérnök infóra mentem 2 éve (pontom bőven meglett volna), de abban sem vagyok biztos, hogy ott lényegesen jobb a képzés.

A matekos tárgyak erősek és a szakirányok is jók, hogy mindenki megtalálja a maga szintjét matekból, de a programozás rész elég gyenge. Rengeteg rosszul felépített tárgy van. Amelyik elméleti, annak nem igazán lehet látni a hasznát, a gyakorlati pedig túl gyakorlatias, szájbarágós, kevés, 5-10 éven belül használhatatlan lesz az a tudás, ha azt az informatika fejlődéséhez viszonyítjuk.

A vizsgákon azért bukdácsolnak, mert 300-330 a ponthatár és minden hülyét felvesznek, ahogy mondták, tömegképzés van. Bár, olyan téren becsülendő, hogy vannak tanárok, akik nem hajlandóak engedni a régi színvonalból és kíméletlenül meghúzzák az embert, akkor is, ha a bukási arány miatt vizsgálat indul.

Lehet őket szidni, de ők tartják a képzési szintet és arról is ők tehetnek, hogy a munkáltatók is alapvetően meg vannak elégedve a végzettekkel. Viszont, ha ezek pár éven belül elmennek nyugdíjba, akkor azt hiszem az IK-t is el lehet temetni (legalábbis a Proginf. Bsc-t, az MSc szakokról nem sokat tudok).

2012. aug. 2. 01:17
 14/25 anonim ***** válasza:
36%

savanyúúú a szőlő. mi van, az emberek akik ilyen okosak itt, nem vették fel? :)) általában azok szidják ennyire, akik csak a pázmányra, károlira, ilyenekre voltak elegek, az eltéhez kevés volt a teljesítményük. szomorú, de ez a magyar hozzáállás. az elte még mindig középeurópa egyik legjobb egyeteme, benne van euróta 500 legjobb egyetemében (a szegedi is mellesleg), érdekelne, a nevesincs sz@r iskolák, ahová azok járnak, akiknek itt olyan nagy a szájuk, vajon hol tartanak és mihez kezdenek egy mucsaröcsögi főiskolai diplomával. mert ha valami, akkor az eltének VAN neve és ezt sokan nézik is.

egyébként aláírom, a pszichológia nem itt a legerősebb, de sok szak tényleg csak itt ér valamit. egyébként ez igaz a corvinusra, bme-re, sotéra, bgf-re, szegedire, debrecenire, pécsire. ezek a használható diplomát adó egyetemek.

2012. aug. 20. 21:17
 15/25 anonim ***** válasza:
43%
jelezném, hogy az elte nem gáz iskola, kedveském. álláskereséskor sokszor fogsz te még szembesülni azzal, hogy állásinterjúnál két kupac vár az asztalon: ELTE és MINDEN MÁS. gondolhatod, hogy csak akkor kezdheted el az interjút, ha az elte kupacban van az önéletrajzod és az aktád :)) mellesleg egy szegedes ne fikázza az eltét, ettől én többet vártam volna. szomorú, hogy már a szegediek is az ocsmány fikázásra adják a fejüket, azt hittem, ott azért több észt osztanak :)
2012. aug. 20. 23:30
 16/25 anonim ***** válasza:
majd meglátod :)
2012. aug. 21. 00:02
 17/25 anonim ***** válasza:
17%
Nem fogom, hanem már megláttam, mert én már rég túl vagyok tanulmányaimon:) Szóval üdv a valóvilágban és bocs, hogy most elkeserítettelek, hogy sz@rt sem fog rni eltés diplomád:D:D
2012. aug. 21. 00:08
 18/25 anonim ***** válasza:
18%
:D Na az újabb okosság, hogy Szegedre (mert igen, még mindig nagy betűvel írjuk te IQ bajnok) csak azok mennek, akik pestre kevesek:D Csak hogy tudd, az oda járók nagy része még csak meg sem próbált jelentkezni pesti iksolába és nem azért, mert nem vették volna fel, nekem annak idején dupla annyi pontom volt, mint az eltés ponthatár, mégse a rosszabb iskolát választottam. És akik meg oda mentek, 1. évben átjöttek, mert az eltén gagyi volt a képzés, itt sokkal keményebb volt és végre tanulhattak is, nem csak az olyan beképzelt és tudatlan embereket hallgathatták, mint amilyen te vagy.
2012. aug. 21. 14:48
 19/25 anonim ***** válasza:
51%

A Pázmányon és a Károlin a Bölcsészkar nagyon jó! A Károlin például sokkal(!) jobb a keleti nyelvek és kultúrák szak, mint az ELTE-n. A Pázmányom meg nagyon jó a pszichológia. (A többi szakról nem tudok nyilatkozni, azokkal nincs tapasztalatom).

Egyébként, aki a szegedi egyemet szidja, és védi az ELTE-t: neked se jobb semmivel a stílusod, mint annak aki Szegeden végzett, sőt..!

És mielőtt bárki félreértené: nem szidom az ELTE-t, én is oda szeretnék járni, csak be kell látni, hogy nem minden képzés ott a legjobb, nem is lehet minden kiemelkedően jó egy egyetemen, és, hogy oda is járnak nagyképű bunkók, mint pl. aki ide írogat és a többi egyetemet szidja.

2012. aug. 25. 21:33
 20/25 anonim ***** válasza:
47%
A KRE-n jó a bölcsészképzés? Egy évet sikerült lehúznom a kre BTK-n, és köszönöm, soha többé be nem teszem oda a lábam, annyira rossz a színvonal és maga az egyetem, hogy inkább máshol folytatom a tanulmányaimat. És ezzel rengeteg ott végzett, oda járó is így van.
2012. aug. 26. 15:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!