Elfogadható hogy így viselkedett a tanárom?
Másodéves főiskolás vagyok nappalin. Sajnos itthoni problémák miatt nehezen tudtam felkészülni a vizsgákra, ezért húztam-halasztottam őket. Az utolsó vizsgám hétfőn volt egy bizonyos tantárgyból. Nem mondhatnám hogy hej-de felkészültem rá, de a kettest összetudtam volna nyögni. 5en voltunk a teremben plusz a tanár, mindenkinek kiosztotta a témákat és papíron kellett kidolgoznunk, és aztán jött a szóbeli nála. Olyat kérdezett amire kb gőzöm se volt, de az apró kérdésekre tudtam válaszolni, amiket mellé leadott nekem. Félidőben kihúzta a lapot a kezemből, hogy ez bizony ránézésre is 1es, és hirdet még arra a hétre időpontot. Mára lett időpont belőle.
Tanultam mint a dög, még ma reggel is a vizsga előtt felkeltem hajnalban hogy mégegyszer utoljára átrágjam magam az anyagon. A mai pót-pót-pót-pót vizsgaidőszakon kívüli vizsgán én voltam meg egy levelezős rajtam kívül, plusz a tanár. Kiadta a témákat. Olyan témát adott nekem amit kívülről fújtam, ugyanis a tanár saját jegyzetéből kívülről magoltam be az utolsó betűig az egészet! Aztán kiment a tanár telefonálni. A srác aki bennt volt mellettem, nem tudta a sajátját, diktáltam neki 3-4 mondatot (mert tudtam az övét is) aztán írtam a sajátomat. Aztán bejött a tanár. Az anyagnak még a felét se írtam le, szó szerint írás közben kihúzta a lapomat és elkezdte olvasni, aztán azt mondta 3-as. Szóban meg se hallgatott! Nem hagyta hogy befejezzem az anyag leírását. 5ösre tudtam az anyagot! Pluszban nagyon számítottam a szóbelire mert gondoltam hátha kérdez mást is, mert nagyon tanultam, mindent tudok.
A srácnak az 5 mondatára kettest adott, én meg majdnem rommá írtam a papírom, úgy, hogy még csak be se fejezhettem.
A történethez hozzá tartozik hogy egész félévben nem voltam a tanár óráján, egyetlen egyszer SE. A tanár tudta ezt mert nem voltam neki ismerős, meg is kérdezte mi az oka. De én nem jókedvemből nem jártam az órájára, hanem mert pont abban az időpontban volt testnevelés órám, ami kötelező, ráadásul fizetős, nem hagyhattam hogy elcsússzon a féléves tesim, ami ráadásul az utolsó. A tesi kötelező volt, a tanár órája meg nem, viszont jegyzetből feltudtam készülni a vizsgára.
Elmagyaráztam a tanárnak hogy utolsó féléves fizetős tesim volt, ami kötelező, és muszáj voltam azt választani a tanár órája helyett. Ezt már akkor mondtam mikor írni akarta befele a hármast. Erre megremegett a keze, és azt mondta: "Magának elég lett volna a kettes is" és legyintett egyet, látszott rajta hogy megbánta hogy nem kettest adott a hármas helyett.
Megértem: elvárható lenne a diáktól hogy bejárjon a tanára órájára, ergo örüljek hogy szelel a s.gem és egyáltalán kaptam jegyet. De ugyanakkor úgy gondolom, hogy nyomós okom volt arra hogy miért nem jártam, a B vizsgára pedig már rendesen felkészültem. A tanár ennek ellenére azt se hagyta hogy befejezzem a tételt.
Reklamálni természetesen nem reklamáltam, hiányzik még nekem a balhé meg a kinézés, így is éppen elég nehéz egyik másik tantárgyam, hát ha még elkezdenek a tanárok szívózni velem mert reklamálok..
De valaki mondja már meg nekem kinek van igaza??
Az a nagy helyzet, hogy a főiskola nem középiskola! Itt egy cseppet sem érdekli a tanárt a diák. Vannak órák, ahol névsort olvasnak (katalógus) és ha kettőnél többször hiányzol, bármilyen oknál fogva, nem enged vizsgázni, illetve alapból 1-t ad.
Ráadásul vannak olyan előadók, akiknél a pótvizsgán már eleve csak 3-ról lehet indulni.
Én is találkoztam ilyennel. És tök mindegy, hogy iagazd van-e, ő a tanár, ő adja a jegyet, amire szükséged van.
Nem írtad, hogy melyik fősulira jársz. A pécsi egyetem tanulmányi és vizsgaszabályzatában van egy ilyen:
"A felvett kurzusok foglalkozásain a részvétel hallgatói kötelezettség. A hallgató számára az adott
tantárgyból érdemjegy, minősítés szerzése, illetve félévvégi aláírás csak abban az esetben tagadható
meg hiányzás miatt, ha a megtartott foglalkozásoknak a tantárgy meghirdetésekor megszabott
hányadát meghaladóan hiányzott. Ebben az esetben a tanulmányi nyilvántartásban a nem teljesítette
bejegyzés szerepel. A szakfelelős a hiányzás elfogadható mértékét az összes órák 15-30 %-ában
állapíthatja meg a tantárgy meghirdetésekor."
Magyarul: ha az órák 15-30%-ánál többről hiányzol, joga van megtagadni az aláírást és a vizsgáztatást. És baromira nem érdekli, hogy miért nem jártál órájára.
Mivel nem írtad, hogy melyik fősulira jársz, nem tudom, hogy ott milyen szabályozás van érvényben. De el tudom képzelni, hogy az ottani TVSZ-ben is van hasonló. Úgyhogy én csak maradnék szépen csöndben, és örülnék, hogy engedett vizsgázni, és megvan a tantárgyam.
(egy egyetemi oktató)
Ez tisztára szemétség.Hát igen... az oktatók meg a tanárok között sok hülye van sajnos, nem véletlenül mondják, hogy a diploma mellé nem adnak eszet is.No meg itt rengeteg ember korrupt, lehet a pénzes borítékot várta volna és akkor rögtön kapásból nem 3-ast ad hanem 5-öst.
Nekem középsuliban volt, hogy töriből 3 nagy leckéből írtunk volna dogát elméletileg erre a tanár behozott üres lapokat és a témával kapcsolatosan egy forrást.Az elemzésben be kellett építeni a leckén tanultakat is.A dolgozatra kb 3 órát tanultam, tudtam az anyagot a dolgozatban pedig kb teleírtam egy háromengyednyi A/4-es oldalt.Tanárom ránézett átfutotta és ráírt egy 2-est....
Nincs itt igazság sajnos.Ezért fogok én szakközépsuliban felsőfokú szakon tanulni.
Igen elfogadható.
Én elvárom azt, hogy legalább egyszer tegye tiszteletét a hallgató az előadásomon. Ha nem is látom egyszer se akkor ne is jelentkezzen vizsgára
22:00
Az én véleményem szerint az, hogy valaki nem tud bemenni egy órára mondjuk valamilyen tényleges oknál fogva azt nem kéne negatívumnak venni meg egykalap alá vonni holmi sütievéssel.A pedagogús ígyis meg úgyis megkapja a fizetését.Azt meg, hogy ezzel leckéztetetni valakit, hogy rosszabb jegyet ad egy oktató és majd ebből tanul a diák felháborítónak tartom mert mondjuk ha valaki szegény és kell neki az ösztöndíj akkor nagyon nem mindegy, hogy hanyast kap az illető.
A 21:54-es voltam.
én a 12.-ből álltam ki, mert babám lett. Estin szerettem volna befejezni, otthon hagytam a 4 hónapos kislányom, és sokszor este 9-kor értem haza.
Április végén bekerült a picim a kórházba, és mivel mentem vele, így 2 hétig bent voltunk.
Amikor visszamentem a suliba, és mondtam, hogy mi volt, azt mondták, vigyek igazolást. A kórházban leráztak, nem kaptam, a zárójelentést nem fogadták el, a háziorvos sem adott.
Így az utolsó héten, amikor már a jegyeket lezárták, és jöhetett volna az érettségi, akkor rúgtak ki hiányzás miatt. ( 5 napot igazolhattam magamnak, és attól, hogy gyesen vagyok, nem kaptam lehetőséget többet igazolni. Másoknak elfogadták a munkaadótól az igazolást. )
Na ez szívás, szerintem.
Gondoltam megfellebbezem, de végül hagytam.
Így most, hogy megy az oviba, most fogom befejezni az iskolát.
Remélem itt már nem "szívom" meg.
Csak azért írtam le, mert még így is jobban jártál.
Huh, látom félreérthető voltam, ezért pontosítok: a legelső óráján bennt voltam a tanárnak, mert a testnevelést rendre minden félévben, a félév kezdete után a második héttől lehet felvenni, tehát nekem akkor még nem volt testnevelés órám. Elmondta a tanár, hogy az óra nem kötelező és nem muszáj bejárni, katalógust pedig egyszer sem írt (mert közben a csoporttársaimmal tartottam a kapcsolatot a tantárgyat illetően, hogy hol haladnak, mi volt órán, stb).
Műszaki főiskolára járok, nálunk alig van katalógus, az órák nagy része nem kötelező (kivéve testnevelés, matematika, gyakorlat) mondjuk én ennek ellenére mindig beszoktam járni az órákra, mert tudom hogy többet érek vele mintha csak a jegyzetből akarnék felkészülni.
De ha ilyen problémám van, ha megszakadok, se tudok egyszerre két helyen lenni, ráadásul úgy, hogy a testnevelés órám a város másik felén van a sulihoz képest, a kettő között pedig 40 percnyi buszozás.
Rosszul esett nagyon az egyik válaszoló hozzászólása, hogy maradjak csöndben mert ő még be se engedett volna vizsgázni (mert írta hogy ő is oktató) akkor ezek szerint neki is ez a módszere? :(
Áldott jó szíve volt a tanárodnak.(persze etikus nem volt de talán igazságos) Mindent figyelembe véve én is max. kettest adtam volna. Talán még ennyit sem érdemeltél...
- nem jártál be,tehát nem dolgoztál, nem gondolkoztál a témán fél éven keresztül.
- mint mondtad bemagoltad a jegyzetet, kíváncsi vagyok mire emlékszel belőle most, vagy mire fogsz nyár végén
- sajnos ilyen a magyar felsőoktatás pótpótpótpót vizsgákkal utánad dobják a diplomát.
- a tanár akkor kap a vizsgáztatásodért pénzt ha átmentél
- ergo ingyen vizsgáztat a tanár 50 embert ha mind idióta és meg kell őket buktatnia. (persze nem kell a tanárokat félteni de akkor is)
-miért? Nehogy azért buktasson, mert az illetőt nem kedveli (esetedben nem is ismeri:) Az oktatók egyik része buktat a másik fele szemet huny a tudatlanság felett és "ketteskével" továbbrugdal.
- mi ennek a következménye? Lejjebb teszik a mércét, hogy ne legyen ilyen rossz arány.
Ebből adódóan a diplomák értéke sem lesz annyi amennyi...
Mi a feladata a magyar felsőoktatásnak? Teleszarni az országot diplomásokkal. Jó legyen az uniós statisztika stb... Persze, hogy a minőség rovására megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!