Szerintetek matek érettségi első részben elfogadható az, ha? (lent)
ha az egyik megoldást úgy írtam be, hogy ott van a négyzetben a jó megoldás, csak aztán kiszámoltam máshogy? Elrontottam egy sima szorzást bakker. :D És még nem is kellett volna kiszámolni...
Amúgy az a legnagyobb közös osztós feladat volt, aminél a megoldás valami olyasmi, hogy
3×7×11^3
és ehhez írtam hozzá, hogy
= 110, mivel nem vettem figyelembe, hogy a 11 a 3.on van... de prímtényezős alakban kellett megadni, szerintetek elfogadható ez így, ha jóindulatú a tanár, vagy ez már nincs benne a határok között?
(nagyon számítanak a pontjaim, azért kérdezek ilyen elvetemültet. :D hátha...)
köszi a válaszokat.
ja, a 4. feladat. és igen, 2×5×11^3, csak nem emlékeztem rá pontosan. :D
hm, hát reménykedem. meg dühös vagyok magamra, hogy csak figyelmetlenségből vesztettem pár pontot ma is meg tegnap is, amire szükségem lenne. :S
a választéglalapocskába írtam bele, csak valami isteni sugallat hatására ki is számoltam, mikor nem kellett volna... tehát ott van a jó és a rossz is.
már nem teljesen értem ki kit és miért szid, de azért köszönöm szépen a válaszokat :D majd holnap megkonzultálom a matektanárommal, hátha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!