Mit tegyek orvosisok?
Figyelt kérdés
nagyvalószínűséggel csak ált.orvosnak vesznek fel,pedig az álmom az állatorvosi. azt mondtam,ha csak ide vesznek fel akk kijelentkezem vagy valamit csinálok,de én azt nemfogom bírni.semmi elhivatottságom nincs,anélkül meg nehezen tudnám elvégezni.csak azért jelentkeztem oda ,hogy majd onnan áttudok jelentkezni,de nem fogom tudni hozni a 4,5 átlagot. mit tegyek szerintetek? megpróbáljam? végüis ha újraérettségizek akk csak többet tudnék,mert végülis azt fogom tanulni ami kémia/biosz érettségire kell. segítene ez valamit? vagy felesleges?#orsgsd
2012. jún. 25. 21:41
1/27 anonim válasza:
Ha elmész orvosira, majd át állatorvosira, ugrott 2 államis féléved, és sose lehet tudni hogy sikerül-e 5,5 félév alatt az állatorvosi, ha nem akkor fizetheted a nem kis mennyiségű tandíjat. Szóval inkább ne iratkozz be orvosira, inkább menj el OKj-zni és tanulj hogy legyen egy olyan érettségid jövőre amivel felvesznek.
2/27 A kérdező kommentje:
de ha meg kijelentkezek és jövöre mégsem sikerül az érettésgi,akk meg menjek utcasepőnek?? mert már akk orvosiról is kijelentkeztem? isten tudja jövőre hogy sikerült az érettésgi és oda ugyyemár 2 emelt kellesz. ezért félnék kijelentkezni egyetemről.ha még halasztani lehetne az szuper lenne,de már azt se lehet ....
2012. jún. 25. 22:01
3/27 anonim válasza:
Attól még jövőre tudsz menni orvosira, ha most nem mész oda. És ha félsz attól hogy rossz lesz az érettségid, hogy akarod végigcsinálni az állatorvosit? Az az egyik legnehezebb szak az országban, az érettségi hozzá képest lutri, de gondolom egy év alatt már csak meg tudod tanulni a kémiát és bioszt emelt szintűre hogy felvegyenek.
4/27 anonim válasza:
Szerintem ha felvesznek orvosira, akkor iratkozz be, és passziváld magad az első 2 félévben. Addig maradj otthon és készülj fel az érettségire, ha pedig nem jön össze jövőre sem az állatorvosi, akkor kezd el az általános orvosit. (ha viszont tényleg nincs hozzá kedved, akkor nézz valami más szak után!)
5/27 anonim válasza:
Csak ha passziválod magad van akkor lehet hogy elvesztesz 2 államis félévet...
6/27 A kérdező kommentje:
és szerintetek az gáz ,ha arra gondoltam ,hogy az elsö évet valahogy kibírom ott, és még a javamra is vállhat,mert nagyjából azt fogom ott tanulni,mint ami kémia,biosz érettségire kell?? vagy rosszul gondoltam?
2012. jún. 26. 21:41
7/27 anonim válasza:
Rosszul. Érettségin nem fogják olyan szinten kérni az emberi anatómiát és sejttant, növény-és állattan viszont egyáltalán nincs. Kémiának is csak egy részét veszitek, szerves kémiát nem fogtok első évben tanulni, anélkül meg hülyeség elmenni emeltre. Ráadásul orvosi mellett nem nagyon lesz időd az érettségire tanulni. Hidd el, akkor jársz a legjobban ha kihagysz egy évet.
8/27 anonim válasza:
Megkérdezhetem,hogy hány pontod van,ha attól félsz,hogy a SOTE-ra felvesznek,de az állatorvosira nem?én is első helyen az állatorvosit jelöltem meg,de eszembe se jutott,hogy a pesti orvosira felvesznek.Vagy vidékre gondolsz?
Szerintem a Semmelweisen idén simán túlszárnyalja a ponthatár a SZIE ÁOTK-t.
9/27 A kérdező kommentje:
vidékre gondoltam, 442 pontom van :( már csak 8 nap....és kiderül minden.
2012. júl. 16. 14:52
10/27 anonim válasza:
nekem is pont annyim van.szerinted ezzel nem vehetnek fel?én is az állatorvosira jelentkeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!