Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Átjelentkezés az ELTE ÁJK-ról...

Átjelentkezés az ELTE ÁJK-ról Károli Gáspár Református Egyetem ÁJK-ra?

Figyelt kérdés

Mik a tapasztalatok? Túl nehéz nekem az ELTE, főleg, hogy egyáltalán nem érdekel az, amit tanulok. Csak a magyar és töri miatt jelentkeztem az ELTE ÁJK-ra két évvel ezelőtt, honnan is tudhattam volna előre, hogy mit fogunk ott tanulni... Nem nekem való az az egyetem. Nem érdekel, hogy mekkora hírneve van az ELTE-nek, nekem nem hírneves diploma kell, csak szimplán egy diploma. Úgyse ügyvéd vagy bíró leszek, akkor meg minek?

Kérem, hogy aki már átigazolt az ELTE-ről a Károlira, írjon, mik a tapasztalatai, milyen a légkör, társaság, tárgyak, vizsgák, stb... Mondjuk az ELTE-n lévő társaságnál csak jobb lehet akárhol máshol. Sok beképzelt, alkoholista majom.

2012. jún. 25. 16:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
A Pázmányos tárgyak azért olyan könnyűek, mert ezek csak fakultatív tárgyak, érdekességképpen. Kb. ingyen kredit. Ha a Pázmányra járnál, akkor kőkemény vizsga lenne belőlük, ez csak az vendég eltéseknek ilyen egyszerű.
2012. júl. 8. 14:37
 12/21 A kérdező kommentje:
Én sem nagyon tudtam mit felvenni, csak, ahogy írtad, "ilyen alternatív és fakultatív szarokat". Nem csodálkozok, hogy az osztálytársad röhög rajtad, tényleg nem lehet egy lapon említeni a Károlit az ELTE-vel. Az alkotmányjogból is bevezették nekünk a jogesetmegoldást, tehát nemcsak a kijelölt jogszabályokat és az alkotmányt kellett bemagolni, hanem jogesetet is meg kell oldani, amiről nem minden szemináriumvezető tanítja meg, hogy is kell azt csinálni. Én már harmadjára mentem most, az első kettő írásbeli volt, 2 ponttal maradtam le. A harmadik már bizottság előtt volt (a szabályok szerint..), és ott sikeresen túljutottam az első részen (3 kérdés), de a jogesetmegoldáson már elhasaltattak a drága vizsgáztatók, külön köszönet Dezső Mártának és Vissy Beatrixnak! Simán tudtam egy kettesre, de azért sem adták meg. Úgyhogy sikerült egy fél év csúszást beszereznem. Így tehát már van másfél év csúszás. A róma szigorlat legalább sikerült, és így következő félévben már fel tudom venni a polgárt, a büntetőt és az évfolyamdoga és az alkotmányjog kettő kivételével mindent. Nem tudom, mi legyen szeptembertől: menjek-e át a Pázmányra, vagy maradjak az ELTE-n. Te mit tennél a helyemben? Nyugodtan válaszolhat rá más is. Köszönöm előre is.
2012. júl. 8. 19:23
 13/21 A kérdező kommentje:
Természetesen azt én is gondolom, hogy ha nem ELTE-s lennék, akkor nekem is rendesen vizsgázni kellett volna azokból a bizonyos kánonjogi tárgyakból.
2012. júl. 8. 19:24
 14/21 anonim ***** válasza:

Tök mindegy hanyasra tudod szerinted, úgyis elvágnak, ha el akarnak. Nekem PJ-ből volt olyan, hogy azt még megértettem, hogy engem megvágtak, mert nem voltam valami magabiztos, de akivel egyszerre voltam bent, azt is elvágták az meg tudott mindent, csak egy helyen zavarták össze, de mint kiderült ott az előadás és a könyv is ütötte egymást, amit ő is elmondott. Ahhoz képest elküldték őt is. De szerintem ilyen mindenhol van.

én azt csináltam, hogy elmentem passzívra, aztán kigondoltam, hogy mit akarok, majd eldöntöttem, hogy levelezőn folytatom ugyanott tovább a dolgot.

Igazából rájöttem, hogy semmivel sem ér többet bejárni minden áldott nap, utazzak oda-vissza, több értelme van ritkábban tömbösítve és otthon több időt tudok rászánni, mert azokon a vizsgákon, ahol gyakorlat is van, csak néztünk sokan, mint hal a szatyorban, hogy aha, hát mi ilyet nem is hallottunk ám a "gyakorlaton/szemináriumon". Vannak jó tanárok is, de sok olyan fontos tárgyunk is volt, ami arról szólt, hogy akkor mindenki választ egy fejezetet a tankönyvből, csinál belőle kiselőadást 40 perc alatt ledarálja monoton hangon, a többiek próbálnak figyelni, aztán kezitcsókolom, vége mindenki menjen haza. Hát ezek aztán rohad informatív és hasznos szemináriumok voltak, mintha egyedül nem tudnám kiolvasni a könyvet...

2012. júl. 8. 20:25
 15/21 anonim ***** válasza:
A 2007-ben eltére beiratkozóhoz csatlakoznék, tényleg jobban jártál. 2010 előtt is volt panelrendszer, és elsőben volt egy 3. alapvizsga, amin nagyon sok embert megszivattak. Én 2009-ben iratkoztam, nem csúsztam egy évet se, jövőre 4-ed éves leszek és csak azt tudom mondani, nem lehangolásképp, hogy ha nem tudod megcsinálni az elsőéves alapvizsgákat, akkor nem éri meg folytatni.Később is vannak szigorlatok és alapvizsgák, amik szintén nem könnyebbek és voltam már olyan vizsgán, ahol előtte 3 év után 6-odszor buktattak meg egy srácot szigorlaton, ergo nem folytathatta tovább az egyetemet..
2012. júl. 14. 22:01
 16/21 anonim ***** válasza:
*előttem
2012. júl. 14. 22:03
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén? Szerintem menj át.

Szerencsére engem nagyfokú igazságtalanság még nem ért ezen az egyetemen, ha buktam is, az azért volt, mert tényleg nem tanultam.

Ha ekkora csúszást sikerült összehoznod, az már probléma. Én nem tudom, hogy milyen képességekkel rendelkezel, és hogy mennyire érdekel téged a jog, de ha eddig így ment, akkor inkább válts, mert ez csak sokkal rosszabb lesz. A másodév még könnyű, de a többi év sokkal nehezebb. A róma és az AJ egyáltalán nem annyira vészes.

És most tudd, hogy nem hülyéztelek le, lehet neked szimplán nem fekszik jog, nem érdekel, nem vagy motivált, vagy valami más oka van. Addig vált egyetemet vagy szakot, ameddig megteheted, ne ezen bukj el még több évet.

Azonban én úgy tudom, hogy csak költségesre vesznek át.

2012. júl. 28. 11:03
 18/21 anonim ***** válasza:
75%

Én őszinte leszek veled, de szerintem te felejtsd el úgy a jogász szakot, ahogy van! Én Pécsett tanulok, de állítom, hogy a Károlin sem alacsonyabb az oktatási színvonal, csak másképp oktatják a tantárgyakat, sokkal inkább a jog eljárási részére fektetik a hangsúlyt, míg az ELTE-n a jogdogmatikára, a jogelméletre, jogtörténetre (tehát a felesleges dolgokra). Ezt azért tudom, mert több ismerősöm is jár a Károlira, ELTE-re. Nagy tévhit, hogy nem értékelik a károlis diplomát, több közig helyen is dolgozik Károlin végzett jogász, a GVH-ban és az MNV Zrt.-ben például vezető pozícióban is dolgoznak károlis jogászok. Azt a nagy titkot is elárulom Neked, barátom, hogy a munkaerőpiacon le se szarják, hogy hol végeztél, két dologra kíváncsiak általában: milyen eredménnyel végezted el a sulit és elsősorban milyen/mekkora szakmai tapasztalatod van. Mivel a Károlin a jogászképzés 1998-ban indult, ezért ugye még kevés "károlis" bíró, ügyész van (minimum 8 év, míg egy friss bírósági fogalmazóból bíró lehet). De ugyanezt mondhatom a pázmányosokról, győriekről. Sehol sem színvonaltalan a képzés, hiszen a legtöbb jogász szakon ugyanazok a tanárok oktatnak.

Visszatérve a lényegre: ezzel a mentalitással te sehol sem fogod tudni megszerezni a jogi diplomát, talán az ecserin tudsz venni... Én őszintén mondom Neked, hogy nézz egy másik, szintén piacképes szakot, ami jobban érdekel, mint a jog.

2012. okt. 21. 22:45
 19/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kíméletlenül őszinte választ, de nem értek egyet veled minden meglátásban. Nem fogom abbahagyni, mert nem tudom, mit csinálnék helyette. Most kezdtem a harmadik évet, ezen kívül lesz még három. Most PJ-t és BJ-t tanulok. A PJ-szemináriumvezetőm nagyon jó, és ezt valahogy könnyen tanulom. Könnyebben sokkal, mint a rómát. És lám, haszna volt a rómának is, mert a PJ-ben sok minden visszaköszön belőle.

Csinálom, amíg tudom, nem megyek én sehova. Azt hiszed, hogy nálunk csak olyanok tanulnak, akik mind ügyvédek, bírók lesznek és konkrét, határozott karrierről álmodnak? Ugyan már..

Kösz a tanácsot, az okítást, de most már jobban érzem magam ott, ahol vagyok. A többi meg nem érdekel.

2012. nov. 24. 11:16
 20/21 anonim ***** válasza:

átmentél végül egy másik egyetem jogász szakára,vagy az ELTEn találtad meg a helyedet?

Pázmányos joghallgató

2012. nov. 29. 07:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!