Japán szak: ELTE vagy Károli?
Idén felvételizek és nem tudom, hova menjek. Hol jobbak a tanárok? Esetleg a pályázatok/külföldi tanulmányok/ösztöndíjak/elhelyezkedési lehetőségek hol jobbak?
Melyik diplomának van nagyobb súlya, mármint ha a kezemben van pl az ELTÉs akkor biztosabb az elhelyezkedés vagy inkább a károlissal?
Lehet hogy ugyanazt tanítják de mondjuk azért van egyetem és egyetem között különbség. Nem mindegy hogy hol végez az ember, mert legelőször azt fogják megkérdezni...
Én csak szeretnék a lehető legjobb helyen tanulni és aztán elhelyezkedni.
Légy szíves ha azt írod, hogy tök mindegy fejtsd ki, hogy miért!
A Károli egy "használhatóbb", gyakorlatiasabb ismeretet ad.
A tapasztalatom az, hogy nem azt kérdezik, hogy hol végeztél.Az számít, hogy milyen szinten sajátítottad el a nyelvet.
Több olyan tolmácsot ismerek aki még egyetemet sem végzett...és mégis nagyon jó.
Abban ne reménykedj, hogy az egyetemen fogsz megtanulni japánul.
Oda a felvételizők 90%-a min. sankyuval, de inkább nikyuval megy.
Az ELTE pedig végképp nem nyelviskola...
Úgyhogy がんばって ください。
Mit jelent a sankyu és a nikyu? Még ezeket a kifejezéseket nem hallottam. A nyelvtudás szintjére vonatkozik?
Bocsi, h ide írtam a kérdést. Légyszi, ne töröljétek! Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!