Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért nem tanítanak az iskoláb...

Miért nem tanítanak az iskolában normális informatikát?

Figyelt kérdés
Nyomatják a Microsoft Office-t, közben meg egy átlag júzer még egy windows telepítést se tud megcsinálni. Azt se tudja, mi fán terem egy driver, és hogy kell beszerezni és telepíteni. Miért nem a lényeget tanítják? Az Office-hoz van súgó.

2012. jún. 7. 18:30
 1/7 anonim ***** válasza:
mert nem az a követelmény,hogy érettségin telepíts egy kalóz másolat windowst a gépre.felhasználói ismereteket tanítanak az iskolába,nem hackerkedést.ha érdekel a kalózkodás,irány a fősuli,ott megtanulod az alapokat és továbbfejleszted azt. xd :)
2012. jún. 7. 19:02
 2/7 A kérdező kommentje:
Látod, erről beszélek. Te is még csak meg se értetted, amit leírtam. De fogadok, hogy szöveget formázni remekül tudsz.
2012. jún. 7. 19:58
 3/7 anonim ***** válasza:

1. vok. lehet hogy több windowst tettem már fel gépre mint te,és több pc-t meg lapost szedtem szét és raktam össze.tisztába vagyok a telepítés fogalmával BIOS-on keresztelül is + a partíciókkal meg az apróbb nyalámságokkal hehe.én szoktam a rokonoknak a gépeit karba tartani báttya.

képzeld jóba vok a Worddel,az Excelt utálom, a Power Pointtal még elkínlódok,de a Accesről ne is beszéljünk.

Fogadok a HTML,XML,Java,PHP kódolást meg társait nem te nem ismered.

2012. jún. 7. 20:12
 4/7 anonim ***** válasza:

"Fogadok a HTML,XML,Java,PHP kódolást meg társait nem te nem ismered."

Ebből az következik, hogy a kérdező ismeri és feltehetően akkor te nem ismered.

2012. jún. 7. 20:38
 5/7 A kérdező kommentje:

Első:

Nem tudom. Ha neked a windows telepítés hackerkedés és kalózkodás, akkor sajnálom az ismerőseidet, akiknek te csinálod a gépét.

XML, Java stb. ismeretét nem feltételezem rólad. Azok szigorú szintaktikát követelnek meg. Ha a magyar nyelv szintaktikája nem megy, amit 12 évig tanultál iskolában, akkor ezek még úgy se.

Igen, az írási stílusod alapján jól látszik, hogy sok lapost szedtél már szét, ha a kupak lecsavarását lehet szétszedésnek nevezni. Meg is látszik, hidd el.

A továbbiakban szorítkozz a kérdés megválaszolására. Ha nem érted, ne kezdj handabandázni, hanem csak lapozz a következőre.

2012. jún. 7. 22:31
 6/7 anonim ***** válasza:

Az átlagember felhasználó lesz, nem rendszergazda. Informatikai szakközépben vagy szakképzésben tanítják ezeket. A jogosítványhoz és az autószereléshez tudnám hasonlítani.

Másrészt a felhasználói ismeret kevésbé avul el: lehet hogy már élőlábnak hívják, nem láblécnek, de attól az még ugyanaz 20 éve.

2012. jún. 8. 00:04
 7/7 anonim ***** válasza:

amúgy te nem értetted meg az én logikámat,azt írtam mint a 6-os csak más köntösbe.felhasználói ismeret a lényeg belőle.

ismerem sajnos őket,elég hülye nyelvezet.ha vmit nem jól írsz,akkor már a fordító nem ismeri,vagy szabvány nélkül írod meg,akkor lassan tölti be az oldalt vagy akármit.a C meg le se fut.ezért nem végeztem el,inkább a mechanikai részek az érdekesebbek.

ha meg másolt akármit telepítesz az már hackeltnek számít.ne hogy azt hidd hogy én is eredeti wint raktam fel a gépemre,meg azokat telepítgetem. :)

a PC-n kívül ismersz te mást?javítottál már IPhonet?ha igen akkor tudod hogy mi a szitu.

ha meg nem tetszik a szövegem szintaktikája akkor nem érted,vagy ne olvasd el. :D :D

2012. jún. 8. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!