Normális, hogy így állok az érettségihez?
Szóval: az utóbbi időben egy elég szar korszakomban vagyok. Gyakorlatilag nem túlzás kijelenteni, hogy depressziós vagyok. Állandóan egyedül vagyok itthon, az iskolában is egyre inkább kisodródtam a középpontból, már amennyire benne voltam, elhidegültek a régi barátságaim és a mostaniakkal sem olyan szoros a viszony, mint egykor. Semmi aktívat nem csinálok, egy ideje nem is nagyon sportolok, sosincs étvágyam, aluszékony vagyok, egyre elfelejtek dolgokat. Nincs életkedvem, semmit nem veszek komolyan és nem tudok dönteni a jövőmet érintő fontos dolgokban.
Most lehet, hogy azt gondoljátok, hogy "jó, és ehhez nekem mi közöm van?". Azért írtam le, hogy érzékeltessem azt az állapotot, ami miatt úgy érzem, nem szedtem magam eléggé össze az érettségihez. Tudni kell, hogy mindennek nagyon jó tanuló vagyok, mindig is az voltam, idén is nyertem versenyeket. De úgy érzem, nem vettem elég komolyan az érettségit, nem tanultam rá eleget. Holnap magyar. A szövegértéstől annyira nem félek, a szövegalkotástól annál inkább. Eddig mindig színötös voltam magyarból, s ha ilyen típusú feladatokat csináltunk (verselemzés, összehasonlító verselemzés, novellaelemzés), mindig ötöst kaptam, még akkor is, ha csak összecsaptam valamit. Azt hiszem, tudat alatt ezért vagyok egy kicsit ebben a "teszek rá"-hangulatban. De ennek ellenére félek, mert ezzel együtt is többet kellett volna készülnöm.
Mit gondoltok? Jöhet a hideg-meleg, ne kíméljetek.
Szerintem itt az egyetlen "gond", hogy új dolog előtt állsz, és nem tudod bizonyosan megítélni, ennyiben normális.
..de olyan nincs, hogy 5-ös tanuló nem csinálja meg az érettségit, de olyan sincs szerintem, hogy 4-es nem csinálja meg...sőt..
Akkor és ott adj bele mindent. Ha mindenen túl leszel nevetni fogsz az egészen :)), ...legalábbis ami az érettségit illeti.
Talán az életkedved is visszatér, meg a haverok is, ha ők is túl lesznek rajta. :)
Én is úgy gondolom, hogy nagyon nem lehet rá készülni, csak maga a tudat, hogy ez már Az Érettségi valahogy háttérbe szorítja az észérveket félelmetessé teszi...
A tanárral mindig is jól kijöttem, ketten-hárman vagyunk, akik visszük előre az egész órát. Lehet, hogy az első válaszoló rám is azt mondaná, hogy az osztály strébere -amennyire tudom, sokan ezt gondolják rólam. Nekem valójában sosem volt világos, hogy pontosan mit takar ez a szó -olyat, aki jó tanuló és akar tanulni, olyat, akinek nem jók a képességei, csak be akar vágódni a tanárnál, vagy olyat akit érdekel a tantárgy... Én olyan vagyok, hogy mindenre kíváncsi vagyok, mindenbe beleásom magam. Már kisgyerekként is ilyen voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!