Érettségi előtt állok, megvettem a feladatgyűjtemény a történelem érettségihez 11. évfolyamát (irásbelis), megéri megvenni azt a könyvet ami 9-12. évfolyamig van? 1500ft körül van. Volt aki használta, segitett neki? Vélemények?
Semmi értelme! :) Igazából nekem is megvan, de nem használtam, eladtam. A töri írásbelire sokat nem lehet tanulni, se a magyarra, csak reménykedj, hogy a 4 év alatt elég sokat tanultál. Szóbelire persze ott vannak a tételek, azokat be kell verni.
Amúgy utólag rájön az ember, hogy az érettségi a legkönnyebb dolog a világon. ^^
Középszinten elég kell hogy legyen az, amit órán tanultál.
Java része úgyis forráselemzés, ha jól tudom, úgyhogy sokra nem mégy vele.
Emelt szinten már neccesebb a dolog.
De a tudásanyag ott is ugyanaz, csak ott a kombinációs készségedre mennek rá, ami ugyebár nem tanulható, vagy legalábbis nagyon nehezen.
Szóval én azt ajánlom, hogy nézd át azt, amit órán tanultatok, olvasgasd a tankönyveidet és reménykedj!
Nekem így lett az emelt szintű 81%. És csak azért nem jobb, mert az esszénél a témaválasztást félreértettem és 4 esszéből 2-re ezért 0 pontot kaptam.
"Nem is nehéz akkor az érettségi?"
Ezt azért nem mondanám.
De ha a gimnázium négy éve alatt szorgalmasan tanultál, mindig 4-eseket, 5-ösöket kaptál (persze egy-két becsúszott 3-as, 2-es, 1-es nem számít) és átnézed a négy év anyagát, akkor szerintem nincs aggódni valód.
Plusz elvileg a középszintű tételek nyilvánosak. Az írásbelin is csak annak az anyagát kérdezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!