Az alábbiak közül szerintetek melyik szakmát válasszam? (FELPONTOZOM a válaszolókat)
Tanulni szeretnék, de hogy mit.. nem tudom :(. 12.-éig van a jelentkezési határidő, és már szeptembertől elszeretnék kezdeni szakmát tanulni. Ahová szeretnék menni ezek a lehetőségek vannak:
Kőműves HIÁNYSZAKMA
Élelmiszer- és vegyi áru –eladó
Géplakatos
Karosszérialakatos
Gépi forgácsoló HIÁNYSZAKMA
Mezőgazdasági gépszerelő, gépjavító
Zöldségtermesztő
Ipari gumitermék előállító
Ács-állványozó HIÁNYSZAKMA
Szobafestő
Burkoló
Szerszámkészítő HIÁNYSZAKMA
Villanyszerelő HIÁNYSZAKMA
3-mat kell megjelölnöm. Először a burkolót szerettem volna, utána a szobafestőt, 3.nak pedig a kőművest.
Olvasgattam a témában, és sok helyen azt irják hogy a burkoló nem jó, mert sokat kell térdelni és tönkreteszi az izületeket stb... a szobafestő munka meg állítólag "nagyon" nehéz, és keveset keresnek vele. A kőművesen meg még annyira nem gondolkodtam el, de az nem tűnik rossz ötletnek. (Amúgy a hiányszakma mit takar?, pl pénzt kapok ha azt a szakmát tanulom, ha igen, akkor mennyit?)
Akkor egy már meg van, a gépi forgácsolót is befogom jelölni. :)
A bolti eladó sem lenne rossz, sőt tetszik. De azt általában nem nők szokták végezni?
Kőműves sem rossz, van egy csomó ismerősöm, rokonom aki kőműves (és jók is a szakmájukban), csak egyszerűen nem tudnak elhelyezkedni, már évek óta nem a szakmájukban dolgoznak, hanem gyárakban.
A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
Oké, megkérdezheted, nem árt tudni. Köszönöm :)
ha tényleg munkát akarsz és folyamatosat, akkor gépi forgácsoló, villanyszerelő, szerszámkészítő, géplakatos, karosszérialakatos - ill. hegesztő, bár ez nincs a listán
ja és a gépi forgácsoló nem CNC-esztergályos, de azt is tanulnak
Kőművesnek csak akkor menj ha jó fizikumú vagy és jól ki tudod tanulni. Nagy a szórás a szakmán belül és akkor finoman fogalmaztam. Én egyébként pont azért nem ajánlanám mert viszonylag jelentős rizikófaktora van. Géplakatos és karosszérialakatoson érdemes elgondolkozni, hiába nincs hiányszakmaként említve, van rá kereslet. Mezőgazdasági gépszerelő sok irányba tud elhelyezkedni, rengeteg lehetősége van. Az "Ipari gumitermék előállító"-ról csak sejtésem van hogy mit takarhat, de ezeken kívűl talán csak a villanyszerelő amin érdemes elgondolozni, azon viszont nagyon. Én talán ilyen sorrendben jelölném be őket:
1. Villanyszerelő
2. Karosszérialakatos
3. Mezőgazdaásgi gépszerelő, gépjavító
Köszönöm az eddigi ötleteket.
Akkor eddig már kettő meg van. A gépi forgácsoló, és a villanyszerelő.
Ha jobban belegondolok, a kőműves munka nem nekem való... :)
Akkor már csak egyet kell még kitalálnom hogy mi legyen, utána pedig a sorrendet.
Azt hiszem meg van az a 3 ami tetszik. (de ez még változhat :)
gépi forgácsoló, villanyszerelő.... most a harmadiknál megint elbizonytalanodtam. :S Az Élelmiszer- és vegyi áru –eladóról mi véleményetek? Nekem tetszik az is, és a karosszérialakatos is. A kettő közül melyik lenne a jobb? Vagy inkább valami mást válasszak?
(amúgy anyám azt mondta már előre, még meg se nézte a lehetőségeket, hogy festő legyek, amúgy az is tetszik nekem. ) Nem tudok dönteni ):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!