Az alábbiak közül szerintetek melyik szakmát válasszam? (FELPONTOZOM a válaszolókat)
Tanulni szeretnék, de hogy mit.. nem tudom :(. 12.-éig van a jelentkezési határidő, és már szeptembertől elszeretnék kezdeni szakmát tanulni. Ahová szeretnék menni ezek a lehetőségek vannak:
Kőműves HIÁNYSZAKMA
Élelmiszer- és vegyi áru –eladó
Géplakatos
Karosszérialakatos
Gépi forgácsoló HIÁNYSZAKMA
Mezőgazdasági gépszerelő, gépjavító
Zöldségtermesztő
Ipari gumitermék előállító
Ács-állványozó HIÁNYSZAKMA
Szobafestő
Burkoló
Szerszámkészítő HIÁNYSZAKMA
Villanyszerelő HIÁNYSZAKMA
3-mat kell megjelölnöm. Először a burkolót szerettem volna, utána a szobafestőt, 3.nak pedig a kőművest.
Olvasgattam a témában, és sok helyen azt irják hogy a burkoló nem jó, mert sokat kell térdelni és tönkreteszi az izületeket stb... a szobafestő munka meg állítólag "nagyon" nehéz, és keveset keresnek vele. A kőművesen meg még annyira nem gondolkodtam el, de az nem tűnik rossz ötletnek. (Amúgy a hiányszakma mit takar?, pl pénzt kapok ha azt a szakmát tanulom, ha igen, akkor mennyit?)
Szia!
A hiányszakma nem azt jelenti, hogy pénz kapsz, ha az adott szakot/szakmát tanulod. Csupán annyit takar, hogy relatíve kevés a szakmabéli, így relatíve könnyen találsz állást. (A hangsúly a 2dbrelatíve szón van !!!)
Nekem, ha a felsoroltak közül kellene választanom, így rangsorolnám az első hármat:
Gépi forgácsoló, kőműves, géplakatos.
Hiányszakma az, amit a felettem levő írt. Munkahelyed tuti lesz, de azt nem tudom, mennyire fizetik meg a munkát. Lehet, hogy azért hiányszakma, mert pofátlanul keveset fizetnek érte és senki nem akarja csinálni.
Én ezek közül szobafestő lennék, zöldségtermesztő vagy villanyszerelő. De én lány vagyok, szóval mindegyikben béna lennék :D
Én is a kőművest ajánlom elsőnek, úgy tudom, elég jól lehet vele keresni (barátom dolgozott nyáron kőművesnél diákként).
Másodiknak villanyszerelőt, mert hiányszakma.
Harmadik bolti eladó, mert azzal szerintem el tudsz hamar helyezkedni:)
Sok sikert!
6-os vagyok, aki a kőmüvest írta elsőnek..
5-nek is igaza lehet, tényleg inkább a jó időben van munka nekik, de akkor bőven..
Nekem papám az volt, ő jól keresett vele
Barátom nyáron dolgozott csak, ő sem panaszkodott:)
Lakótársam apukája is az, mondta, hogy azért télen összébb kell magukat huzni magukat anyagilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!