Magyarországon miért nincs olyan, hogy gimibe 9. -be te magad választod meg az óráidat (mint az USA-ban)?
Gondolom kb 9.esek vagytok, vagy 10. Azaz fingotok sincs az életről úgy általában. Majd ha letesztek valamit az asztalra, ha lesz minimális tapasztalatotok, akkor majd menjetek a parlamentbe, és szavaztassátok meg, hogy mi legyen. De ameddig diákok vagytok, a világon semmi közötök sincs hozzá, hogy hogy tanítanak. Ha nem tetszik a rendszer, menj szakmunkásképzőbe. Nem kell mindenkinek érettségiznie.
8 évet VÉGIGSZENVEDNI??? Jézus úr IIsten... kérlek szépen, ne menj egyetemre. Könyörgöm, ugye nem tervezel? Mert tudod ott tanulni kell, akárhova is mész, akármilyen büfészakra. Mentsd meg magadtól a felsőoktatást. Bocs, hogy ilyen bunkó vagyok, általában abszolút diákpárti vagyok, de a hülyeségetek már nagyon felidegesít. És ja, nekem speciel halvány gőzöm nem volt, mihez kezdjek, egy ideig abszolút humán beállítottságú voltam, most meg totál reál helyen vagyok.
És igazából a te nagy problémád meg az, hogy nem mennek ezek a tantárgyak, és unod és jó nyafogni és szidni a rendszert. Ami persze nem tökéletes, sőt. De attól még a véleményed totálisan irreleváns.
Amúgy pedig a legjobb barátnőm utálta a kémiát mindig is, most viszont gyógyszerésznek tanul. Teória megdöntve. A középsulis alap matek meg kb egy óvodás szintjén van, könyörgöm, nehogy azzal legyen már bajotok, hogy hogy kell tükrözni egy nyomorult négyzetet...
Jó, tudom, hogy érdekesebb volna társadalomismeretet meg környezetvédelmet meg mittoménmiajóbüfétárgyakat tanulni, csak azok semmit sem érnek. Nagyon remélem, hogy kicsit átértékelődnek bennetek a dolgok.
De komolyan kérdezem, MIÉRT mentél te gimnáziumba? Miért nem tanulsz meg egy szakmát? Miért nem mentél pl közgáz szakközépbe? Ott kapsz érettségit, szakmát, tudást és egy halommal több órád van amúgy, mint alapból, de így is alig tanulsz kémiát meg fizikát, ami miatt nyafogsz. Vannak lehetőségek. DE A GIMNÁZIUM ALAPMŰVELTSÉGET AD. erre találták ki. ha nem tetszik, nem kell odajárni.
"Jó, tudom, hogy érdekesebb volna társadalomismeretet meg környezetvédelmet meg mittoménmiajóbüfétárgyakat tanulni, csak azok semmit sem érnek. Nagyon remélem, hogy kicsit átértékelődnek bennetek a dolgok. "
Ennyi, ezzel le is írtad magad.
Manapság nagyon menő, ha valaki lebüfészakozza azt, ami másnak fontos. Nem lehetsz belőle milliomos, akkor rögtön ócska szar stb büfészak. Szánalom.
Pl amiket írtál (társadalomismeretet meg környezetvédelem) szerintem jobban az alapműveltség részei(nek kellene lennie), mint az, hogy hogyan tükrözzünk egy négyzetet...
imádok idejönni. tudom, hogy olyan kellemesen fel fogom húzni magam.
Környezetvédelem. Oké. Tanulj környezetvédelmet. Tudod, mi kell ahhoz? Tudod, mi az alapja? BIOSZ ÉS KÉMIA. Anélkül nem tudod megtanulni, aranytündérbogár. Mivel érteni kell a vegyszerekhez. A környezethez. Érteni kell, hogyan működik a világ. Amihez IGENCSAK rohadt nagy kémia és biosz tudás kell, aminek a közelében sem jár egy középsuli. Ezt egyetemen tanulják meg az emberek max. És van még egy rossz hírem. Ezeken a helyeken is rohadtul tanulnak matekot. Deriválni. Integrálni. Határértéket számítani. És egyéb nyalánkságokat, amik kb 1000* nehezebbek, mint az anyag, amit jelenleg tanulsz.
A környezetvédelem nem annyiból áll, mint amit nyelvvizsgára betanulsz. Hogy szelektíven gyűjtjük a hulladékot és spórolunk a vízzel meg a papírral.
Szóval nem azzal van a gond, hogy nem lehet vele milliomos az ember. Hanem az, hogy fogalmad sincs, mivel jár. A középsulis társadalomismeret és környezetvédelem óráknak kb semmi értelme nincs. Tényleg kb azt mondják el, amit megtanulsz egy angol közép nyelvvizsgára, felsőre meg végképp.
Mellesleg nem SZAKról beszéltem, hanem TÁRGYRÓL. Gimiben nincsenek szakok. Az egyetemekkel más a helyzet. Minden egyetemistát tisztelek, főleg a természettudományisokat meg a mérnököket, és egy csomó tök okos társadalomtudományist ismerek, barátaim, csak ők nem voltak kiakadva, hogy mást is kell tanulniuk, mint amit a kicsi szívük kíván. Viszont azokat, akik 9.ben nyafognak, hogy milyen nehéz és szar az élet, őket nem tudom tisztelni.
És igen, jól látom. Tök fölöslegesen koptatom a szám. De azért folytatom. Igazából egy szinten vicces veletek vitázni. Elég nevetséges amit csinálunk :D
És még mondok valamit. Most felejtsétek el, hogy utáltok engem, egy pillanatra. Hogyha tényleg tudod, hogy mit akarsz majd csinálni, ha tényleg biztos vagy benne, hova akarsz menni, ahhoz mi kell, akkor nagy erőkkel tanuld azt, legyél belőle nagyon jó, a többivel nem kell annyira foglalkozni. Ha nem érettségi tárgy, tökmindegy. Mostanában jövök erre rá. Itt már mindenből megéri jónak lenni, mivel van ösztöndíj. De gimiben nem feltétlen fontos mindenből jónak lenni. Ha ennyire nagyon utáljátok, legyen meg a kettes és kész. Már ha nem a matekról van szó, mert az igencsak érettségi tárgy. :D
(De ha környezetvédő akarsz lenni, tanulj kémiát, bioszt, meg matekot.)
Najó. Még egyszer próbálok egy olyan választ írni, ami esetleg hasznos lehet és nem utáltok meg mégjobban. Én utáltam a kémiát gimiben. Utolsó évben nem annyira tanultam rá, és 3as voltam belőle. A fizikát se szerettem, de abból 4es voltam végig. Most viszont, így visszagondolva, örülök neki, hogy tanultam ezeket. Mert valamennyi megmaradt belőlük. És nagyon-nagyon sokáig fogod még azt csinálni, amit dolgozol. Én mostanában örülök, ha valami mást is tanulok, ami nem konkrétan az, amit dolgozni fogok. Rossz lenne, ha az össz tudásom ami lenne keresleti és kínálati függvények metszete lenne. Jó érzés érteni más dolgokhoz is. Nagyon-nagyon sok szemtelenül okos ember járkál odakint, akik előtt szégyenlem magam néha, milyen tudatlan vagyok bizonyos témákban, de ha még nem is akarnék széles látókört, kémiával, fizikával és biosszal és stb, akkor... az gázos.
Basszus. Aludni kéne.
Én nem utállak :P Csak ne aranytündérbogarazz.
Oké. De akkor végülis nem értem a problémát. Legyen az, környezetvédő akarok lenni, akkor bioszt meg kémiát tanulok magas óraszámban, de könyörgöm, éneket meg minek?
Alapvetően az a baj, hogy te egy idilli világban élsz szerintem. Attól még, hogy kötelező egy óra, aki nem akar az úgysem tanul semmit. Átmegy valahogy. Attól, hogy kötelező, még akinek nincs rá igénye, nem lesz alapműveltsége az adott dologból. Viszont, ha érdekli valami és inkább elmélyítené benne a tudását, ahelyett, hogy feleslegesen ül benn és zenét hallgat egy órán, az csak jó.
A másik meg, hogyha egyszer a középsulis matekot (négyzet tükrözést) hoztad fel példának, akkor azt a középsulis szintű környezetvédelemmel hozd párhuzamba, ne magasabbal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!