Bekéredzkedni egy szemináriumra?
Hogy gondoltad?Hogy te is részt vennél az órán és házit írsz meg zh-t vagy csak úgy meghallgatnád az óráját?
Egyébként nálunk szemináriumon nincs létszám.De szerintem egyszerűbb azzal fordulni hozzá,hogy bővítsen létszámot.
Akarsz ZH-kat írni, vizsgázni - vagy csak hallgatnád?
- Először jobb megkérni előre, hogy bővítene-e létszámot, egy fővel. Akkor hivatalosan kerülsz be.
- Ha nem akar bővíteni, kérdezd meg, mégis bejárhatsz-e, vannak-e kötelezettségeid, behajt-e rajtad valamit vagy sem.
(Nálunk az évfolyam elég kicsi, egy tárgyból két-három szemináriumi csoportot alakítanak ki a tanárok, és hát elő szokott fordulni, nem is ritkán, hogy valaki nem ér rá abban az időpontban, ahova befért. Többnyire jófejek a tanárok, lehet velük alkudozni.
Velem olyan is előfordult, hogy előző félévben már teljesítettem a tárgyat, de szívesen jártam volna még (kicsit más oldalról közelítették meg a témát), de ugyanazon a kódon volt, így nem vehettem fel. Sikerült kiegyezni, végül bejártam, beadandót is írtam, kijavított, de nem kaphattam jegyet, értelemszerűen.)
Rendesen felvenném, meg minden, de ha betelt a létszám?
Amúgy nálunk nincs létszám emelés. Vagy a tanár vagy a tanulmányi ügyintéző adott szakon veszi fel a hallgatónak az adott órát.
Jobbnak is tartom ezt, mert mi a garancia, hogy ha emelik egy fővel a keretet, akkor nem csapja-e le valaki más a kezemről, mielőtt még géphez jutnék. :D
Én csak arra vagyok kíváncsi, hogy a tanárok mennyire rugalmasak ilyen helyzetekben és mivel kell őket "meggyőzni", hogy megtegyék?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!