A középiskolai tablón kötelező rajta lenni?
Nyilván semmi sem kötelező, senki sem fog a fényképezőgép elé szíjazni egy fotó erejéig, és senki sem fog a szalagavatóra, vagy a ballagásra elrángatni. Azért javaslom, ha nem mész el, azt jó előre közöld a tanárral, a próbákon se legyél ott, tehát abszolút ne számoljanak veled.
Én mondjuk nem így fognám fel, egy tablóképet simán adhatsz, abban nincs semmi, még ha egy darabot sem veszel belőle. A ballagás meg... nos az osztályon belül te ballagsz, esetleg a szüleid miatt elmehetnél, meg persze magad miatt. Egy közösséggel ritkán lehet úgy elfogadtatni magad, hogy kihagyod az ilyen dolgokat.
Még a szalagavatós részt akár meg is lehetne érteni... ha valaki nem akar szerepelni, vagy műsorban részt venni.
De hogy valaki ne akarjon részt venni a saját ballagásán? Ez nem csak az osztályról szól, hanem rólad is, hogy elértél valamit, végzős lettél, legyél rá büszke.
A tablóképpel kapcsolatban meg tényleg nem értem, szerintem semmi bajod nem lesz belőle, ha kint lesz a fotód, hiszen a tablót nem neked kell nézegetni, sőt, ha akarod soha többet nem mész vissza a sulidba és a tablót sem fogod látni soha többet...
ilyenről nem is hallottam még. én is most voltam végzős. elhiszem, hogy valamilyen okból nem szereted azt a sulit és osztályt, de ez gyerekes.
a tablóra annyit kell csinálni, hogy leülsz, s csinálnak vagy 3 képet rólad... igazán ki fogod bírni.
a szalagavató nekem az egyik legszebb emlékem a gimiből, de ha nem veszel részt a műsorban, akkor nem veszel, a bál meg egyéni dolog.
a ballagásnál pedig a szüleidre is gondolj! ők etetnek, nevelnek, ruháztatnak cirka 18 éve, s nem adod meg nekik azt az örömet, hogy lássák ballagni (az életkorilag) felnőtt lányukat? szorítsd össze a fogad és legyél ott.
és beszélj valakivel, aki rendbe tudja tenni a lelkivilágot... vagy helyre tudja tenni.
Köszönöm, hogy próbáltok győzködni, hogy ne hagyjam ki, de nem tud erről meggyőzni senki. Szüleimnek is mondtam, hogy nem szeretném ezeket a dolgokat és rám bízták, bár megjegyezték, hogy ilyen csak 1x van az életben, de erre csak annyit mondok, hogy még szerencse. :) Am nem lány vagyok. :)
Akkor tehát ezek közül egyik esemény sem kötelező?! Osztályfőnök sem kötelezhet egyikre sem semmivel?!
Szerintem ofő sem kötelezhet egyikre sem, bár én nem lennék a helyedben, amikor ezeket a dolgokat közlöd vele...
Gondoltam, hogy fiú vagy. Egy lánynak ilyen hülyeség eszébe sem jutna, hogy ne szerepeljen a tablón, már ne is haragudj :)
16:41-es vagyok
bocsi, én azt gondoltam, hogy lány vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!