A tanárnak van joga órán üvöltözni, kiabálni? Szétmegy a fejem.
Hát én nem vagyok tanár,de azt tudom,hogy a verbális erőszakkal csak hátráltatja a munkájának az eredményességét.Amikor még szakmunkásban tengődtem,olyan osztályba jártam,amiben az iskola történetében az egyik legrosszabb,ha nem a legrosszabb magatartású diákok jártak.Úgy kell elképzelni,hogy lyukas órán azzal szórakoztunk,hogy a folyosóról öten-hatan,nekifutásból beletalpaltunk a szomszéd terem falába.Szünet után,bevonulásnál a földhöz vagdaltuk a padokat meg üvöltöztünk.Ha elfordult a tanár,hogy írjon a táblára,elővettem egy szendvicset és hozzáb.sztam...
Nem volt semmi...
Azonban nagyon összetartóak voltunk.Öltük egymást is,de a tanárok előtt mindig falaztunk egymásnak.
Ésss,utólag visszagondolva,mi lázadtunk.Lázadtunk az aggresszor tanárok ellen.Nagyon érdekes volt,hogy azon (kevés) tanáraink,akik képesek voltak minket megérteni és kezelni.Tisztelni és következetesen tanítani,értékelni minket,azok óráin "mintadiákként" viselkedtünk.Érdeklődéssel hallgattuk az óráit és teljesíteni akartunk.És ez nem véletlen.
Ez baromság amit te mondasz utolsó :D nem mondom oké...lehetséges, hogy valaki tényleg tudatosan azért paraszt mert ő lázad...de ez a legtöbb esetben nem így van.
A hülye gyerek azért nem tud viselkedni mert nem érdekli a magyar a matek a kémia a biosz semmi ezért azokon az órákon önmagát szórakoztatja. Én is egy hasonlóan szar iskolába jártam noha azért ilyen parasztkodás nem volt, hogy nekimentem a falnak, hogy a szomszéd teremben levőket is cseszegessem vagy nekivágtam tanárnak szendvicset de éppen elég hülye volt ott is. Ott az a tanár tudott érvényesülni aki jól tudott büntetni. Volt akinek nagy volt a pofája de leszarták volt akinél ez bevált, volt aki adott 1karót egy feleletre ha nem tudtál kussolni és akkor elhallgatott a társaság. És ez ott ahol ez probléma kell is. Nehogy már jöjjön itt nekem a delikvens, hogy hát ezt neki nem szabad, neki be kell tartania az én jogaimat meg minden isten fa*szom de ő kussolni nem bír :D
Én 2 éve érettségiztem és 3 évet töltöttem egy osztályban ahol kb. a fél osztályt szabályozni kellett különben még annyi anyagot se tudott volna leadni a tanár amennyit... Az meg nekem is b*aszná a csőröm, ha kitanulom a belem az egyetemen mert tanár szeretnék lenni és tanítani másokat erre összeakadok egy pár semmirekellő taggal és még csak nem is próbálhatom őket fegyelmezni :P noha szerencsére nem tanár leszek de azért bele lehet gondolni a helyzetükbe...
Van-e a diáknak joga megakadályozni a tanárt munkája elvégzésében? NINCS! És kész. Ha a hülyegyerek nem ért a szép szóból, ordítani kell vele. Nálunk volt olyan, hogy a gyerek az ordításból sem értett, püff, körző (táblakörző) csattan a fejen. Másnap jön a szülő, elmondtuk h mivan, a gyerek mégegy taslit kapott az anyjától.
Ha van oka a tanárnak üvöltözni, akkor a kölykök megérdemlik...
Éppen ez a lényeg, hogy aki már min. középiskolás az kéne, hogy tudjon viselkedni. De sajnos ahogy leírtam manapság, főként azokban az iskolában ahova azok járnak akik amúgy bukdácsolnak csak ott vannak mert jár utánuk a családi meg muszáj x életkorig de amúgy szarnak rá a tanárra meg arra, hogy ha valaki épp odafigyelne a tanár meg tanítana de neki jobban esik zavarni a órát.
Én speciel azokhoz tartoztam akik (5-6 a 20 főből) figyelni akartak mert pl. szerettek volna továbbtanulni meg azért pár óra érdekelte is, de mindig voltak nálunk olyanok akiket már föntebb leírtam...semmi se érdekelte őket és ezt ők szépen jól észrevehetően ki is nyilvánították, hogy azt mindenki tudomásul vegye. Na ilyen esetben én díjazom amikor a tanár van annyira talpraesett, hogy tesz ez ellen valamit és folytatja az órát.
Mindezek mellett persze nem elfelejthető dolog az, hogy noha a diák véleményem szerint 99.99%-ban hibás, vannak olyan tanárok akik tényleg rosszak és ők okoznak problémákat ilyen esetben viszont mivel a diákok mellett áll mindenki lehet ez ellen tenni.
Baromság vagy nem.Ez volt.Ez eléggé bonyolult téma.Nem értem,hogyan lehet ilyen könnyen állást foglalni úgy,hogy a másik véleménye teljes egészében semmisnek tűnjék.Azonban,talán itt rejtőzik a probléma ennek megértésében.
Az éremnek mindig két oldala van.Diák-Tanár részről is akkad rengeteg dolog,ami az értelmetlenségbe irányítja az oktatást.És,azért valljuk be,mindkét oldalon van mit csiszolni.Nincsen csak a tanárnak vagy a diáknak igaza.Emellett én őszintén azt gondolom,hogy magasról le van sz@rva,kinek van igaza és,hogy azt ki ismeri el.Itt a lényeg az oktatásban van.Mert van,aki képes oktatni és van aki nem.De mindkettő lehet tanár.Van,aki képes tanulni,de olyan is van,aki nem.És mindkettő lehet diák.
Amúgy kár hibáztatni akárkit is.Ha nem volna intelligenciánk,nem találnánk problémát.Aki pedig belefáradt ebbe,az üljön le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!