Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A tanárnak van joga órán...

A tanárnak van joga órán üvöltözni, kiabálni? Szétmegy a fejem.

Figyelt kérdés
A tanárok általába diplomás, magukat értelmiséginek valló emberek, mégis gyakori hogy órán artikulátlanul üvöltöznek, és ezzel félelmet keltenek a tanuló ifjúság köreiben. Kérdés: van-e ehez joga a tanárnak?
2011. júl. 23. 18:54
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
Az nem demokrácia hogy sokan rendetlenkedni járnak az iskolába! Arra senkinek nincs joga hogy a másik tanulását zavarja!A közösség pénzét nincs joga senkinek pazarolni!Ha a munkahelyén csinál valaki ilyet kivágják és éhendöglik!Az iskolában egyetlen joga van a tanulónak, tanulni!
2011. júl. 23. 20:04
 12/59 A kérdező kommentje:
Mindez rendben van, csak az a kérdés hogyan lehet mindezt érvényesíteni a tanár részéről, hiszen az iskolákra is vonatkozik a demokrácia, és abban senkit sem lehet kötelezni semmire.
2011. júl. 23. 20:10
 13/59 anonim ***** válasza:
22%

Te egyáltalán felfogod a dolgokat amiket mondasz???

Csak hogy tudd eggy diáknak (és minden embernek egyébként) nem csak jogai de kötelességei is van. És attól h demokrácia van ez nem jelenti azt h semmit nem tehetnek számodra kötelezővé. És gondolom azért kiabál a tanár mert nincs más fegyelmezési lehetőségre esélye. Hidd el h így van. Talán nem a tanárt kéne hibáztatni hanem azt a valakit aki miatt kiabál....

2011. júl. 23. 20:47
 14/59 A kérdező kommentje:
De kiabálást és üvöltözést mellőzve is el lehetne intézni ezt sztem, pl az USA a demokrácia legfőbb forrása és védelmezője, az amerikai filmekben gyakran mutatnak iskolákat és ott a tanár sohasem kiabál hanem pl beküldi a szabálytalankodó tanulót az igazgatóhoz, aki annak rendje és módja szerint behívatja annak a szüleit, esetleg fegyelmi tárgyalást tartanak, vagy felfüggesztik a házirendet megsértő diákot pár hónapra az iskolába járás lehetősége alól.
2011. júl. 23. 21:24
 15/59 anonim ***** válasza:
27%

Jehova barátom, sajnállak. Ez a világ nem neked való.

Sajnos vagy jehovaimádó maradsz vagy elfogadod, hogy a világ nem olyan amilyennek látni szeretnéd.

Pár év és a főnököd fog veled ordítani. Aztán vagy elviseled vagy nem, de ha nem akkor vagy éhendöglesz vagy mész szépen az aluljáróba jehova nevében tarhálni.

Szerintem még időben változtass a világnézeteden, mert pár év múlva hatalmas pofonok érnek majd.

2011. júl. 23. 21:47
 16/59 bromkrezol ***** válasza:
39%
Érdekes, hogy ha Jehova a főnök, akkor miért mástól várod a megoldást? Ha kedvességgel és megértéssel fordulnátok tanárotok felé, nem gúnyosan és még elkezdenétek netán tanulni is, akkor megszüntetnétek az ordítás okát.
2011. júl. 23. 22:07
 17/59 anonim ***** válasza:

Én egy éve fejeztem be a gimnáziumot és sajnos nem a legjobb iskolában és így volt pár állandó barom akivel gondok voltak (beszélgettek-zenét hallgattak szal zavarták az órát). Ilyen esetekben sok tanár nem tud mit csinálni mint leordítani a fejét és ezzel talán a helyére tudja a diákot tenni. A hiba nem a tanárban van aki ordibál, ez akkor lenne igaz ha ok nélkül tenné. Szerintem te nem jehova tanúja vagy hanem az egyik diák akivel üvöltözik a tanár, kedves kérdező :P de ha nincs igazam akkor sorry.

Mellesleg ha tényleg ennyire belefájdul a fejed akkor beszélj az osztálytársaiddal akikkel probléma van és akkor máris nem adsz okot a tanárnak az ordibálásra :)

19/f

2011. júl. 23. 22:39
 18/59 anonim ***** válasza:
39%
A tanárok 95%-a nem ordibál ok nélkül. Egyébként nem értem, a jehovásoknak érzékenyebb a fülük, vagy hogy jön ez ide?
2011. júl. 23. 23:12
 19/59 A kérdező kommentje:

Természetesen nem ok nélkül ordibál, de normálisan is meg lehetne sztem oldani ezeket a dolgokat, nem ilyen primitív módon. Miért van akkor igazgató az iskolákban, meg a temérdek egyéb láblógató? Az órán szabálytalankodókat ezekhezz kell irányítani, meg az egyéb gyerekvédelmi szolgálatokhoz, akkor azok mire fel vannak? Annyira nem értek hozá, de sztem a tanulóknak sem jó ha azt tanulják meg az iskolában h a vitás kérdések megoldása az erőszak és a primitív ordítozás. Mindenre megvannak a hivatalos és jogilag elfogadható módszerek, miért nem ilyeneket alkalmaz a lúzer tanár?

Am én nem ismerem azokat az osztálytársaimat, akik csinálják órákon a fesztivált, mert idén kerültem csak abba az osztályba, így nem is tudok és nem is akarom őket felelősségre vonni, sztem ez nem is az én feladatom, megvannak erre a közpénzből fizetett hivatalos szervek, akik csak arra várnak hogy legyen munkájuk.

2011. júl. 23. 23:47
 20/59 anonim ***** válasza:
Valahol el vagy tévedve, ha azt hiszed, hogy az igazgatónak az egyetlen munkája, hogy az órán rendetlenkedőket rendbe tegye. Ne amerikai filmekből tájékozódj már. A gyerekvédelmi szolgálatoknak is van ennél fontosabb dolga. Annyiban viszont igazad van, hogy egy normális tanár képes ordibálás nélkül is fegyelmet tartani az óráján, de sajnos nem mindegyik ilyen.
2011. júl. 23. 23:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!