Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A tanárnak van joga órán...

A tanárnak van joga órán üvöltözni, kiabálni? Szétmegy a fejem.

Figyelt kérdés
A tanárok általába diplomás, magukat értelmiséginek valló emberek, mégis gyakori hogy órán artikulátlanul üvöltöznek, és ezzel félelmet keltenek a tanuló ifjúság köreiben. Kérdés: van-e ehez joga a tanárnak?
2011. júl. 23. 18:54
1 2 3 4 5 6
 41/59 bromkrezol ***** válasza:

Szerintem is elment a téma. Egyébként a feleltetés az tényleg nem rendszabályozó eszköz. De azért nem rossz az írásban felelés. Kiültetni az első padba, három négy kérdés és dolgozza ki. Ez azért is jó, mert dokumentált, nem agyalhat senki, hogy a tanár elfogult, meg hasonlók. Ha rosszul sikerült, akkor meg természetes, hogy következő órán kap esélyt a javításra, és így tovább...

Sokan agyalnak azon, hogy egy egész osztályt nem lehet megbuktatni. Ez bizony elég szomorú. Ezért van az ország lejtőn. Semmilyen kötelességtudat nem alakult ki a korosztályotokban. Vannak jogok, de azokból csak azokat mazsolázgatjátok, amik rátok nézve kedvezőek. Nem csak lehetőségetek, de jogotok is van csendben ülni az óráitokon és tanulni.

UI: próbálj meg rendetlenkedni, ordítozni, mobillal játszani a királyságteremben, érdekelne, hogyan reagálnak rá a testvéreid...

2011. júl. 26. 16:39
 42/59 A kérdező kommentje:
Most már felfedem magam: én nem diák vagyok hanem egy tanár :)
2011. júl. 26. 21:27
 43/59 anonim ***** válasza:
És valami jogi akármiben, hogy ennyire a diákok pártját fogtad a kommentjeidben?
2011. júl. 26. 22:05
 44/59 A kérdező kommentje:
Nem, csak vitát akartam ezzel generálni.
2011. júl. 26. 23:42
 45/59 anonim válasza:
ha nem csak téged zavar, panaszt tehettek az igazgatónál és ő köteles lecserélni a tanárt, amennyiben a panaszotok megalapozott. egy tanár szerintem is tudja másképp megoldani a problémát, mégiscsak nevelői szerepet is vállalt, márpedig az üvöltözéssel nem mutat jó példát.
2011. aug. 1. 01:36
 46/59 anonim ***** válasza:
és számodra ebből most mi derült ki? vagy mi volt az értelme a vita generálásának? (amire mellesleg vannak külön fórumok is)
2011. aug. 1. 09:07
 47/59 A kérdező kommentje:
Az derült ki, hogy nem kaptam választ még mindig a kérdésemre, mert az úgy szólt, hogy "van-e joga a tanárnak üvöltözni órán", ha ezzel a tanulók egy részében félelmet kelt. Nem mellesleg a szomszédos teremben tanító tanárt is zavarhatja, és valóban nem mutat jó példát a diákoknak sem. 09:07 milyen egyéb fórumokra utal?
2011. aug. 1. 11:14
 48/59 anonim ***** válasza:
Ha valóban tanár vagy, akkor talán meg kellene tanulnod helyesen írni! ;]
2011. aug. 1. 13:30
 49/59 anonim ***** válasza:

Én még mindig azon az állásponton vagyok, hogy

1; Ha te tényleg tanár vagy amit kétlek és szerintem itt mindenki és te ennek ellenére kijelented, hogy veszekedést szítani jöttél akkor nemtom miért vársz konkrét választ a hülye kérdésedre. De ha ez mind így is van akkor rossz tanár lehetsz.

2; Ha egy diák vagy és valószínűsítem egy olyan diák akivel általában pont a probléma van akkor a te hibádból szükségszerű néha, hogy a tanár úgy megemelje a hangját, hogy azt a szomszéd teremben is hallani lehessen. Voltak és lesznek is ilyenek és kellenek is amíg annyi paraszt jár iskolába mint manapság.

Összességében noha nem "jogos" mert úgyis lehetne találni valami igazi jogi maszlagot, hogy ezzel a tanár valamijét megsérti szegény pici diáknak de sokszor ha a tanár nem ordítaná le a delikvens fejét akkor azok akik tanulnának járnak rosszul.

2011. aug. 1. 13:36
 50/59 A kérdező kommentje:
De a tanár mindenkinek a jogait be kell hogy tartsa, nem?
2011. aug. 1. 23:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!