A tanárnak van joga órán üvöltözni, kiabálni?
Szétmegy a fejem.
Nyugi, ha valamit elcseszel, például te leszel az osztályfőnök és nem tudod fegyelmezni az osztályod vagy megszervezni a programokat, akkor az igazgató úr is ordítozhat még veled. Nehogy azt hidd.
2011. júl. 24. 22:08
A tanárképző fősulikon már az alap, BSc szintű oktatásban is vannak üvöltés órák. Később mesterszinten már az artikulált üvöltést is tanítják... Szóval ha tanár akarsz lenni, akkor figyeld a mestert...
2011. júl. 24. 22:52
Hát nem tudom :P elfogadható megoldásnak veszem azt diákként is, hogy a tanár leüvölti annak a fejét aki nem úgy viselkedik azok után is, hogy jóhiszeműen közölte vele, hogy stfu. Noha szerintem én ha tanár lennék inkább fordulnék ahhoz a módszerhez amit már előttem is írtak és ami szerintem a legjobb; "Zavarod az órát? Felelj. Nem tudod? Sajnos egyes." Hasonló tanárral szerintem már mindenki találkozott az iskolai évei alatt és szerintem egy ordibáló tanárt valahogy le tudsz sajnálni de azért az még a nem törődöm diáknak is szar ha teleírják karóval.
2011. júl. 24. 23:13
34/59 A kérdező kommentje:
Minden diák tudja, hogy egy tanuló egy órán legfeljebb csak egy érdemjegyet kaphat, és egy hónapban is maximálva van a szám, szal az általad leírt dolgot egyik tanár sem alkalmazhatja. Ez teljesen inkorrekt és egyúttal jogszerűtlen is. Max egy magánsuliban, ahol a házirend ezt megengedi.
Ezt lehet egy mini-jogász így veszi de eddig még senki sem panaszkodott az igazgatónál a túl sok jegyért mikor nálunk gimiben az órát zavarók kaptak min 1-2 karót.
2011. júl. 25. 20:04
Azért azt hozzátenném (függetlenül attól, hogy jehovatanú-minijogászunkkal nem értek egyet) annyiban igaza van hogy van egy közoktatási törvény, ami előírja, hogy az érdemjegy nem lehet fegyelmezőeszköz.
2011. júl. 25. 20:17
Viszont egyes helyeken ahol probléma a diákok viselkedése ha nem szólhatsz rá de még csak rossz jegyet se adhatsz neki akkor mégis mit csinálj?:D Azért valahol érthető, hogy a tanárom is éveken át szenvedett az egyetemen mire oda jutott, hogy a sok parasztot kelljen fegyelmeznie...jobb is, hogy nem tudnak a gyerekek erről :)
2011. júl. 25. 20:28
És akkor mi van? Megadja a törvényileg engedélyezett számú karót, aztán megbuktatja. Ennyi. Én ha tanár lennék lelkifurdalás nélkül megtenném egyes diákokkal.
2011. júl. 25. 20:52
39/59 A kérdező kommentje:
Buktatni azt lehet állítólag, de a diáknak joga van korlátlan számú tantárgyból pótvizsgát tenni független bizottság előtt. Túl sok diák amúgy sem ismételhet évet, mert az előző évfolyamok, amik úgyebár befogadhatnák általában teljes létszámmal mennek. Jogtudatlanoknak ajánlom figyelmébe ezt a kiadványt:
http://www.youtube.com/watch?v=K19e0F5Ia8s Olyan értelmetlen ez a topik, most komolyan :/ A lényeg először az volt, hogy szerinted nem így kéne ordibálással lerendeznie a tanárnak a diákokat de te körülbelül az első-második oldalon átmentél a delikvenseket védő ügyvédbe... Ebből jön az, hogy egy ilyen vita egy diákkal aki ellen a tanár épp felemeli a hangját értelmetlen mert a te nézőpontodból akármit csinál a tanár amíg az nem hagy téged érvényesülni (noha ezzel te lehet épp az órát zavarod) akkor az úgy nem jó...
Noha én ezt csak gyanítom, lehet nincs igazam de abból ahogyan a válaszaiddal mindenféle módszert az ilyen diákok ellen te így reagálsz ez esik le számomra.
Lényeg viszont, hogy kuss, viseld el és tanulj. Nekem is 3évig hülye gyerekek társaságában kellett tanulnom gimnáziumban mégis képes voltam túlélni és szerintem attól, hogy a hited olyan amilyen -.- még nem fog belehalni.
2011. júl. 26. 16:12
Kapcsolódó kérdések: