Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit vártok az idei biosz...

Mit vártok az idei biosz emelttől?

Figyelt kérdés
Egy hét múlva érettségi. Tanultok még valamit? Van értelme? Mennyit és hogyan készültetek rá? Én remélem egyszerűbb lesz, mint a tavalyi, mert az országos szinten sikerült rosszul..:S
2011. máj. 4. 19:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Én középszinten írom, de nagyon félek tőle, mert ez bele fog számítani nekem a továbbtanulásba. Én még tanulok, holnap kezdek megint neki az angol után, és egészen kedd estig fogok:D Van egy köönyvem, ami direkt a követelményrendszerre épül, és ki van dolgozva minden, azt ismételem át..
2011. máj. 4. 19:49
 2/15 anonim ***** válasza:

Jól figyelj:

Mindenképp, akár még az utolsó napon az érettségi előtti este is (máj 10-én) nézegesd át alaposan a témákat, főleg az ábrákra figyelj oda nagyon (memorizáld, rögzítsd őket)! Kiválasztásos feladat lesz benne - ennyi biztos! (Ismerem a kérdéssort összeállító bizottság egyik tanárát, ő mondta, hogy a 6 esélyes feladatsor mindegyikében van kiválasztás). Nehéz lesz, de alapos tanulással és nagyon nagy odafigyeléssel el lehet érni 90% fölötti eredményt is. Az esszéfeladatnál mindenképp számíts vagy emberi egészséggel (betegséggel), vagy környezetvédelmi (ökológiai) típusú feladatra! - Ezeknél használj szakkifejezéseket, ami csak eszedbe jut, írd latinul (görögül), az meggyőző és szeretik olvasni. Ez már megdobja 1-2 ponttal min. Mindenképpen tanulmányozz át kidolgozott mintaesszéket, tudd, milyen pontokba kell fogalmaznod a problémát. Nagyon ügyelj, azt írd, amit a feladat kér, és ami nagyon szorosan hozzá kapcsolódik! Vigyél számológépet, ki tudja, nem-e lesz vmi populációgenetika, élettani példa, statisztikai példa stb...

Tavalyi rohadt nagy szívás volt nekem, tele volt növénytannal. A fogalmakat, folyamatokat, jelenségeket kentem-vágtam, de ott buktam el összesen 4 pontot, hogy az ábrák részleteire már nem emlékeztem!Így összesen 97%-os lett.

Üdvözlettel:

Egy első éves SOTE-ra járó orvostanhallgató

2011. máj. 4. 21:32
 3/15 anonim ***** válasza:

mi még a populációs genetikát átsem vettük! :S

a többi megvan, de genetikától eléggé félek..

2011. máj. 4. 21:53
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ és gratulálok a 97 %-hoz. Az nagyon jó eredmény, én is 90 % fölött várom el magamtól. Pontosabb információkkal nem tudnál szolgálni az idei érettségiről? :))
2011. máj. 5. 08:53
 5/15 anonim ***** válasza:
21:32 A középszintűhez nem tudsz vmi tipeket adni? témaköröket stb? nagyon nagyon jól kéne sikerülni, tanultam is és még tanulok is, de nagyon nagy segítség lenne!
2011. máj. 5. 12:12
 6/15 anonim ***** válasza:

Pontosabb információkat nem nagyon lehetne róla elmondani - összeállítanak 6 feladatsort és csak az érettségi előestélyén húzzák ki azt az egyet, ami másnap kiadásra kerül (a többinek kuka). Ezzel maximálisan kizárva azt a lehetőséget, hogy a bizottság tagja vkinek is el tudják árulni a pontos tételeket.

Nem lehet kiszámítani, milyen témájúak lesznek azok a feladatok, amikben nagyon pontosan rákérdeznek egy-egy ismeretre. Ezek általában vmi genetikával, kromoszómákkal kapcsolatosak, de ez sajnos csak latolgatás.

A középszintű biosz egy elég abszurdnak mondható érettségi - nagyon primitív szintű ismeretekre kérdez rá általában, de a megfogalmazás gyakran értelmezhetetlen idiótaság. Ezért aki nagyon nagyon jól vágja a bioszt, mindent tud belőle, az is elbukhat jópár pontot sajnos... Amit érdemes (nagyon ajánlott!!) átnézni - élőlények ökoszisztémában betöltött szerepe, többi élőlénykkel folytatott kapcsolata (fogyasztó, lebontó, termelő - predáció, kompetíció, antibiózis stb...)

A tanítványaimnak akiket felkészítek az idei érettségire is ezeket tanácsoltam. Remélem nagyon jól sikerül nektek, és felvesznek oda, ahova jelentkeztek.

Apropó, hová is jelentkeztek?

Egyetemistaként irigylem a végzős gimiseket, akiknek "csak" az érettségire kell készülniük. Itt a SOTE-n egy vizsgaidőszak elképesztően durva, messze felülmúlja az érettségi előtti küzdelmes tanulást.

2011. máj. 5. 19:48
 7/15 anonim ***** válasza:
Ettől függetlenül megértem, hogy izgultok, hiszen ezen dől vagy áll a bejutásotok...
2011. máj. 5. 19:51
 8/15 anonim ***** válasza:

neked elsőre sikerült bejutni?(SOTÉS)

és van nyelvvizsgád gondolom?

mert én első helyen jelöltem meg de nemtom mi lesz nincs semmi plusz pontom megis bántam hogy tavaly nem csináltam meg, idén meg nem volt rá időm se pénzem :S

2011. máj. 5. 21:04
 9/15 anonim ***** válasza:
Én Szegedre szeretnék menni biológia szakra. Köszi a tippeket, akkor ezeket 200%-an is átnézem, meg persze a többit is:) remélem benne lesznek azok, amiket átnézek, ha már a törivel meg a többivel nem volt szerencsém:D
2011. máj. 5. 21:25
 10/15 anonim ***** válasza:

Igen sikerült elsőre bejutnom. Nem is volt olyan nehéz, tavaly ilyenkor egész végig azt éreztem, itt valami nincs rendben, ha ilyen könnyen összejön a bejutás az orvosira. Aztán mégis felvettek 474 ponttal. Igen, tavaly csináltam felsőfokút, de enélkül is meglett volna a max pluszpont, OKTV helyezés miatt...

Még egyszer sok sikert mindenkinek!

2011. máj. 5. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!