Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Letudjam-e ennyivel a magyar...

Letudjam-e ennyivel a magyar érettségit?

Figyelt kérdés

Sztem jól tudok szövegeket értelmezni, sokat olvasok (nem kötelezőket), eddig kitöltött korábbi érettségik szövegértési feladatait megoldván a legrosszabbul sikerült feladatnál is csak 5 pontot veszítettem a 40-ből. Szerintetek jobban tenném, ha hozzá se kezdenék a fogalmazáshoz, ami köztudottan erősen szubjektív értékelésű ? A célom csak annyi, hogy ne bukjak meg, semmilyen szinten nem számít a magyar érettségi a továbbtanulási szándékaim szemszögéből nézve (leendő fizikus hallgató, ELTE).

Fontos tényezők: A helyesírásom (szinte) kiváló, amit elkövettem eddig valaha, az csak figyelmetlenségből adódott (ékezet, vessző).

A magyartanárom rühell mint a szart, emellett elég aljas teremtmény is egyben.

Tippek ?

2011. máj. 1. 00:20
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
Ez hatalmas butaság, direkt ne rontsd az érettségid, rontódik az magától is, főleg ha olyan a tanár, mint írod. Meg kell próbálni mindent.
2011. máj. 1. 00:30
 2/24 A kérdező kommentje:

,,Rontódik az magától is..."

- Igen, ez csak éppen akkor lehetséges, ha mondjuk a fogalmazásomból csak mínuszpontokat szedek össze, akkor még amit a szövegértésnél megszereztem, azokat is elveszíthetem...

2011. máj. 1. 00:36
 3/24 anonim ***** válasza:
Nézd, a legjobb az, ha nem számolgatsz, hanem nekiállsz mindennek a legjobb tudásod szerint. Ha ez így lenne, senki nem írni fogalmazást.
2011. máj. 1. 00:39
 4/24 anonim ***** válasza:
*senki nem írna
2011. máj. 1. 00:39
 5/24 anonim ***** válasza:
Baromság, egy leendő fizikusnak lehetne egy kicsit több realitásérzéke. Ha megírod, akkor arra nem fogsz csak minusz pontot kapni. Megjegyzem maximum tíz pontot lehet levonni helyesírás miatt. Ha megírod azt a három oldalt és többé-kevésbé értelmezhető lesz, akkor az már jóval több, mint tíz pont.
2011. máj. 1. 00:41
 6/24 A kérdező kommentje:

Ok, akkor melyiket érdemesebb választanom, ha mégis nekiállok fogalmazni - novella, vagy érvelés?

Verselemzés kilőve, ugyanis egyetlen költőről sem tudok semmi felhasználhatót, egyetlen egy verset sem olvastam a 4 év alatt, nemhogy elemeztem volna..

2011. máj. 1. 00:44
 7/24 anonim válasza:
Szia! Ha nem éred el a 10%-ot a fogalmazásnál is(!!) akkor bukta az egész érettségid. Mindenhol el kell érni(szövegértés+fogalmazás+szóbeli)a 10%ot. Úgyhogy írj valamit. Mondjuk érvelést.Nézz utána milyen érvtípusok vannak.
2011. máj. 1. 08:24
 8/24 anonim ***** válasza:
Igen... Mindenképpen kell írnod, és akkor már mért ne írj sokat...Főleg ha tudsz... Ugyanis ha nem írsz semmit, megbuktál.
2011. máj. 1. 08:58
 9/24 anonim ***** válasza:

Érvelés: szöveggyűjtemény nélkül kell átlátni az egész irodalmat. Ha nem ismered az írókat költőket, felejtsd el. Érvelőszöveg példa: Mutassa be a bűn és bűnhődés motívumát az irodalmon keresztül. Ha nem ismered meg vagy lőve.

Novellaelemzés: AKár ismert szöveg,akár nem egy jól betanult elemzési sémával megoldható.

Versösszehasonlítás: Ha nem ismered a szerzőket,attól még elemezhető a vers. Általában az egyik ismert,a másik nem, elég ha kb. századra belövöd onnan meg kb: ez 6 soros az 10. Ennek eza címe, erre utalhat, annak az. Ennek ilyen a verselése, motívumok,alakzatok stb. annak meg olyan.

Nagyjából vázoltam neked a helyzetet,innen te döntessz melyiket választod,de a legnagyobb hülyeség úgy leülni,h. eldöntötted már,h. meiket fogod választani,mert úgy 90%,hogy rosszat fogsz.

2011. máj. 1. 09:04
 10/24 bumbi02 ***** válasza:

ahhoz képest hogy fizikusnak mész, a logikáddal elég nagy bajok vannak..

az oké hogy jól megy a szövegértés, és azt megcsinálod. de miér nem állsz neki a szövegalkotásnak is? inkább 3 órán keresztül nézed a papirt? azért mert nem csinálod meg, nem lesz több időd a szövegértésre.

2011. máj. 1. 09:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!