Ha én magyar szakra szeretnék menni, akkor tehetek
történelemből emelt érettségit? A követelmények
között szerepel.
Ha szerepel a követelményeknél, akkor minek kérdezed meg? Nem megy az olvasott szöveg értése?
2011. szept. 3. 15:44
Ha szerepel a követelmények között akkor pont jó ha emeltet teszel belőle.
Akkor lenne felesleges ha nem lenne a követelmények között
2011. szept. 3. 15:48
3/12 A kérdező kommentje:
Megy a szövegértés, ha tudni akarod, csak egyik ismerősöm eléggé elbizonytalanított. Ő tanár és azt mondta ha magyarra akarok menni, akkor magyarból tegyek emeltet. Viszont láttam a felvi.hu-n, hogy többet is lehet választani (idegen nyelv is lehet) és ezért tettem fel a kérdést. Most már nem rezeg annyira az a léc, jövő héten beszélek is tanárnővel.
4/12 anonim válasza:
Ami a követelmények között van, abból bármelyikből tehetsz emeltet. Azt válaszd, ami szerinted könnyebben menne. Ha a magyarban elfogadják az idegen nyelvet és az szerinted jobban menne, akkor abból tegyél, vagy ha a töri jobb neked, akkor abból, rajtad áll.
De ha nem követelmény, akkor evidens, hogy abból nem teszel emelt szintű érettségit.
2011. szept. 3. 16:30
5/12 A kérdező kommentje:
Angollal nem próbálkoznék, magyar tanárnővel már beszéltem, de azt mondta, korábban kellett volna elkezdeni a felkészülést, viszont sikerülne Nekem. Töriből már tavaly év vége óta "készülünk" tanárnővel. Még csak az alapfokú beszélgetés volt meg, meg a tudnivalók, a java majd csak most jön. A jelentkezést emelt szintűre mikor kell leadni?
nem tudod értelmezni a követelményeket, amik le vannak írva fehéren feketén, és magyar szakra akarsz menni.. ?
2011. szept. 3. 17:23
7/12 A kérdező kommentje:
Te meg csak kötekedni tudsz mi? Az érettségi előtt igenis tájékozódni kell. Mégsem mindegy, hogy miből teszek emeltet, melyik út a legnehezebb, vagy éppenséggel a könnyebb. Látom nagyon ráérsz! Menj inkább dolgozni vagy tanulni ha már segíteni nem tudod a kérdező embereket!
8/12 A kérdező kommentje:
Egyébként meg kettőnk közül inkább én menjek magyar szakra, mintsem Te, aki még egy mondatot sem tud megfogalmazni hiba nélkül.
úgy látom azt sem tudod értelmezni amit mondtam. ssenki nem mondta, hogy nem kell tájékozódni. ha annyit nem tudsz megérteni amit leírtam, akkor magyar szakon fél év után kibuksz. :D
amúgy ezzel a 'nem tudsz összerakni egy rendes mondatot' dumával azok jönnek akiknek nincs értelmesebb mondanivalójuk, nem fogom azt figyelni az interneten hogy minden kis szart helyesen írjak le.
2011. szept. 3. 17:56
amúgy kifelejtettél egy vesszőt, és a Te szót sem nagy betűvel írjuk, tehát ásd el magad..
2011. szept. 3. 17:57
Kapcsolódó kérdések: