Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért kell magyarból érettségi...

Miért kell magyarból érettségizni?

Figyelt kérdés
1 rohadt tantárgy van amitől behányok és az a magyar.Bealszok tőle ha csak rágondolok.Mindenből tök jó vagyok a magyar meg lehúz. Nincs benne értelem csak magolni kell az egészet, az meg kinek jó?Minden műbe belemagyarázza h mély mondanivalója van aztán lehet h a költő tök másra gondolt.A sok szakbarbár tanárt még kész agyrém hallgatni. Tudok magyarul,miért nem elég ez?Miért kell húzni az ember agyát, az érettségi után 3 nappal már úgyse fogok belőle tudni semmit.
2011. jan. 26. 17:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
40%

1 rohadt tantárgy van VESSZŐ amitől behányok VESSZŐ és az a magyar. SZÓKÖZ Bealszok ELALSZOM tőle VESSZŐ ha csak rágondolok. SZÓKÖZ Mindenből tök jó vagyok VESSZŐ a magyar meg lehúz. Nincs benne értelem VESSZŐ csak magolni kell az egészet, az meg kinek jó? SZÓKÖZ Minden műbe belemagyarázza VESSZŐ h RÖVIDÍTÉS UTÁN PONT VAN mély mondanivalója van VESSZŐ aztán lehet VESSZŐ h RÖVIDÍTÉS UTÁN PONT VAN a költő tök másra gondolt. SZÓKÖZ A sok szakbarbár tanárt még kész agyrém hallgatni. Tudok magyarul, VESSZŐ miért nem elég ez? VESSZŐ Miért kell húzni az ember agyát, az érettségi után 3 nappal már úgyse fogok belőle tudni semmit.

Szerény véleményem az, hogy egy átlagos műveltséggel bíró, reál beállítottságú ember nem kérdőjelezi meg az irodalom és nyelvtan hasznát. Mellesleg az új típusú érettségi hol van ahhoz a valóban magolós érettségihez képest, ami előtte volt...

2011. jan. 26. 19:10
 12/19 anonim ***** válasza:

Ha már nagyon kötözködsz, akkor én is.

Tudok magyarul, VESSZŐ (RAKOTT VESSZŐT, SZÓKÖZT HAGYOTT KI) miért nem elég ez? VESSZŐ (IDE MIÉRT KELL VESSZŐ...?) Miért kell húzni az ember agyát, az érettségi után 3 nappal már úgyse fogok belőle tudni semmit.

Röviden: elb.sztad

2011. jan. 26. 20:30
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelező az érettségire tanulni, maximum megbuksz, azután meg szégyenkezhetsz.
2011. jan. 26. 22:01
 14/19 anonim ***** válasza:
59%

Ez nem annak kérdése, hogy te humán, vagy reál beállítottságú vagy-e. A magyar az anyanyelved, muszáj vagy minimum jól tudnod az irodalmát (mert az alap dolog, hogy pl. ki és mikor írta a Himnuszt) és a nyelvtanát is (mert születésedtől kezdve hallod és kicsit később beszéled és írod már).

Ha állásra jelentkezel a későbbiekben, be sem fognak hívni interjúra, ha azt látják a motivációs vagy kísérőleveledben, hogy hemzseg a hibáktól. Minden sugalló, így a fogalmazásod, az íráskészséged is.

2011. jan. 26. 22:01
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
22:01 Fogadjunk, hogy google nélkül te sem tudod, hogy mikor keletkezett a Himmnusz :P
2011. jan. 27. 23:12
 16/19 anonim ***** válasza:
34%
De igen. Alap, hogy magyar ember tudja.
2011. jan. 28. 01:20
 17/19 anonim ***** válasza:
34%

Normális ember, aki - nemzetiségtől függetlenül - értékeli a kultúráját, tud olyan JELENTŐS adatokat, mint pl. a nemzete himnuszának keletkezési időpontja, szövegének írója, zenéjének komponálója.

Ezzel a veled való beszélgetést LEZÁRTAM.

2011. jan. 28. 19:23
 18/19 anonim ***** válasza:
72%

"Szerény véleményem az, hogy egy átlagos műveltséggel bíró, reál beállítottságú ember nem kérdőjelezi meg az irodalom és nyelvtan hasznát. "

Szerény véleményem az, hogy egy normális ember nem áldoz annyi időt az életéből, hogy kijavítsa azt a k*rva szöveget. Ez szerény véleményem szerint sznobság. Az még a szerény véleményem, hogy az rendben van hogy a Himnuszt, Szózatot, Nemzeti dalt tudnia kell egy átlagos magyarnak, de mi a f@sz közöm van nekem Stendhal Vörös és Fekete c. művéhez, vagy Ibsen szájbak*rt Vadkacsájához?? Semmi. Nem érdekel, és sajnos nem érzem magam alul-iskolázottnak, ha nem tudok hozzászólni egy irodalmi témához. Én se várom el egy buta magyartanártól hogy tudjon C-ben vagy php-ben programozni, esetleg integrálni.

Ezenfelül az se érdekel, hogy miféle és hány Szinekdoché van egy f*sban... Ja és am azé írnak így a mai fiatalok ien szlengbe-e mer így gyosabban áramlik az infó és gyosabb megírni egy post-ot. Attól hogy itt nem nézem át haccor a szöveget, hogy ne legyen helyesírásíí híbám, attól még tán tudok írni normálisan ha hivatalosan köll képzeljed.

2011. máj. 19. 22:07
 19/19 anonim válasza:
44%

utolsónak igaza van olyan téren, h a 21.században a fiatalok...söt már akár 30éves korosztály is a chateken, msn, skype, facebook stb....oldalakon gyorsan és sokszor helytelenül ír. nem azért van mert nem tud helyesen, hanem mert igy 3x gyorsabban le tudja irni mindazt, amit el akar mondani. röviden tömören!!! ez a 21.század....szevasz könyvek, szevasz hosszu csicsás fogalmazásmód, szevasz irodalom. sztem a fiatalok 30%-a foglalkozik még vmilyen szinten az irodalommal.

ÉRETTSÉGI-röl annyit, h megirom az irásbelit oké...mondjuk 85% az reális...de utána jön az, ami tökre fakultativnak kéne h legyen....mármint örkény novellák, radnóti meg a többi unatkozó, dolgozni nem kívánó sznob.ez a része az irodalomnak olyasmi kategoriába sorolando(sztem) mint a kémia. akinek nem kell....ne válassza.

18f

2011. máj. 19. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!