A Tóth Árpád Gimnázium vagy a Fazekas Mihály Gimnázium jobb?
Debrecen
Biológia tagozat
Szia! Én 4 éve érettségiztem a TÁG biosz-kémia tagozatán, így lehet, hogy nem lesz túl "friss" az infóm.
A tanárok nagyon jók (legalábbis, akik minket tanítottak, de a biosztanárok közül van 1 "gázosabb", bár nála is le lehet tenni az emelt érettségit ötösre) és a felszereltség is messze üti a többi középiskoláét (ami reál tárgyaknál eléggé számít). Nagyon érettségi orientált volt már az én időmben is a biosz-kémia oktatás, kémiából rengeteget számoltunk, és mindkettő tárgyból csináltunk érettségi feladatsorokat, sőt sokszor a témazáró dolgozatok nagy része is emelt érettségi feladatsorokból származott. Mindkettő tárgyat 4(!) éven át tanítják emelt óraszámban (sok helyen csak 2-3 évig oktatják a kémiát és biológiát és 3. után lehet faktra menni. Ezen a tagozaton viszont már elsőtől kezdve biosz-kémia faktosnak számítasz!).
Hátránya a tagozatnak, hogy nagyon sok óránk volt (sokszor hetente 5-6 órával több, mint a humánosoknak). A követelmények pedig relatíve szigorúak, de így legalább az érettséginél nem fog majd meglepetés érni.
Az épület szép, a közösségről nem tudok nyilatkozni, mert már senki sem jár oda, akiket én ismerek...
Én új hozzászóló vagyok.Melyikbe lehet könnyebben bekerülni és milyen átlaggal?
Úgy tudom a TÁG- ba nézik ötödiktől minden tárgyból a jegyeket, a Fazekasba csak a 7. év vége 8. félév és nem kell minden tantárgy.
Kit milyen átlaggal vettek fel? Írjatok már!
Szia kérdező!
Még nem vagyok nyolcadikos, de már előre érdekel , előre be akarom szerezni az infókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!