Aszódi Evangélikus Gimnázium vagy a göddölői Török Ignác gimnázium a jobb?
Hülye kérdés...
Gödöllői vagyok...,
Sorrendben:
1) Sztd. hol jobb a képzés, egy EU-s kiemelt városban, v. a mellette lévő "putriban"??!! :-/
2) A Török már többször benne volt az ország 10 legjobb vidéki gimije között...
3)Sztd. hol keresnek jobban a tanárok, egy noname városban, vagy egy mintagimiben? - sztd. hol vannak a jobb tanárok???
4) Hol van egyetem? Aszódon v. Gödöllőn??
Ezek hidd el, mind-mind valamilyen szinten összefüggenek...
elég beszűkült látókörű az előző válaszoló, ha Aszód szerinte egy putri. Tény, hogy kisváros, de putrinak nem nevezném hiszen 2 gimije van...
Visszatérve a kérdésre, több dolgot kell mérlegelned:
- hol laksz, hiszen ha gödöllői vagy akkor sztem nem kérdés, hogy a török jobban megfelelne neked
-színvonala az egának is bőven megvan, hisz gondolj bele: vallásos suli, tehát nem az állam tartja fenn így igen gazdag iskola. -én is ide jártam, pontosan tudom hogy sose volt pénzhiány. legújabb felszerelések, digitális táblák, és bár furcsán hangzik, de télen nagyon jó meleg volt. ez alap dolognak tűnik és viccesnek hangzik, de a legtöbb iskolában még a fűtésre sincs pénz. na itt van, még áprilisban is.
- másik dolog, hogy aszódon hittanóra van, és heti 1 10 perces áhítat, hiszen vallásos iskola. ha téged nem úgy neveltek, akkor ez kizáró ok is lehet, bár 800 gyerek jár ide és mki kibírja, egyáltalán nem hátrány
-aszódi tanárok sztem nagyon jók
összefoglalva, én aszódról csak pozitívumokat tudok mondani. A törököt én nem ismerem, de ismerőseim azt mondták, hogy ha már gödöllő, akkor inkább a premi. ( premontre szt norbert, katolikus iskola( az színvonalasabb, mint a török, de ezt csak hallottam, nem tapasztaltam.)
aszód, ega, jó választás! :)
"Sztd. hol keresnek jobban a tanárok"
A tanárok közalkalmazottak, azonos fizetést kapnak mindenhol.
"színvonala az egának is bőven megvan, hisz gondolj bele: vallásos suli, tehát nem az állam tartja fenn így igen gazdag iskola"
Nagyon tévedsz, ha azt hiszed, hogy a pénzen múlik a színvonal.
"színvonala az egának is bőven megvan, hisz gondolj bele: vallásos suli, tehát nem az állam tartja fenn így igen gazdag iskola"
Ami azt illeti, állami támogatást (normatívát) az egyházi iskolák is kapnak, éppenséggel többet is, mint az állami iskolák.
Az indok az, hogy az egyházaknak nincs saját plusz bevételük, viszont az önkormányzatok a saját bevételeikből kiegészítő támogatást adhatnak az iskolának, már persze ha van ilyen (iparűzési adó stb.) Ha nincs, akkor az iskola "így járt". Ellenben az egyházi intézmény megkapja az országos átlagnak megfelelő önkormányzati támogatást - az államtól. Ez motivál mostanában több önkormányzatot, hogy megszabaduljon az iskolájától, egyházi kézbe adva azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!