Az átlag egyetemista tényleg ennyire műveletlen, vagy csak megjátsszák?

elsőkézből mondom, h fogalmuk sincs az általános dolgokról. szakmájukban többé-kevésbé rendben vannak, mert magolnak, de általános műveltségük hihetetlenül alacsony, és félelmetes, miket nem tudnak...
csak 1 példa: harmaduk idézetből nem ismeri fel a Himnuszt

olyan cuki amikor néha valaki meglepődik az egyetemisták szellemi szintjén XD
a bemeneteli követelmény már jó 15 éve annyi, hogy tudj írni-olvasni magyarul, ha összetett mondatokban is megy, akkor te leszel az osztályelső, reálszakokon az első két félév a gimnazista középszint ismétlésével telik, és megizzasztja őket... én értem hogy ők a társadalom csúcsa, mert több száz éve így volt, és nem vagyunk hajlandóak megvizsgálni, hogy valóban helyes állítás-e ez még, de lehet néha mégis kéne.
mindkét szülőm egyetemen dolgozik, így elsőkézből ismerem a helyzetet. jártam két félévet jogra, mert tényleg meg akartam nekik adni az esélyt, hogy mégse olyan gáz, mint ahogy a szüleim mondják, de aztán egyrészt halálra untatott a szellemi mélyrepülésbe ágyazott sznobizmus, másrészt meg nem tanultam semmit, és én nagyon szeretek tanulni, tehát eljöttem.

"mindkét szülőm egyetemen dolgozik, így elsőkézből ismerem a helyzetet"
Bájos, amikor valaki okoskodik, de rosszul használja az "elsőkézből" kifejezést. :)

#3: most akkor, ha jól értem, az doktori iskolát végzett szüleid a felsőoktatás ellen beszéltek, mert hogy oda hülyék járnak, de Te bizonyítani akartál. Aha...
Vagy csak arról van szó, hogy kibuktál 2 félév után jogról, és most savanyú a szőlő.
Az egyik abszurd, a másik csak szánalmas.

5. Nem érted, az ő szintjén már nem számítanak az ilyen triviális kifejezések, hiszen még a jog is kevés neki.
"Én vagyok a római császár, és a nyelvtan felett állok". Ahogy Luxemburgi Zsigmond is mondta, csak ő mondjuk el is ért valamit.

Az agy szelektál. Amit az ember nem használ, azt lassan elfelejti. Amikor rengeteg új információt kell megtanulni, akkor ez még erősebben hat.
Megtanulja valaki a Himnusz 3. versszakát általánosban, majd elvégzi a középiskolát, utána az egyetemen heti többszáz diát tanul meg. Eközben egyszer sem volt szüksége a Himnusz 3. versszakára. Nem sok fog megmaradni belőle a végére. Én amondó vagyok, hogy az ügyvéd, akiért egy csomó pénzt kifizetek, a jogot ismerje. Az nem érdekel, hogy emlékszik e a Zalán futása cselekményére.
Az egyes példája amúgy azért vicces, mert szerinte a szakmai tudást "csak" bemagolják az egyetemisták. Aztán az ő valódi műveltségre felhozott példája egy vers, amit pont magolni kell.
De az azért elég durva, hogy nem tudják mikor volt a világháború... És ezek a legokosabb emberek. Ha ez a videó nem kamu, belegondolni is rossz, hogy milyen információk birtokában lehet a többi szavazópolgár...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!