Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tényleg lassan túl sok angolta...

Tényleg lassan túl sok angoltanár lesz?

Figyelt kérdés

Olvastam egy érdekes topikot, és bennem is felmerült a kérdés.

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magya..

A felvi statisztikáit nézve szembetűnő, hogy míg sok tanárszak nem indul, az angoltanárik általában még is (az ELTE-n azt hiszem a bolgár, ukrán, lengyel stb. nemzetiségi szakok voltak csak kivételek). Nem tudok linkelni, de olvastam, hogy tavaly az 1600 tanárira felvettből 600 angoltanár volt. Mivel kb. mindenki ért angolul 1. aki pedagógusnak megy, annak a szak kézenfekvő választás 2. egyre jobban elértéktelenednek az angolórák, gimi végére kb. mindenki levizsgázik és nem jár be. Túl sok angoltanárt képeznek? Idővel telítődni fognak a munkahelyek? Vagy indokolatlanul sok kötelező angolóra lesz, mivel a természettudományosokat úgyse tudná senki se megtartani?

febr. 10. 21:40
A kérdező szavazást indított:
Lassan túl sok angol tanár lesz
Nem lesz túl sok angoltanár
18 szavazat
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
88%
Angol-töri középiskolai tanárszakon végeztem. 19-en kezdtük és 5-en végeztünk. A pályán 2-en maradtak, ők ált. iskolában tanítanak. A többi 3 is az oktatás területén, de hivatalban vagy magántanárként dolgozik. Mindkét tárgy nagyon húzós volt, angolból már az alapvizsgán is alig ment át az angolosok fele. Az nem jelent semmit, hogy hány főt vesznek fel, mert hatalmas a lemorzsolódás. Ez igaz bármelyik bölcsész szakpárra.
febr. 10. 23:51
 2/22 anonim ***** válasza:
94%
Hát, én azt vettem észre, hogy ‘túl sok’ tanár van meg ‘mindenki tud angolul’, de valahogy a való életben meg mégse… multiknál Vezető pozíciót betöltő embereknél is tapasztaltam, hogy nem beszélnek olyan jól.
febr. 11. 05:34
 3/22 anonim ***** válasza:
39%
Túl sok? Én 20 év alatt egy valamirevalót sem találtam. Mindnek annyi volt a ,,tanítás", hogy filmet nézetett, meg ,,olvasd el a könyvet". Szóval, ha túl sok, akkor jelentkezhetne egy hozzám, aki tud is tanítani, nem pedig csak olyan baromságokkal faggat, hogy mondjam el a főnév definícióját magyarul, meg ,,a nyelvtant el tudod te olvasni a könyvben" hozzáállású, és ezért kér el havonta 100 ezret.
febr. 11. 06:54
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Több szempont alapján is megközelítheted:

Túl sok van aki angol tanár lesz? Igen

Túl sok van aki rendesen is tanít? Nem

Túl sok van és nincs többre szükség? Nem

febr. 11. 08:12
 5/22 anonim ***** válasza:
38%

"Én 20 év alatt egy valamirevalót sem találtam."

Fent a Bükk vadonjában hiába is kerested őket...

febr. 11. 09:13
 6/22 anonim ***** válasza:
52%

5, nyugati vagyok már, de Borsodban jártam iskolába egészen gimi végéig, és ott tényleg 0 volt az angol oktatás. De most itt nyugaton is ugyanez volt, amit leírtam havi 100k-ért ,,olvasd el a könyvet magadtól"(nyelviskolába jártam 3 hónapot).

Most magamtól tanulok, de eddig ez a leghatásosabb talán.

Egyetemen meg online angol tananyag van, úgy tanulunk, tehát az is 100% önálló tanulás.

febr. 11. 09:18
 7/22 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem ez azért is van, mert aki tényleg értene hozzá, az nem feltétlenül lesz végül tanár. Máshova csatornázza a képességeit…
febr. 11. 16:45
 8/22 A kérdező kommentje:

Nagyon igazad van. A szüleim tanárok, eredetileg én is tanárnak akartam menni, de mondták, hogy ha már jó vagyok matekból, fizikából, ne menjek tanárira, mert csak sokkal nehezebb életem lesz. Most gépészmérnöknek tanulok, és egyre tisztábban látom, hogy jó választás volt.

febr. 11. 17:05
 9/22 anonim ***** válasza:
78%

"gimi végére kb. mindenki levizsgázik és nem jár be"

Mondjuk az érettségivel is csinálhatnának valamit, pl. hogy nyelvből ne lehessen előrehozottat tenni, hanem igenis tanulni kelljen végig. Akkor tanárból is többre lenne szükség - de nem is az a lényeg, hanem hogy akkor tudna mindenki minél magasabb szinten mindenféle nyelveket, ha nem egy kipipálandó valaminek fogná fel, hogy jobb esetben csak az éppenhogy összehozott B2 legyen a cél, vagy rosszabb esetben még az se, hiszen egy B1-es előrehozottal is el lehet érni, hogy tovább ne kelljen bejárni az angolórákra, és a B1-es középszintű érettségi ugye már 25%-tól kettes!..., hanem annak, ami: olyan valaminek, aminek a tanulásával nem lehet végezni soha, hanem folyamatosan csinálni kell, méghozzá minél aktívabban, vagyis a nyelvórákra való bejárással is (amellett, hogy persze mindenféle mást is kell csinálni az adott nyelven).

febr. 11. 18:00
 10/22 anonim ***** válasza:
22%

#6 ezelőtt 30 évvel voltam tanúja annak, hogy egy magyar nagyember, főosztályvezető, az angol kissrácot, aki a vevőt képviselte, el kívánta kápráztatni, csinált neki egy egész napos programot, a nálunk éppen fejlesztett ügyviteli szoftverek bemutatása, ebéd, irányítóközpont látogatása, tb, mire a srác (tényleg nem nézett ki 20-nál többnek, de nyilván valamivel több volt) mondta, hogy ő mindent nagyon szívesen megnéz, de neki feladatai vannak itt, ha azok végeztével még lesz idő, akkor bármit.

Szóval ez úgy megy, hogy kulturáltan meg kellene szólalni, ha az embernek kifogása van, nem pedig itt nyivákolni, mint az ékszíj alá szorult kismacska.

Az ilyen gyáva népet szerintem meg kéne fosztani állampolgárságától, hogy a nemzet kissé tisztuljon.

Én egyébként tudok olyan nyelviskolát, ahol ez elképzelhetetlen lenne, de most már nem árulom el, legyen ez az okozat, mondhatni bünti.

Az ilyen belenyugvós patkányokat sem csípem, mint a #7. Ő sem érthet semmihez, azért tételezi fel másokról is, hogy véghülyék.

febr. 11. 18:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!