Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tényleg lassan túl sok angolta...

Tényleg lassan túl sok angoltanár lesz?

Figyelt kérdés

Olvastam egy érdekes topikot, és bennem is felmerült a kérdés.

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magya..

A felvi statisztikáit nézve szembetűnő, hogy míg sok tanárszak nem indul, az angoltanárik általában még is (az ELTE-n azt hiszem a bolgár, ukrán, lengyel stb. nemzetiségi szakok voltak csak kivételek). Nem tudok linkelni, de olvastam, hogy tavaly az 1600 tanárira felvettből 600 angoltanár volt. Mivel kb. mindenki ért angolul 1. aki pedagógusnak megy, annak a szak kézenfekvő választás 2. egyre jobban elértéktelenednek az angolórák, gimi végére kb. mindenki levizsgázik és nem jár be. Túl sok angoltanárt képeznek? Idővel telítődni fognak a munkahelyek? Vagy indokolatlanul sok kötelező angolóra lesz, mivel a természettudományosokat úgyse tudná senki se megtartani?

tegnap 21:40
A kérdező szavazást indított:
Lassan túl sok angol tanár lesz
Nem lesz túl sok angoltanár
4 szavazat
 1/2 anonim ***** válasza:
Angol-töri középiskolai tanárszakon végeztem. 19-en kezdtük és 5-en végeztünk. A pályán 2-en maradtak, ők ált. iskolában tanítanak. A többi 3 is az oktatás területén, de hivatalban vagy magántanárként dolgozik. Mindkét tárgy nagyon húzós volt, angolból már az alapvizsgán is alig ment át az angolosok fele. Az nem jelent semmit, hogy hány főt vesznek fel, mert hatalmas a lemorzsolódás. Ez igaz bármelyik bölcsész szakpárra.
tegnap 23:51
 2/2 anonim ***** válasza:
Hát, én azt vettem észre, hogy ‘túl sok’ tanár van meg ‘mindenki tud angolul’, de valahogy a való életben meg mégse… multiknál Vezető pozíciót betöltő embereknél is tapasztaltam, hogy nem beszélnek olyan jól.
ma 05:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!