Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Igaza lehet az angoltanáromnak...

Igaza lehet az angoltanáromnak, ha ezt állítja?

Figyelt kérdés

3-as vagyok angolból, 11.oszzályos tanuló vagyok jelenleg.

Az angoltanárom a múlt héten fennhangon közölte nekem, hogy ha ejtek egy nyelvtani vagy ragozási hibát akkor az közokirat-hamisításnak minősül.

Ez igaz, vagy ha nem, miért àllította?

Nem vagyok jogész, sem jogász. De kissé fèlek, hogy akár rendőrségi ügyem is lehet.

Köszönöm a segítséget!

szept. 30. 11:30
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
A kérdésért előre is bocsájnatot kérnék Mindenkitől. Bizonytalan vagyok
szept. 30. 11:30
 2/11 anonim ***** válasza:
88%
Bocsi de ugye ez valami kisegítő iskola?
szept. 30. 11:32
 3/11 anonim ***** válasza:
86%
Lecsap a TEK. Maga az angol király küld megszálló csapatokat.
szept. 30. 11:37
 4/11 anonim ***** válasza:
88%

Bocsájnatot...

Miért kell angolul tanulni annak, aki magyarul sem tud?

szept. 30. 11:44
 5/11 anonim ***** válasza:
27%
Tanár úrnak ajánlanék egy beutalót a pszichiátriára.
szept. 30. 12:34
 6/11 anonim ***** válasza:
77%
5-ös, nem hinném hogy a tanárral van a baj...
szept. 30. 12:35
 7/11 anonim ***** válasza:
53%
Ha a tanár valóban ezt mondta, akkor vele is. Az összes internetes újságíró börtönben lenne.
szept. 30. 12:44
 8/11 anonim ***** válasza:
90%
Nem hiszem hogy egy tanár ilyet mondott. Maximum egy külföldi űrlap kitöltésének és aláírásanak a kapcsán szokták ezt mondani csak az értelmiségi nem érti...
szept. 30. 12:46
 9/11 anonim ***** válasza:
58%

A tanárod túloz, emellett túl nagy hangsúlyt fektet a nyelvtanra. Főleg angolban.

Egy átlagos nyelvhasználó ritkán kerül olyan helyzetbe, hogy jogi relevanciával bírjon a fogalmazás pontossága. Én elég jól elvagyok, leginkább angolul, de jogi, büntető, rendőrségi eljárásban az első dolgom lenne, hogy tolmácsot kérjek.

Az angolt amúgy is közvetítőnyelvnek használja a világ, a litván eladó a Németországban élő albán pékségében angolul fogja közölni az árat a magyar Gastarbeiterrel, ha a magyar nem tud németül.

Lehet nagyon magas szinten beszélni angolul, és egy ilyen helyzetben mégis félreérteni a másikat, egyszerűen azért, mert túl bonyolultan fejezed ki magad, és így a másik nem tud téged követni. Nem mindig a legcizelláltabb fogalmazás a leginkább célravezető.

Meg kell magad értetni, és meg kell értened azt, aki angolul szól hozzád. Ez nagyon ritkán múlik a nyelvtanon.

szept. 30. 12:56
 10/11 anonim ***** válasza:
90%
Mondjuk azt nem teljesen értem hogy egy kimondott szóból hogy lesz közokirat, de biztos lehet találni valami nagyon nyakatekert szituációt ahol okmányirodában félreértenek és rosszul írnak le valamit vagy nem tudom, de ez valami hülye fenyegetés csak a tanárodtól.
szept. 30. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!