Igaza lehet az angoltanáromnak, ha ezt állítja?
3-as vagyok angolból, 11.oszzályos tanuló vagyok jelenleg.
Az angoltanárom a múlt héten fennhangon közölte nekem, hogy ha ejtek egy nyelvtani vagy ragozási hibát akkor az közokirat-hamisításnak minősül.
Ez igaz, vagy ha nem, miért àllította?
Nem vagyok jogész, sem jogász. De kissé fèlek, hogy akár rendőrségi ügyem is lehet.
Köszönöm a segítséget!
Bocsájnatot...
Miért kell angolul tanulni annak, aki magyarul sem tud?
A tanárod túloz, emellett túl nagy hangsúlyt fektet a nyelvtanra. Főleg angolban.
Egy átlagos nyelvhasználó ritkán kerül olyan helyzetbe, hogy jogi relevanciával bírjon a fogalmazás pontossága. Én elég jól elvagyok, leginkább angolul, de jogi, büntető, rendőrségi eljárásban az első dolgom lenne, hogy tolmácsot kérjek.
Az angolt amúgy is közvetítőnyelvnek használja a világ, a litván eladó a Németországban élő albán pékségében angolul fogja közölni az árat a magyar Gastarbeiterrel, ha a magyar nem tud németül.
Lehet nagyon magas szinten beszélni angolul, és egy ilyen helyzetben mégis félreérteni a másikat, egyszerűen azért, mert túl bonyolultan fejezed ki magad, és így a másik nem tud téged követni. Nem mindig a legcizelláltabb fogalmazás a leginkább célravezető.
Meg kell magad értetni, és meg kell értened azt, aki angolul szól hozzád. Ez nagyon ritkán múlik a nyelvtanon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!