Igaza lehet az angoltanáromnak, ha ezt állítja?
3-as vagyok angolból, 11.oszzályos tanuló vagyok jelenleg.
Az angoltanárom a múlt héten fennhangon közölte nekem, hogy ha ejtek egy nyelvtani vagy ragozási hibát akkor az közokirat-hamisításnak minősül.
Ez igaz, vagy ha nem, miért àllította?
Nem vagyok jogész, sem jogász. De kissé fèlek, hogy akár rendőrségi ügyem is lehet.
Köszönöm a segítséget!
"ha ejtek egy nyelvtani vagy ragozási hibát akkor az közokirat-hamisításnak minősül. Ez igaz...?"
Ha szándékosan rosszul töltesz ki valami közokiratot, főleg, ha rossz szándékkal, akkor igen, az közokirat-hamisításnak minősül.
"miért àllította?"
Azért hívta fel rá a figyelmedet, hogy vedd komolyabban a helyesírást, és hogy írjál egyértelműen olvashatóan. Pl. azt sem helyesen írtad, hogy "11.oszzályos" - és az angolban, amely nyelv tele van nagyon rövid szavakkal, egy csomószor egyetlen betű, sőt, egyetlen betű egyetlen kis részlete (pl. hogy egy karikának a farkincáját felülre vagy alulra teszed-e, vagyis hogy o betűt hozol-e ki belőle vagy a betűt) teljesen megváltoztathatja egy sereg szónak (így akár mondatnak is) az értelmét, ha hanyagul firkantod le:
on =/= an
cot =/= cat
cop =/= cap
top =/= tap
pot =/= pat
hot =/= hat
stb.
"De kissé fèlek, hogy akár rendőrségi ügyem is lehet."
Hát akkor ne vállalj majd olyan munkát, aminek kapcsán angolul kell kitöltenedd közokiratokat, biztos, ami biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!