Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A mérnökinformatikus miért...

A mérnökinformatikus miért nem csak simán "informatikus"?

Figyelt kérdés

BME tanterv: [link]

Ha jól látom csak két félév fizika van, valóban pedig csak az egy félév villamos alapismeretek mérnöki. Sokat mond a fizika tantárgyleírása:

" Bevezető tantárgy a fizikába, melynek célja az informatikus hallgatóknak a fizika érettségi szintjére való felzárkóztatása"

A villamos alapismereteknél pedig egy 62 éves könyvet adtak meg irodalomnak.

Vagy ezek csak alibi tárgyak? Miben különbözik egy proginfós és egy mérnökinformatikus tudása? Mitől lesz mérnök a mérnökinformatikus? És hol tudja ezt a tudást alkalmazni?

febr. 6. 18:50
 1/3 anonim ***** válasza:
93%

“ A villamos alapismereteknél pedig egy 62 éves könyvet adtak meg irodalomnak.”

Nyilván, azóta az alapok nem változtak. A 2 x 2 sem.

febr. 6. 18:54
 2/3 anonim ***** válasza:
84%

Mint BME mérnökinfón végzett “mérnök”:

A fizika alibi fizika, hogy mérnöknek hívhassuk magunkat. Abszolút nem veszik komolyan. Viszonyt nem annyit, mint elte proginfón.

A matekot viszont igen és ott szerintem jó alapot is adnak.

Technikailag mérnök vagyok, de nem érzem magam annak. Munkahelyen komplex nagyvállalati rendszereken dolgozok és látszólag fontos folyamatokban vagyok benne, de igazából több greenfox / önképzett kollégám is van.

Nagyon kevés területen kell ténylegesen az egyetem. Nagyon kevés területen használják a mérnökinformatikusi tudást. Ezeken a helyeken tipikusan inkább villamosmérnököket keresnek.

Kicsit úgy fogom fel mint az érettségit. Átfogó, alapvető dolgokat tanít az informatikáról és annak alapjairól.

Abszolút nem szükséges, de jó ha valaki elvégzi.

febr. 7. 11:30
 3/3 anonim ***** válasza:
80%

"Vagy ezek csak alibi tárgyak?"

Ezek pont igen. A mérnöki szemléletmód van integrálva más tárgyakba.

"Miben különbözik egy proginfós és egy mérnökinformatikus tudása?"

Hardver közelibb tudást kap, mint a proginfós.

"Mitől lesz mérnök a mérnökinformatikus?"

A szemléletmódjától.

"És hol tudja ezt a tudást alkalmazni?"

Sok helyen, de ettől még nem lesz mindenhol elengedhetetlen. Ez nyilván sokszor előny, de sok esetben nem számít.

Olyan hely meg nagyon kevés van, ahol elengedhetetlen ez a tudás.

febr. 7. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!