Ha ekkora orvoshiány van akkor miért nem hirdetnek meg több helyet az orvosi egyetemeken?
Figyelt kérdés
Kb évente 1000-1200 diákot vesznek fel, ennek egy része pedig nem is végzi elma 09:54
11/14 anonim válasza:
Tudod kedves 10-es válaszoló, pontosan ez a baj, hogy a lakosság a Vészhelyzeten, meg a Grace klinikán szocializálódott, ahol egy kiskanállal is megcsinálnak egy nagy hasi műtétet, csak sajnos a valóság azért mégsem ilyen egyszerű. Az meg maradjunk annyiban, hogy nekem minden, csak nem baj, hogy magánszektorba megyek. Az én fizikai és mentális egészségem SZÁMOMRA előrébb való, mint számomra ismeretlen embereké. Ha az én fizikai és mentális egészségem ráment a körzetezésre (és ez pontosan így történt), akkor a legjobb döntés, amit hozhattam a saját és családom érdekében az, hogy átmegyek máshová. Amennyiben pedig ezt az oldalt életedben nem próbáltad még, csak a kanapéról van meg a véleményed, akkor megkérlek, először tölts el pár hetet periférián élő emberek között, vágjon arcon a magyar valóság, essen le a 20 filléres, hogy a valóságban semmi megható nincs abban, mikor analfabéta emberek ellátását vállalod, csak éppen nem tudnak a recepteddel mit kezdeni, mert nem tudják kiváltani, nem tudnak időpontra jönni, mert nem ismerik az órát és aztán légy okos. Nem kell orvosi misszióra mennem ahhoz, hogy bárki fejéből kirángassak egy fájós fogat, csak hogyha bármi BÁRMI közöd lenne az orvosláshoz, akkor tudnád, hogy ezzel egyáltalán nincsen megoldva semmi sőt, ezzel még lehet nagyobb bajt is csinál az ember, ha az a fog nincsen pótolva, vagy nem más kezelést választottam, amihez - kapaszkodjunk meg - vissza kell jönni.
12/14 anonim válasza:
A "vidéki" egyetemeken, ahova kevesebben jelentkeznek alacsonyabb a ponthatár orvosi szakon, mint a Semmelweisen. Ebből arra tudok következtetni, hogy inkább a kapacitás befolyásolja a dolgot.
13/14 anonim válasza:
Van végzős orvostanhallgató ismerősöm, elsőéves kora óta ismerem és amiken átment az emberfeletti. Ha lejjebb vinnék a pontszámot és több embert vennének fel akkor csak több lenne a kihullás.
Arról nem is beszélve, hogy élvezhetetlenek lennének az előadások a sok #orvosirajárokku*vamenővagyok picsogós szelfizős p*csák miatt
14/14 anonim válasza:
13. Az egyetemi előadásokat nem szokás zavarni, legfeljebb alszanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!