Hogyhogy ilyen sokan jelentkeznek orvosi szakokra még mindig? Megoldódik az orvoshiány, vagy ők mind külföldre akarnak menni?
Mert akkor ugye csomó pénzt ki kell fizetniük. Vagy ez őket nem érdekli?
Vagy már Magyarországon is sokat lehet keresni vele? Nem a közszférába akarnak vele elhelyezkedni? Maga a gyógyítás meg a hivatás tetszik nekik? Vagy miért mennek oda ennyien?
"Mert akkor ugye csomó pénzt ki kell fizetniük."
Ha felvesznek államira és nem buksz nagyon sokat, akkor nem.
# 1
Szövegértelmezés nem megy látom.
Az igaz, hogy külföldön brutális pénzeket keresnek az orvosok, (Amerikában a szakorvosoknál nem egyedi eset a negyedmillió dollár évente) de azt se hidd el, hogy itthon nettó 150 ezerért nyomorognak.
Álláshalmozók (egy háziorvos beosztását nézd meg..), hálapénz, orvoslátogatók prémiumai stb.
# 1
Pont hogy akkor kell kifizetni, ha államin voltál és úgy mész ki külföldre :D
Ilyen 3-4 órákat dolgoznak, vágom. Gondoltam, hogy utána is csinálnak még valamit.
Az is érdekes, hogy "nyomorognak" a kevés fizetésükből, de még a nővérjüknek is zsír új kocsija van.. A háziorvosoknak meg BMW terepjáró stb.
Az orvos meg patikalátogatók a társadalom szégyenei, rendelési isőben megjelenik a pitsa mapákkal a kezében, kopogós magassarkúban, sugárzik róla az arrogancia, és megy be mindenki előtt.
Nem is tudom hogy lehet ilyeneket engedni...
Masfel milla hogynexD ugy szeretem mikor belepofaznak laikusok akik semmit se tudnak az orvosirol.
Az igaz h ha vki kulfoldre megy es husz even belul nem dolgozik annyit itthon, amennyi ideig a kepzese tartott, akkor ki kell fizetni az arat, de sztetek a masfel millas kulfoldi fizukbol kit fog erdekelni h husz ev utan ki kell csengetni 12t?:D
Sokan pont azert mennek kulfoldre mert bazira undoritonak talaljuk a halapenzrendszert, de hat ev tanulás utan szeretnenk ahhoz es a hivatashoz melto biztos megelhetest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!