Mi lett azzal a tervezettel, amit a Fidesz régebben javasolt az orvoshiány ellen, hogy az állami képzésben részt vett orvosoknak X évet közelezően belföldön kell dolgozniuk?
Figyelt kérdés
Különben vissza kell fizetniük a képzésük összegét.okt. 30. 11:30
1/4 anonim válasza:
Elvesztette közpénzjellegét és meghosszabbitották Bicskéig, majd rájöttek valamiféle Dakota közmondásra.
2/4 anonim válasza:
Hogyhogy mi lett vele? Létezik, és nem csak az orvosoknak, mindenkinek, aki államin tanul, vissza kell fizetni. De aki kimegy, röhögve megoldja, ráadásul nem kamatozik az összeg, nem most kell fizetni.
3/4 anonim válasza:
Megszerzi az orvosi diplomát, majd elmegy rezidensnek. Azaz belföldön dolgozik még 5-6 évet. Ezt követően leteszi a szakvizsgát, szakorvos lesz és mint szakorvos kimegy külföldre. Anélkül, hogy szakorvos lenne, úgyse nagyon lenne értelme kimennie.
4/4 anonim válasza:
Minden állami egyetemi képzésen ez a helyzet már több mint 10 éve. De, ahogy előttem is írták, aki ki megy dolgozni, az röhögve kifizeti.
A helyzet az, hogy nagy biznisz az orvosképzés, és az orvosi egyetemi helyek kb felét külföldiek foglalják le. Ami az egyetem részéről érthető, pénzt hoznak a külföldi fizetős diákok, és még az egyetem presztízsét is növeli, de nyilván ennyivel kevesebb magyar orvost tudnak akkor képezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!