Van bármi értelme a Közép-Európa tanulmányok mesterszaknak?
Erről a képzésről van szó:
2019-ben végeztem olasz alapszakon (BA), utána elkezdtem inkább dolgozni. Jelenleg viszonylag jó munkám van egy multicégnél, viszont egy ideje foglalkoztat a továbbtanulás gondolata. Két út állhatna előttem ezzel a végzettséggel:
1) olasz mesterszak (2 év) + olasztanári szak (1 év), tehát összesen 3 év
2) Közép-Európa tanulmányok mesterszak (2 év)
Az olasz mesterszak nem érdekel különösebben, mert jelentős részt irodalom és nyelvészet, engem viszont maga a nyelv oktatása vonz, nem a 300 éves irodalmi szövegek elemzése. Tehát a 3 évből 2 év kissé szenvedés lenne, az utolsó év lenne igazából az engem érdeklő szakterület.
A Közép-Európa tanulmányok viszont a képzési terv alapján nagyon érdekel, ugyanis közel áll a szívemhez ez a régió (az egykori Osztrák-Magyar Monarchia), érdekelnek az itt élő népek, kultúrák. Az olasz mellett felsőfokon beszélek németül is, amely sokáig ennek a régiónak amúgy is a lingua franca-ja volt. Emellett viszont szívesen megtanulnék egy szláv nyelvet is (pl. cseh vagy szlovén), amelyre ezen a szakon lehetőség nyílna. Viszont van azonkívül bármi értelme a szaknak, hogy a tudásszomjamat csillapítanám vele? Ha nem multicégnél dolgoznék (mint jelenleg), akkor egyébként valamiféle EU-s intézménynél tudnám elképzelni magam, akár szakosodva erre a régióra.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!