Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mik a legnehezebb egyetemi...

Mik a legnehezebb egyetemi szakok és miért?

Figyelt kérdés

dec. 28. 03:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem nagyjából bármelyik zeneművészeti szak, mert oda nem lehet csak egy év alatt felkészülni, utána is a maximumot kell hozni.
dec. 28. 07:25
 2/11 anonim ***** válasza:
91%
Egyéni adottságoktól, kvalitásoktól függ, hogy kinek mi a "nehéz". De az biztos, hogy olyan szakot végigcsinálni mindenképpen nehéz, amelyet az illető rühell és egyáltalán nem érdekli.
dec. 28. 07:55
 3/11 anonim ***** válasza:
79%
Egészségügyi mérnökin vagyok…szerintem igen nehéz egyszerre remekelni kémiából, biológiából, anatómiából és a mérnöki tárgyakból…
dec. 28. 09:17
 4/11 anonim ***** válasza:
90%
Mindenkinek mas a nehez. Egy zenemuvesz pl soha nem fogja atelni, milyen az, ha a szakmai felkeszuletlensege miatt emberek halhatnak meg, mint pl egy orvosnal vagy jogasznal.
dec. 29. 08:00
 5/11 anonim ***** válasza:
80%

Mindenkinek más.

Én jogász szakon vagyok, mások elvéreznek az első félévben, meg pót zh-n írnak épphogy ketteseket. Ismerek olyanokat, akik már második évben 4-5 tárgyból csúsztak.

Nekem viszont nagyon jól megy.

Ezután mérnökin gondolkodom. Az biztos nem fog ilyen jól menni, mert gimiben nem érdekelt a matek(tanárom is borzasztó volt), emiatt csak kettesekkel, hármasokkal elhenyéltem négy évet, de kihívás elfogadva. :D Majd max elmegyek tanárhoz.

dec. 29. 08:40
 6/11 anonim ***** válasza:
86%
Gyógyszerész, fogorvos, általános orvos, jogász. Gyógytornász, ápoló sem feltétlenül tartozik a könnyebbek közé, elég kemény anatómia van. Villamosmérnök, biomérnök, mechatronikai mérnök, vegyészmérnök is nehezek. Állatorvosi is az. Osztatlan tanári is elég kemény ahhoz képest, hogy végzés után milyen alacsony az anyagi és társadalmi megbecsülés. Programtervező informatikus, mérnökinformatikus, gépészmérnök sem tartozik az egyszerűbb szakok közé. Most így hirtelen ennyi jutott eszembe.
jan. 3. 14:35
 7/11 anonim ***** válasza:
6 + a kozgazdasz sem olyan egyszeru, ha nincs matekos agyad.
jan. 3. 14:43
 8/11 MDaniel98 ***** válasza:
89%
7# Na igen, de közgázt el lehet végezni kicsit gyengébb matekos képességekkel, de sztem a gyógyszerészt kicsit gyengébb kémiás képeségekkel nemigen.
jan. 3. 14:56
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Jogos. Van ismerosom az orvosirol, aki kozgazt is csinalt (az siman ment neki), de az orvosival sokat szivott a hianyos kemia es fizika tudasa miatt.
jan. 3. 15:57
 10/11 anonim ***** válasza:
73%
7 hát nem tudom, én közgés középiskolába jártam. Volt osztálytársaim 2-3-as középszintű matek érettségiket írtak. BGE-n, ELTE-n, SZTE-n, DE-n, NJE-n viszont simán megkapták a 2-est. Mivel jó alapok voltak a szakmai tárgyakból, ráértek szinte csak erre készülni. De a szaktársak se voltak meghalva. Meg gazdasági szakokon nem is kötelező bejárni minden órára és simán be tudod sűríteni 2-3 napba az összes heti órád. Nyilván diszlexiás ne menjen közgázra, de minden átlagosabb képességű ember át tud menni kettessel az ottani matekon.
jan. 3. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!