Szerintetek melyek a legnehezebb egyetemi szakok?
Orvosi-egészségtudományi, jogi, mérnöki-műszaki, természettudományi szakok.
De nyilván mindenki másban jó, szóval vannak akik simán megcsinálják ötösökkel az orvosit és borzalmasak lennének jogon. Nincs olyan, ami mindenkinek egyaránt nehéz vagy könnyű.
Szerintem az, ami nem érdekel.
Számomra az ÁOK-s tananyagok (enyhe túlzással) már majdhogynem könnyűek, de számomra egy szabad bölcsészet kifejezetten megterhelő lenne
Ha azt nézzük, hogy hova mennek inkább szorgalmasabb, kitartóbb emberek akkor szerintem jogi, állatorvosi, orvosi és néhány mérnöki szak a leginkább ide sorolható
Ez a “az ami nem érdekel, az a legnehezebb” szerintem bullshit. Persze van benne valamennyi igazság, de kb. ahhoz a lózunghoz tudnám hasonlítani, mint “ha azt csinálod amit szeretsz, soha többé nem kell dolgoznod”.
Bármennyire is szereted a munkád és bármekkora is legyen a hivatástudatod, ha el akarsz valamit érni benne, k*rva keményen kell dolgoznod és vért kell izzadni…
Hiába vagy jó matekból és szereted a matekot, fizikát, ha nem vagy született zseni, akkor mindenképpen könnyebb lesz neked egy informatikus-könyvtáros szak mint egy építészmérnöki, még akkoris ha amúgy a könyvtár természetesen nem érdekel.
Többek között az anyag mennyisége és a számonkérés minősége határozza meg, hogy egy szak mennyire nehéz…
De az is jól tükrözi,
De az is jól tükrözi, hogy mennyire is nehéz egy szak, hogy indul e levelezőn vagy sem.
Persze rengeteg szaknál a levelező képzés is képes arra, hogy szavatolja a végzett hozzáértést az onnan szerzett diploma…
De azért egy orvosi elképzelhetetlen, hogy induljon levelezőn, jog meg rengeteg helyen indul úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!