Attól függ, kinek mire áll rá az agya, kit mi érdekel. Sokat követelnek például jogin, orvosin és a műszaki szakokon is, én utóbbira járok, de mivel érdekel, ezért alapvetően jól elvagyok vele, miközben van évfolyamtársam, aki vért izzad és már betege a képzésnek, annyira szorong a számonkérésektől.
Korábban tanári szakon tanultam, az nekem egyszerűen nem volt a világom. Kevésbé volt behatárolva az anyag, kevésbé kérték vissza szőrszálhasogatóan általában a legtöbb tárgyat, de jaj, mennyire nonszensznek és unalmasnak tartottam... Ültem a könyv fölött és dőltem el oldalra az álmosságtól, annyira tiltakozott ellene minden porcikám. Tisztelem azt a szakmát, de én egyszerűen képtelen voltam elvégezni a szakot.
Amik szerintem a legnehezebbek: orvosi/gyógyszerész, fizika (+meteorológus/csillagász Msc), alkalmazott matematikus Msc, építész(mérnöki).
Amik talán egy fokkal kevésbé, de még mindig messze az átlagos nehézségi szint felett: állatorvos/fogorvos, matematika (+biztosítási és pénzügyi matematika MSc), gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés, a BME-n pl. a gépészmérnöki, villamosmérnöki, mérnökinformatikus szak, az ELTE-n a programtervező informatikus szak, jogász
Átlagos nehézség (tehát semmi komoly, de azért vannak ennél könnyebbek bőven): pl. üzleti közgazdász szakok.
Nyilván részint ez erőteljesen személyfüggő, (egy jogász lehet, hogy belehalna a műszaki szakokba és fordítva), de hogy egy átlag műszaki szak több munkával (=nehezebben) teljesíthető tantervvel bír, mint pl. egy átlag közgazdász szak, az biztosan igaz.
7: akkor ismételd utánam: az egyetem nem pénzgyárosképző, az ipar meg nem a nehéz és nagy tudást fizeti meg, hanem amit az üzleti trendek diktálnak.
Az orvosok többsége sem keres annyit, mint egy közönséges qrva, de azért gondolom sejted, melyik tanult többet.
Szívesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!