Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A tanárok szerint miért jobb...

A tanárok szerint miért jobb érzés karácsony előtt TZ sz@r jegyet kapni (mert lehetetlen utolsó héten minden nap 3 TZ-t jól megírni), mint szünet utánra halasztani legalább 1-2 dolgozatot? Vagy miért nem lehet korábban is megiratni?

Figyelt kérdés

Nem is csak a felkészülés - nyilván nem előző nap este kell megtanulni a 0-ról - hanem az ember mentálisan is lefárad emelt matek, emelt töri és emelt német TZ egy napon történő megírásától és már nem tud nap végén, utolsó órában annyira koncentrálni, úgy hogy előtte két teljesen más tárgyból már szenvedett, mire elkészüt a nagy mű, néha dupla órát... De az anyag puszta átnézése is lehetetlen úgy, hogy emlékezzek rá felfrissítve (különösen a szeptemberi anyagra) dolgozatnál.

Szóval: miért jobb bekapni egy több száz százalékos sz@r jegyet, mint egykettőt szünet utánra vinni, majd nyugisan megírni, rendesen felkészülve? Vagy miért nem lehet jobban eloszlatni? Aláírom, hogy sz@r szünet utánra vinni, de még sz@rabb most kikészülni, éjszakába nyúlóan tanulni, majd az egyikre a négyből sz@r jegyet kapni. Ha nem csak most akarnának jegyet adni, hanem az előző hetekben is iratnának, akkor nekik is könnyebb lenne... Nem kellene szünetben mindent egyszerre javítani...

Ilyenkor cs*Sz fel nagyon, ha egy boomer lusta fiatalozik... Kíváncsi vagyok, hogy ő töltött-e éjszakákat gimisként tanulással vagy aludt-e be rendszeresen délután a túlterheltségtől...

dec. 19. 19:51
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
42%

Egy apróság:

a tanévben nem minden nap írtok TZ-ket. Bizonyára vannak bőven olyan napok, amikor "semmit nem csináltok"; értsd ez alatt azt, hogy nincs dolgozat, talán még felelés sem. Felteszem, ezeknél a napoknál nem reklamáltok, hogy milyen gáz az, hogy semmiből nincs számonkérés...

Tudod, ahogy egy munkahelyen is, úgy az iskolában is vannak lightosabb és melósabb időszakok. Egyszerűen el kell fogadni, hogy a sulinak az az adottsága, hogy a szünetek előtt és után közvetlen ilyen időszakot éltek meg, amikor többet kell dolgozni.

A munkahellyel ellentétben itt a fókuszáltabb időszakra lényegében előre fel lehet készülni, és egy folyamatos tanulással talán ha 20%-kal kell többet dolgozni nap, mint nap. Ez a melóban nem valószínű, hogy megoldható.

Arról nem is beszélve, hogy az, hogy kicsit többet kell tanulni, az valami oltárán megy, és talán itt érdemes gyakorlatiasan gondolkodni... maximum kevesebbet nyomogatod értelmetlenül az okostelót, kevesebbek foglalkozol értelmetlen kavarásokkal, kevesebbet bandázol, akikkel ki tudja, milyen "termékeket fogyasztasz"...

Szóval bőven lehet írni TZ-ket, főleg, hogy elvben 1 héttel előre be is jelentik...

dec. 20. 09:42
 22/28 anonim ***** válasza:
52%
Gőzöd nincs, hogy kicsoda a kérdező, 21-es, fiú-e vagy lány, szőke-e vagy barna, városi-e vagy falusi, de azt határozottan tudod, hogy "értelmetlenül nyomogatja az okostelót", "nagy mennyiségben "kavar", "bandázik", nem úgy, mint Őszentséged, aki ilyen borzalmakat soha nem tenne, ezért mélyen elítéli azokat, akik idáig vetemednek!
dec. 20. 09:51
 23/28 anonim ***** válasza:
42%

"Ugye tudjátok, hogy igen nyomorult az életetek, ha azzal okoztok benne pozitív érzéseket, hogy egy vadidegen gyerek képességeire beszóltok, ezzel turbózva a saját önbizalmatokat? Nem az az oldal funkciója, hogy a véleményt, tanácsot kérőnek felsőbbrendűen beszóljunk!" - Nem tanácsot kért hanem hisztizik, le lett írva hogy nyissa ki a száját és szóljon, hogy túl sok TZ van egy héten, nem gondolatolvasó egyik tanár se. Nálunk is volt hogy sok doga volt egy hétre besűrítve, lett jelezve a tanároknak és általában 1-2 ilyenkor átrakta másik hétre. Ha meg nem enged egyik se lehet priorizálni, hogy melyik tárgyakból kell mindenképpen a jobb jegy és mi az amiből belefér később javítani.

Másfelől nem tűnt fel hogy a kérdező stílusa is bőven hagy maga után kivetni valót? A "boomer" tanárok szerinte direkt akarnak kib@szni a diákokkal, kifogás van mindenre, nyilván más hibája hogy túlvállalta magát.

Egyetemen meg miért ne lenne 3 vizsga egy nap? Én is vettem már fel így, de ZH-k is jöttek így ki (ahová én jártam konkrétan 2 ZH hét volt, egyszer a szemeszter közepén meg egyszer a végén úgyhogy minden 1-1 hétre volt sűrítve).

dec. 20. 12:43
 24/28 anonim ***** válasza:
A kérdező tegnap este szólalt meg utoljára, és még az után jött jópár legorombító, minősítő válasz! Mellesleg az, hogy a kamasz kérdező stílusa is kívánnivalót hagy maga után, nem indokolja, hogy felnőtt válaszolók erre fel kioktassák és rágalmazzák.
dec. 20. 12:50
 25/28 A kérdező kommentje:

#23.

Milyen kontextusban említettem a tanárt és a boomert egyszerre?? Boomerekről beszéltem foglalkoztatás megnevezése nélkül.

dec. 20. 12:57
 26/28 A kérdező kommentje:

#21.

Absztinens és függőségellenes vagyok (vallási okokból nem is ihatnék), szóval mellélőttél. Nem szoktam bandázni, én inkább a kis stréber nyomorult vagyok. Bulizni szintén nem járok. Inkább olvasok. Kitűnő tanuló vagyok, több szép OKTV eredménnyel.

#23.

Általános iskolai szövegértés! Hol írtam, hogy a boomer tanárok? Azokról az idősekről beszéltem, akik a neten általánosítva szidják a fiatalokat.

dec. 20. 13:02
 27/28 anonim ***** válasza:
Szeretnél egyetemre menni ?
dec. 20. 15:32
 28/28 anonim ***** válasza:
56%
Hagyjuk már ezt az egyetemmel fenyegetőzést, majd belerázódik. Ott legalább előre le van fixálva mikor vannak a számonkéréseid, Szeptemberben tudod hogy mi vár rád Decemberben, és nem is kell heti 40 vagy több órát bent rohadnod (max ha nagyon sok tárgyad van). Teljesen más a kettő. Én egyenesen rossz tanuló voltam középsulisként, később mégis összeszedtem magam, és megy az egyetem.
dec. 21. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!