Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tényleg lehetetlen elvégezni...

Tényleg lehetetlen elvégezni a jogász szakot 5 év alatt?

Figyelt kérdés
Hivatalosan ugye 5 évre hirdetik a szakot. Ne hurrogjatok le eddig is tudtam, hogy nagyon nehéz és sokat kell tanulni ha az ember eredményt akar, viszont nem gondoltam hogy ennyire súlyos a helyzet. Konkrétan szinte mindenki szerint 6 vagy inkább 7 év mire végzel, mert úgyis megbuktatnak előbb-utóbb valamiből. Ez tényleg így van? Akármennyit tanulok valamiből úgyis bukni fogok?

2022. szept. 15. 19:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
9%
Hagyjad már, a sok idióta pi**a levelezőn elvégzé ezt az alibi szakot, jogot tanulni vicc...
2022. szept. 15. 19:44
 2/12 anonim ***** válasza:
92%
nem
2022. szept. 15. 20:25
 3/12 anonim ***** válasza:
96%
semmilyen szakot nem lehetetlen elvégezni adott idő alatt, azt egy adott személynek vagy sikerül vagy nem
2022. szept. 15. 20:29
 4/12 anonim válasza:
100%
Szerintem csak ijesztgetnek, ez valami fura népszokás lehet errefelé mert majdnem mindenki űzi. Sokan elvégzik a jogot a megadott időn belül úgy, hogy nem buknak semmiből pedig dolgoznak is mellette. Ha tanulsz nem fogsz megbukni, érdemes bízni magadban és nem hagyni magad elbizonytalanítani a károgóktól.
2022. szept. 15. 21:09
 5/12 anonim ***** válasza:
58%

Elmész előtte olyan szakra, amit beszámítanak, akkor alapból nem is öt év maga a jogász szak. És mivel van már alaptudàsod is, így pláne nem hinném, hogy lehetetlen lenne elvégezni megadott időn belül. Tanulni kell, meg bejárni rendesen, ennyi a titka.

Egyébként jogot tanulni nem vicc, a legtöbb ügyvéd igen jól megél, nem hiszem, hogy gondot jelent nekik az ezer forintos kenyeret megvenni napi szinten.

A jog egyébként számomra is egy csodálatos téma, ami mindig is érdekelt, és volt is szerencsém az egyik szakmámhoz kapcsolódóan belekóstolni, úgyhogy én is jövőre kezdem ezt a szakot. Kíváncsian várom mit hoz majd. Persze az is lehet, hogy tévedek, és én is fogok csúszni is, de beleadok mindent, amit csak tudok.

Egyébként több jogász szakot végzett vàlaszoló kommentjét is olvastam már itt, és csak azt írtam amit ők nagyrészt.

2022. szept. 15. 21:15
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon azért nem véletlenül x félévesként hirdetik meg a szakokat. Külföldről hallottam olyat, hogy tényleg több időbe telt elvégezni egy összességében nem túl bonyolult szakot a hallgatók 90%-ának, de itthonról azért nem. Persze, vannak nehéz szakok (bár ez nagy részben szubjektív), meg vannak bukások is, de a bukás nem feltétlen jelent csúszást, mert egy vizsgaidőszakban többször is el lehet menni vizsgázni. Ráadásul ha a következő félévben mégis fel kéne venni újra egy tárgyat, akkor sem biztos, hogy azzal csúszna az ember. Ez attól függ, hogy az adott tárgy előfeltétele-e egy későbbinek. Ha igen, akkor elképzelhető, hogy csúszik emiatt valaki, hiszen ha pl. legkésőbb a második félévében nem csinál meg egy tárgyat, akkor a harmadikban nem fogja tudni felvenni a másikat. De elég sok a "ha" a mondatban, szerintem látod. Nekem is van már végzett jogász ismerősöm, aki az évfolyamán kimondottan jó tanuló volt, mégis csúszott, mert pont olyan tárgyból sikerült többször buknia, ami ilyen helyzetbe hozta. Sokan meg rossz jegyekkel elvégezték időben, mert ők mondjuk csak valami más tárgyból buktak. Ezt így előre nem lehet kiszámítani. Egyedül annyi számít, hogy mindig igyekezz a legjobb formádat hozni, és kész. Ha buksz, akkor buksz. Elég kevés egyetemista van, aki ezt soha nem éli át. Ha csúszol, az kicsit nagyobb szívás, de a legtöbben ezt is túlélik. Én is csúsztam, tök más szakon (amit a jognál könnyebbnek szokás mondani), mégsem dőlt össze a világ. Ha ezt akarod csinálni, akkor ne tartsanak vissza egyesek "horrorsztorijai".
2022. szept. 15. 21:16
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Én nem jogra jártam , de amikor jelentkezem egyetemre mindenki ezzel a lehetetlen elvégezni időben + mennyire nehéz az egyetem meg stb . Én amikor elkezdtem meglepődtem , hogy mennyire nem igaz ez és mindig ezt kerestem na akkor mikor fognak ezek a vélemények bekövetkezni. Rengeteget dolgoztam suli mellett , de hazafele vagy otthon is tanultam normálisan , hétről hétre kell készülni ez a titka , ha a végére hagyod majd felgyülemlik és nézel a zh- n vagy a vizsgán , hogy van 200-300 oldal amit el kell olvasni. Jogon nyilván hatalmas oldal mennyiség van , de ezért mondom , hogy figyelni kell be kell osztani az időt(nem azt mondom , hogy ülj a könyv felett éjjel és nappal).
2022. szept. 16. 15:57
 8/12 anonim ***** válasza:
20%
Utolsó vagyok: nem , nehéz megbukni a hiedelmekkel ellentétben , mivel ha nem sikerül elsőre a vizsgád vannak további alkalmak az adott időszakban . Nem egy alkalom az egész , nálunk volt olyan tárgy amiből simán volt 4-5 alkalom majdnem 2 hónapon át .
2022. szept. 16. 16:00
 9/12 anonim ***** válasza:
45%
Még egy BME VIK alap+mesterképzést is el lehet végezni időben! Akkor szerinted?
2022. szept. 16. 16:35
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ha rendesen tanul az ember. A legtöbb ismerősöm, aki jogot tanult (az ELTE-n), az vagy summa cum laude elvégezte egyenesben, vagy már tök hamar teljesen kibukott, újrakezdte, megint kibukott, és végül tök más pályára ment, mert egyáltalán nem volt neki való.

A joggal kapcsolatban azt látom, hogy mivel a fizetős képzésre SOKKAL alacsonyabbak a ponthatárok, sokan mennek úgy oda, hogy egyáltalán nem szeretnek vagy nem tudnak tanulni, így elvéreznek a legelején a tanulnivaló mennyiségétől. Pedig ez pont az a szak, amit már akkor is el tudsz végezni, ha nem vagy különösebben éles eszű, de nagyon szorgalmas vagy, és képes vagy rengeteget, de RENGETEGET magolni.

2022. szept. 16. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!