Tényleg lehetetlen elvégezni a jogász szakot 5 év alatt?
Figyelt kérdés
Hivatalosan ugye 5 évre hirdetik a szakot. Ne hurrogjatok le eddig is tudtam, hogy nagyon nehéz és sokat kell tanulni ha az ember eredményt akar, viszont nem gondoltam hogy ennyire súlyos a helyzet. Konkrétan szinte mindenki szerint 6 vagy inkább 7 év mire végzel, mert úgyis megbuktatnak előbb-utóbb valamiből. Ez tényleg így van? Akármennyit tanulok valamiből úgyis bukni fogok?2022. szept. 15. 19:43
12/12 anonim válasza:
Nem lehetetlen, egész egyszerűen csak az a tapasztalat, hogy kevesen végzik el öt év alatt. De ennek sok oka lehet, és ha bukás is az oka, azért abban legtöbbször a diáknak is komoly része van. A tantervek egyébként PPKE-n úgy voltak tervezve, hogy ha mindent időben felvettél, akkor egy év csúszással is benne voltál az öt évben. Az egymásra épülő tárgyak közül a róma-polgár tengely a leghosszabb, de az is csak 3,5 év együtt (róma 1-2, polgár 1-2-3-4-5). Tehát itt is az kell, hogy megbukj pl polgár 3-ból, ne sikerüljön a pótvizsgád, aztán ne sikerüljön a következő félév elején megrendezett pót-pótvizsgád, amivel csúsztál egy évet polgárral, és következő évben mikor megint jön a polgár 3, játszd el ugyanezt (vizsga, pótvizsga, utóvizsga karó). Na, akkor már tényleg csúsztál egy évet, de ez nyilván nem csak a balszerencse áradása. A csúszás fő oka inkább a záróvizsgák. Odáig az évfolyam nagyobb része eljut időben, de ott szerintem kevesebb mint a harmadának sikerül elsőre mind a négy. De az nem a tanárok miatt van, hanem inkább amiatt, hogy egy zv átlag 4-5 félévnyi tárgyat ölel fel, és az első találkozás elég megrázó szokott lenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!