Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A tanárok szerint miért jobb...

A tanárok szerint miért jobb érzés karácsony előtt TZ sz@r jegyet kapni (mert lehetetlen utolsó héten minden nap 3 TZ-t jól megírni), mint szünet utánra halasztani legalább 1-2 dolgozatot? Vagy miért nem lehet korábban is megiratni?

Figyelt kérdés

Nem is csak a felkészülés - nyilván nem előző nap este kell megtanulni a 0-ról - hanem az ember mentálisan is lefárad emelt matek, emelt töri és emelt német TZ egy napon történő megírásától és már nem tud nap végén, utolsó órában annyira koncentrálni, úgy hogy előtte két teljesen más tárgyból már szenvedett, mire elkészüt a nagy mű, néha dupla órát... De az anyag puszta átnézése is lehetetlen úgy, hogy emlékezzek rá felfrissítve (különösen a szeptemberi anyagra) dolgozatnál.

Szóval: miért jobb bekapni egy több száz százalékos sz@r jegyet, mint egykettőt szünet utánra vinni, majd nyugisan megírni, rendesen felkészülve? Vagy miért nem lehet jobban eloszlatni? Aláírom, hogy sz@r szünet utánra vinni, de még sz@rabb most kikészülni, éjszakába nyúlóan tanulni, majd az egyikre a négyből sz@r jegyet kapni. Ha nem csak most akarnának jegyet adni, hanem az előző hetekben is iratnának, akkor nekik is könnyebb lenne... Nem kellene szünetben mindent egyszerre javítani...

Ilyenkor cs*Sz fel nagyon, ha egy boomer lusta fiatalozik... Kíváncsi vagyok, hogy ő töltött-e éjszakákat gimisként tanulással vagy aludt-e be rendszeresen délután a túlterheltségtől...

tegnap 19:51
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

#9.

Amúgy nem kell megbeszélni: ott a Kréta.

tegnap 20:47
 12/17 anonim ***** válasza:
Hogyhogy milyen alapon? Olyan alapon, hogy ők is elfogadják, hogy az kimerítő. De ha nem szóltok, honnan tudják, hogy már írtok kettőt?
tegnap 20:50
 13/17 anonim ***** válasza:
Tanulni kellene, nem kifogásokat keresni.
tegnap 21:25
 14/17 anonim ***** válasza:

11# Te írtad hogy össze vissza vannak bontva az osztályok faktok és nyelvek alapján, szerinted nézi a tanár hogy akkor kinek hány TZ, doga lett beirva a hétre?

Nem kell házirendre hivatkozni, ha nincs maximumban korlátozva a dolgozatok száma, simán szólni kell hogy a héten már túl sok a dolgozat, ha megoldható szünet után írjatok, mert nehéz ennyire felkészülni. Legrosszabb esetben ugyanez marad, de ha senki se szól csak a neten hisztizik akkor semmi se fog változni.

Másfelől okkal szoktak max 2 faktot javasolni, ha bevállaltál négyet akkor így jártál, benne volt a pakliban hogy egy héten kell belőlük írni. Ha ennyire nem bírod hogy éjszakázol miattuk meg szünetben alszol akkor adj le 1-2-t belőlük.

tegnap 21:43
 15/17 anonim ***** válasza:

Ha ennyi targybol faktos vagy, es olyan suliban tanulsz ahol kovetelnek, az ezzel jar. Tudom sz.r, de ezt tudtad elore mire vallalkozol. Kozepiskolaba en is allandoan sirankoztam.

Sose azt kivand, hogy konnyebb legyen, hanem hogy te legyel mentalisan erosebb, hogy elbird. Ha nem birod, akkor meg lejjebb kell adni.

Egyetemen az elozo felevben volt, hogy egy nap 3 zh-t irtam, es este levezeteskeppen meg egy elovizsgat is toltam. Hat nem volt kellemes. De en voltam a hulye, hogy miert vettem fel annyi targyat.

tegnap 21:56
 16/17 Justinianus ***** válasza:

Na megint a sok faktos sok témazáró... Ha az itteni kérdezgetések helyett tanulnál, még egy témazáróra fel tudnál készülni.

Lusták, igen. Ajjaj, töltött, nem csak gimisként, hanem felnőttként is a többedik egyetem vizsgaidőszaka idején.

tegnap 21:59
 17/17 anonim ***** válasza:

"utolsó héten minden nap 3 TZ-t jól megírni" 5*3=15 Nincs ennyi tantárgyad.

Barokkos túlzás amit állítasz.

Akinek olyan sokat kell tanulnia az emelt német tz-re az szinte nem tanult semmit se az elmúlt hónapban.

A félvzárás időpontja január 17. Az még fel sem merült benned, hogy a tanáraid azért íratnak veled tz-t most, mert a félévzárás előtt fogsz írni egy másik dolgozatot.

Akkor is ugyanúgy fogsz nyafogni mint most.

Ha képtelen vagy tanulni három tantárgyra akkor ne jelntkezz egyetemre, mert képességbeli hiányosságod van.

ma 02:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!