Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen középsuliban tanuljak...

Milyen középsuliban tanuljak általános után ha mérnök akarok lenni?

Figyelt kérdés

Gépészmérnök vagy villamosmérnök. A középiskola lényegtelen?

Úgy jó lenne, ha elmennék egy info szakos technikumba, ott van emelt szintű matek, fizika. Cél a BME.

nov. 12. 16:37
 1/5 anonim ***** válasza:
88%
Esetleg egy matek fizika tagozatos gimnázium is lehet a célod.
nov. 12. 16:56
 2/5 SZTANN ***** válasza:
72%

Technikumban - info szakosban sem - nem emelt szintű a matek meg a fizika, csak jó esetben kicsit erősebb, mint az átlagos gimiben.

A középiskola nem lényegtelen, és a rendes komoly egyetemhez szerintem egy erősebb GIMNÁZIUM sokkal közelebb visz. Ott is jó a matek meg a fizika, de emelt érettségihez ott is külön felkészülés kell (technikumban is). Sokkal szélesebb lesz a látóköröd, megtanulsz tanulni, általános műveltséget szerzel - ez fontos egy mérnöknek. Az info szakos technikumban erős az informatika, de a gépész- vagy villamosmérnökihez nem az a lényeg, az egyetemen megtanítják azt, ami kell.

De esetleg nyolcadikban még nem lehetsz annyira biztos benne, mi leszel majd... a gimiből minden irányba mehetsz.

nov. 12. 16:58
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én technikumba jártam, az anno egy 4 éves rendes középiskola volt, s onnan mentem a műegyetemre villamosmérnöki karra. A technikum valószínűleg az öt éves mérnöki képzésben jelentett egy olyan öt órányi könnyebbséget. Ezt viszont az egyetem előtt meg be kellett fektetnem, mert akkor éppen nem volt a technikumi matematikában differenciálszámítás, az egyetemi felvételin meg ez téma volt.

Amit a felvételire felkészüléskor felszedtem matekból, az viszont hasznomra vált egész egyetem alatt, és még utána vagy 10 évig, a gyors, hibátlan, magabiztos példamegoldás. Semmi zsenialitás, csak sok, illetve sok a négyzeten gyakorlás. Nem a matek a lényeg amúgy az egyetemen, az csak egy segédeszköz. Mint a szuronyos puska a katonánál, ha nem gyakoroltál vele, az ellenség röhögve veszi ki a kezedből, és szúrja a hasadba.

Hát ebből mindenki desztillálja le magának a számára releváns információkat.

nov. 12. 17:43
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Mivel műszaki mérnök akarsz lenni a technikummal jobban jársz (egyetértve az előttem szólókkal a matekot illetően). Ugyanis ott megtanulod a műszaki alapozó tárgyakat (főleg műszaki rajz, gépész és villamos tárgyak) ami mint a falat kenyér, jól fog jönni az egyetemen. A gimisek ezek nélkül ott vért fognak izzadni, te meg kisújjból veszed a műszaki tárgyakat (persze, ha a technikumban megtanulod)! A felvételin pedig a technikum emelt érettséginek számít!
nov. 13. 16:27
 5/5 anonim ***** válasza:
69%

"A gimisek ezek nélkül ott vért fognak izzadni"

Mint feljebb írtam, biztosan ad a technikumbeli tudás 5 óra előnyt... :D

nov. 13. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!