Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Természetvédelmi mérnök...

Természetvédelmi mérnök 2024ben, megéri elvégezni? Többi lent

Figyelt kérdés

Utána néztem pár helyen, itt is, sokan írják, hogy nem megérős, túlképzés van, a fizetés nem a legjobb, elhelyezkedés is necces. Gondolom 2024ben is hasonló a helyzet.

Kinek mi a véleménye róla? Értelmes válaszokat várok, mert komolyan érdekel a kérdés.

okt. 18. 13:04
 1/6 darandaliuszmusz ***** válasza:
100%

Szia. Nem változott ez sokat azóta. Több kérdés van ebben a témában az oldalon, nézz körül. Alapvetően a természetvédelmi mérnök nem egy "egyszerű" képzettség. Nem egyirányú. Ezt úgy értem, hogy míg pl ha elvégez valaki egy vadgazda mérnökit akkor abból a vadászati téren lesz valaki (vadásztársaságok, állami szervek vadászati vonala stb...). A természetvédelmi mérnök kb bármi lehet és ez egyben a probléma is. Mindenhova egy belépő szint, de nem olyan, hogy azonnal felvesznek mert azt keresnek. Egy ilyen diplomával elhelyezkedhetsz bármilyen természetvédelemmel foglalkozó szervezetnél. Pl WWF, Nemzeti parkok, természetvédelmi alapítványok, szervezetek, ökoturizmus... bármi ami természetvédelemmel foglalkozik. Az egyetem alatt vagy kialakul valami érdeklődési köröd, vagy nem. Pl ragadozók, madarak, hüllők, növények stb... Ha valamerre jobban elmész akkor lehet hogy felvesznek oda ahol épp olyan embert keresnek. Viszont néha meg az is előny ha nincs konkrét vonalad és úgymond "formálható" vagy. Én így kerültem be egy nemzeti parkhoz.

Lényeg a lényeg, hogy aki azt mondja, hogy nem veszik fel őket sehova és keveset keresnek annak ne higgy... Annyi féle munka van annyi féle fizetéssel, hogy azt senki se látja teljes kiterjedésben.

okt. 18. 18:52
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha van saját lakás, autó egyebek akkor talán el lehet vele lenni, de tippre akkor sem egyszerű. Fiatalkent nulláról elindulni vele....
okt. 19. 11:08
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én ismertem környezet mérnököt aki hasonló irányban szeretett volna dolgozni. Végül építkezésen gipszkartonozott. Kérdeztem miért. Válasz : jobban keres itt.
okt. 19. 11:09
 4/6 darandaliuszmusz ***** válasza:

Szia!

Én vagyok az első válaszoló!

Mint látod az volt amire számít az ember, hogy alapból azt írják, hogy ki mennyit tud ezzel keresni de ismét hangsúlyoznám, hogy mivel számtalan helyre fel vehetnek (hogy most felvesznek-e vagy se az már kérdés) és ezért a kereset is meghatározhatatlan.

Van olyan ismerősöm aki megkeresi ezzel a diplomával a nettó 500 ezer körülit, de van aki minimálbéren teng-leng.

okt. 24. 21:01
 5/6 A kérdező kommentje:

Szia darandaliuszmusz!

Köszönöm szépen az összefogott, részletes válaszod, sokat segített!

okt. 25. 20:03
 6/6 anonim ***** válasza:
Mennyire nehéz elvégezni a szakot egy “átlagos képességű” embernek! Könnyen meg lehet “csúszni”? (Nem tartoztam az éltanulók közé, de rossz sem voltam.)
tegnap 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!