Mi a különbség a környezetmérnök és a természetmérnöki szak között? Melyiket érdemesebb elvégezni?
A természetVÉDELMI mérnök a természet védelmével, a környezetmérnök a környezetvédelemmel foglalkozik. A körny.gazd. agrármérnök is környezetvédelemmel foglalkozik szerintem, de inkább a mezőgazdaság, mezőgazdasági termelés kapcsán.
Mind a három büfészakká lett téve és nem fogsz munkát kapni.
Igazából szép célú, szép és érdekes szakok, de nem Magyarországon és nem most. :/
Köszi.
Bocsi az elírásért... Nem számít, hogy kapok-e munkát. Csak egy diploma kell egyéb okokból. De ha már megcsinálom akkor olyat szeretnék aminek van értelme és a természettel/környezettel foglalkozik.
De akkor minek tanulod?
De ennek fényében mindegy.
A környezetmérnöki a rosszabb helyeken könnyű, ezt biztos forrásból tudom. :D A jobb helyeken viszont nehéz nagyon.
A többit nem tudom.
egy kérdés,,akkor miulyen agrár-környezetvédelmi képzésnek vam értelme?
Vagyis a mai helyzet az, hogy ha nem vagy gépész-villamos mérnök akkor teljessen mind1.
Csináld azt amihez kedved van, ez a legfontosabb...., de a természetvédelmi szak tényleg nem valami jó, hacsak nem tudsz Nemzeti Parknál elhelyezkedni, de oda már most megvannak az emberek. Amúgy a környezetmérnök tényleg nem rossz....a környezetgazdász mérnök nem lehet olyan rosz, csak sajna sok helyen van és nem versenyképes...az még engem is érdekel.
Utolsónak: Tényleg alig van hiányszakma ma már, de a felsoroltak a legpiacképtelenebbek közé tartoznak. Ugyanannyi munkanélküli/szakirányú képzettséget nem igénylő munkát végző környezetmérnökről hallottam, mint BTK-sról összesen.
De mondjuk ha Kérdezőnek megvan, hogy mit fog csinálni és ez csak egyéb okokból kell, akkor mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!