Sziasztok! Orvosis leszek jövőre viszont családtól anyagi támogatásra nem nagyon tudok számítani. Mivel van ápolói végzettségem így abban tudnék részmunkában dolgozni (heti 2 műszak) viszont nem tudom, hogy ez mennyire kivitelezhető orvosi mellett. Ti hogyan bírjátok? Vagy egyáltalán van aki dolgozik orvosi mellett? (Egyébként inkább éjszakákat dolgoznék péntek meg szombat pl..)
Orvosi esélytelen. Max valami call centeres munka vagy más, otthonról végezhető.
okt. 20. 12:04
12/19 anonim válasza:
Szerintem simán tudnál hétvégente melózni mellette, csak ügyesen be kell osztani az időt. Mások is dolgoznak. Ha igazán akarod, meg tudod csinálni. Hajrá, emiatt ne add fel!
okt. 21. 13:19
13/19 anonim válasza:
#12 milyen mások? Én egy orvosist sem ismerek aki egyetem mellett dolgozik. Ez nem időbeosztás kérdése....
Munka mellett képtelenség ekkora mennyiségű anyagot megtanulni, még annak is nagyon nehéz aki főállásban ezt csinálja.
A kérdező meg mérlegeljen. A kettő nem megy egyszerre. Ha nincs meg az orvosihoz a megfelelő háttere, akkor nincs értelme belevágni. Ha csúszik akkor még tartozást is felhalomoz. Az orvosin nem kevés a tandíj 1,5 milla/fél év. Én nem kockáztatnék.
okt. 21. 13:30
14/19 anonim válasza:
Orvosira járok és az elejétől kezdve dolgozom alkalmi munkavállalóként, kb heti 20-30 órát, főként hétvégén. Megoldható, de az legelején én sem ajánlom, ki kell tapasztalni a határaidat. Ha gondolod írj rám.
okt. 21. 13:52
15/19 anonim válasza:
Helyzettől függ. Például ha debreceni vagy és oda is jársz egyetemre, netán az egyetem közelében is élsz, nem sok az utazási idő, akkor a hétvége tényleg valamivel szabadabb, mint egy kaposvárinak, aki hétvégente hazajár Debrecenből és több órát utazik, mint amennyit a héten összesen aludt. De tényleg nagyon minimálisan tudja megoldani a helyi is, szinte minden óra személyes jelenlétet igényel és otthon is rengeteget kell rá készülni.
okt. 21. 15:21
16/19 anonim válasza:
#14 vagyok, nem igazán értem, miért vagyok azért lepontozva, mert dolgozom az egyetem mellett. Nekem nincsen szülői hátterem, szóval muszáj. Nem lehetetlen, csak nagyon nehéz, szóval nem értem, hogy miért kell ilyent állítani.
okt. 22. 10:06
17/19 A kérdező kommentje:
Értem . Másik kérdésem akkor.. ha nem dolgozok és diákhitelt veszek fel az szerintetek elegendő a megélhetéshez? (kollégiumot pályáznék elsősorban, de ha nem jön össze bejárós lennék nyiregyről. de ugy láttam hogy altalaban orvosisoknak mindig összejön a koli. Meg félárva is vagyok arra meg jár előny vagy vmi..)
okt. 22. 12:06
18/19 anonim válasza:
#17 dehogy jön mindig össze, és ha felvesznek se biztos hogy maradhatsz kövi évben
Diákhitelt tudtommal csak a képzés díjàra lehet felvenni
okt. 22. 13:08
19/19 anonim válasza:
18 kétféle diákhitel van. A Diákhitel1, aminél beírod egy kalkulátorba mennyibe kerül összesen a képzés, mennyit fizetsz havonta albira, szórakozásra, kajára, ruhára stb, illetve hogy mennyi a képzés ideje. Majd ezt kiszámítja a kalkulátor, hogy az x féléves képzésre összesen mennyi hitelt vehet fel és azt vagy elfogadja vagy nem.
A Diákhitel2, amiről te beszélsz, az való csak a képzésre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!