Egyetemisták, ti hogyan oldjátok meg a nyomtatást?
Mert nagyon sok,pl dia meg ezek ugye neten vannak fent,amit felrak a tanár. Muszáj kinyomtatnom,mert gépen kifolyik a szemem,nem tudok úgy tanulni. Viszont nincs ennyi pénzem nyomtatni:(
Hogyan oldjátok meg? Kíváncsi lennék pár tapasztalatra.
19L ELTE
Másold le füzetbe. Igen, kis kacsóddal. Félig meg is tanulod közben.
Diából egyébként 2x3 is ráfér egy oldalra, és még jól olvasható.
1. Az egyetemen elég baráti árú a nyomtatás.
2. Nagy tételben a városban még olcsóbb is az önkiszolgáló nyomtatás. (Tehát pl. félév elején egyszerre nyomtatok több száz oldalt.)
3. Én sosem nyomtatom ki a diákat, több 100 diát átláthatatlannak tartok (főleg zh előtt). De ha a diákból kimásolod a szöveget, sokkal kevesebb helyre is elfér, mint a 6 dia/ oldal, ráadásul elég csak azt kimásolni, ami szerinted lényeges + lehet kedved szerint formázni is.
4. Mindig 2 oldalt 1 oldalra alapon nyomtatok.
Esetleg e-book olvasóra ráteszed a pdf-et? Ez nem mindig jön be, mert sokszor szétesik a dokumentum, viszont tableten jobban kivitelezhető, vannak olyan appok, amik lehetővé teszik az éjszakai olvasást, szóval ilyenkor sötétebb a háttérszín, ez kevésbé szemrontó - nekem legalábbis.
Azért írok alternatívákat, mert ennyit nyomtatni tényleg nem gazdaságos. Nem csak a pénz miatt, de azért sem, mert a végén rád marad rengeteg papír, amiket legtöbbször egyszer-kétszer veszel elő - többnyire csak a vizsgaidőszakban tanulsz belőle, szorgalmi időszakban max. órákra viszed be.
Amúgy ami magát a nyomtatást illeti, ismered az önkiszolgálós nyomdákat? Személyes kedvencem a Copyguru. Pest-szerte van több is, nem tudom, az ELTE melyik szakán tanulsz, de ha BTK-n, akkor például ahhoz közel, a József krt-on van és fillérekért nyomtatnak. Én előző félévben minden hétfőn jártam oda, 20 oldalakat nyomtattam 200 forintért
Szóval a lényeg: amire nincs nagy szükséged, azt ne nyomtasd ki, mert felesleges és csak rád marad a sok papír. Amit meg muszáj, azt önkiszolgálós nyomdákban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!