Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tanító szakon a matematika...

Tanító szakon a matematika mennyire nehéz?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Azokhoz szólna a kérdésem akik tanító szakon végeztek, általános iskola alsó tagozatában tanítanak.

Régóta megfogalmazódott bennem,hogy szeretnék még egy diplomát és tanító szeretnék lenni, de soha nem mertem belevágni. Most vagyok 29 éves, rég érettségiztem, viszont sajnos matekból mindig nagyon gyenge voltam legalábbis középiskolában nagyok sokat küzdöttem vele. Mindig ez az egy tárgy tartott vissza a tanító szaktól de soha nem kérdeztem még utána konkrétan miket tanulnak főiskolán a tanító szakosok,matekból? Illetve összességében a képzés mennyi volt nehéz?

Hozzám a Tokaj-Hegyalja egyetem van közel, tehát oda szeretném beadni de csak jövőre mert egy évig még a pici babámmal leszek itthon. Addig még megcsinálom a pedagógia asszisztens képzést is,hogy az is meglegyen a felvételihez.

Minden választ köszönök előre is!

aug. 23. 09:58
 1/6 anonim ***** válasza:

Szórótárgy legalabbis Baján.

Fele megbukott nálunk van aki ezért hagyta ott. De tanulhato. Logika, kongruencia, függvények, valószínűség szamítás, kombinatorika, geomatria, relációk, halmazok, term. Egesz rac. Számok. Műveletek, transzformációk, g alapú számrendszerben valo számolás.

Nagyjábol ez az alap

aug. 23. 11:08
 2/6 anonim ***** válasza:
Szhelyen is sokan buktak belőle.
aug. 23. 11:09
 3/6 anonim ***** válasza:
Egerben a tanítónő képzőn könnyű volt a matek.
aug. 23. 12:01
 4/6 anonim ***** válasza:

Én Baján pont nem éreztem nehéznek. Igazából a középiskolás anyag kell hozzá, vagy annyi sem. (huzsznéve éve érettségiztem, most diplomáztam). 1-1 definíció volt, ami újdonságként hatott.

Logika, konferencia, számrendszerek minimálisan voltak érintve, csak a nagyon alap szinten, ráadásul a tankönyv nagyon jól, szájbarágósan magyarázott (még olyat is, amiről hiányoztam, és az olvasás során hallottam róla először)

Nem gondolom, hogy máshol máshogy lenne.

aug. 23. 21:53
 5/6 anonim ***** válasza:
*kongruencia - úgy látszik, az autokorrekt nem ismeri a szót (én még lusta vagyok átolvasni)
aug. 23. 21:54
 6/6 anonim ***** válasza:

Én rendszeresen korrepetálok, vizsgára készítek fel mindenféle főiskolai, egyetemi matekos diákokat. A nehézségi sorrendben a tanító szakon messze a legkönnyebb a matek szint.

(Jó-jó, vannak ezek a foxi-maxi helyek, mint pl. az Edutus, meg hasonló mondvacsinált "főiskolák", akik a fejpénzre utaznak, így nagyon leviszik a követelményeket, hogy ne bukjon senki.)

aug. 26. 13:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!