Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A szegedi tudományegyetem...

A szegedi tudományegyetem miért nem preferálja a levelező képzést?

Figyelt kérdés
Hozzám az lenne a legközelebb, de a szak ami érdekelne, nincs levelezősbe, csak nappaliba. Az meg úgy gondolom nagyon necces egy felnőtt embernek, akinek gyereke van, háztartás, munka stb. És gondolom nappali képzésen nem lehet azt csinálni, hogy nem járok be, csak néha. Mi a véleményetek? Köszönöm szépen a válaszokat.

ma 20:25
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Azok az egyetemek, amelyek fel tudják tölteni a létszámukat nappalisokkal, illetve azokon a szakokon, amelyek gyakorlatorientáltak, tanulósak nem szokott levelező indulni, mert nincs értelme.
ma 20:29
 2/10 anonim ***** válasza:
73%
Milyen szakról van szó?
ma 20:37
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ó, ott még jó a helyzet pl az Eltéhez képest :)
ma 20:51
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteg levelező képzés van ott (felviben leszűrve), konkrétan melyik szakról van szó?
ma 20:59
 5/10 anonim ***** válasza:
61%

Nem mindegy milyen szakról van szó. Általános orvosit, gyógyszerészt, fogorvost, gyógytornászt nem lehet levelezőn a rengeteg gyakorlat miatt. GTK ha annyira levelező és Szeged, akkor ott a Gál Ferenc Egyetem vagy 1 óra vonatút Kecskemét. Az osztatlan tanári is nyilván nappali, egyedül az Eszterházyn láttam levelezőn.

Egyébként meg ezek a levelező képzések semmik a nappalishoz képest. Tudom, tudom, gyerekek meg háztartás, de azt egy kidolgozott karrier után is lehet vállalni. Ismerek levelezős jogászt, tanítót, biológust, programtervező informatikust Szegedről és nappalist is. A levelező az egy nagyon durva gyorstalpaló, mindenen szinte csak áthaladnak. Közel nem lehet magadra szedni annyi tudást, mint nappalin. Nyilván orvosi képzést is pont ezért nem indítanak.

ma 21:28
 6/10 anonim válasza:
29%

"Egyébként meg ezek a levelező képzések semmik a nappalishoz képest."

Jaja, még jó, hogy PTI-n együtt vannak a nappalisok meg a levelezősök. 99% a diplomáért jön, mert már valahol dolgozik.

ma 21:39
 7/10 anonim ***** válasza:
61%
6 úgy vannak együtt, hogy a nappalisok hétfőtől péntekig vannak, a levelezősök meg péntek-szombat? Az szép.
ma 21:42
 8/10 A kérdező kommentje:
A pénzügy számvitelről van szó. Oké, ott van a Gál Ferenc, de azért sajnos nem egy szint. Egy munkaadó kit fog felvenni? A szte-n végzettet vagy egy Gál Ferencen végzettet? :/
ma 21:46
 9/10 A kérdező kommentje:
Máshol tök jól kivitelezik a levelezőt. Ott van a BGE, az is egy jó egyetem. Viszont levelezőn is be kellene járni rosszabb esetben heti 1x. Az meg tőlem 200 km-re van kb. :/
ma 21:48
 10/10 anonim ***** válasza:
#9 BGE-n évek óta távoktatás van/ volt levelezőn, csak vizsgázni kell bejárni, amiből nincs online vizsga.
ma 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!