Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Iskolaváltás, magántanár vagy...

Iskolaváltás, magántanár vagy mi lenne a megoldás?

Figyelt kérdés
Átiratkoztam egy új iskolába, mert az előzőben zaklatott az osztály. Az új iskolámban jobb az osztályközösség és ennek nagyon is örülök, de a jegyeim egyre romlanak bármit csinálok. Reál tárgyak nem voltak az erősségeim, de eddig valahogy mindig kihoztam egy viszonylag jó átlagot. Most viszont már majd' mindent kipróbáltam, új tanulási technikák, óráról órára tanulás, viszont akárhányszor azt érzem, hogy na majd ez a dlgozat jó lesz, puff egy újabb fejreesés. A tanáraimtól, amikor átjöttem azt hallgattam, hogy ha kell akkor segítenek, de eddig csak szemrehányást kaptam, ha valamit nem értettem és kérdeztem. Ez eléggé rá is tesz a mentális állapotomra. A zaklatás miatt már járok pszichológushoz egy ideje ésúgy tűnt, hogy segít is. Mivel egy jobb közösségbe kerültem, gondoltam, hogy ost minden javulni kezd. Egyre inkább érzem, hogy megint sötétülök belül, kedvtelen vagyok mindig és semmi motivációm. Mit tudnék tenni?

#tanulás #romló átlag
ma 18:40
 1/4 A kérdező kommentje:
Azt még kifelejtettem, hogy sokszor vagyok beteg, így nem párszor hiányoztam, de a kötelező 3 jegyem már minden tantárgyból megvan(még ha nem is a legszebbek) így osztályozható vagyok, de az osztályfőnököm folyamatosan stresszel, hogy ha így megy tovább meg kell ismételnem az osztályt.
ma 18:43
 2/4 anonim ***** válasza:
0%

Hát egy sajnos így megy, a 3 jegy nem elég..ha csak meg vagy fázva, akkor menj be. Ha lázas vagy, akkor maradj otthon.

Tanulásban a magán is jó, mert kérj segítséget az osztálytásaidtól. Ők, hogy tanulnak..stb.

ma 18:52
 3/4 anonim ***** válasza:

Mi az vagy mik azok a tárgyak, amikben segítségre van szükséged?

Hányadikos vagy?

Mik a távlati tervek?

ma 19:10
 4/4 anonim ***** válasza:
77%

Akkor most is bullyingban vagy, csak nem az osztálytársak részéről, hanem a tanárok részéről. Ezt a szülőknek kell letárgyalniuk velük. Például a tanárok nem értékelik, ha a gyerek túl sokat hiányzik, gyanújuk szerint lóg. Tehát fontos, hogy legalább magadnak bevalld, hogy tényleg beteg vagy-e, vagy csak nem szeretsz iskolába járni. Nem csoda, ha rosszak az eredményeid, ha az órák harmadáról hiányzol.

Magántanárt érdemes, iskolaváltást csak akkor, ha te ebben az alulteljesítésben egészen biztosan nem vagy sáros.

ma 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!