Hogyan lehetne használhatóbbá tenni a közktatásban tanított Magyar nyelvtant?
"Az érdekelt mi célból tanítják ezt a dolgot."
Pl. abból a célból is, hogy jobb benyomást tudjál tenni másokra azzal, ahogyan írásban megnyilvánulsz. Pl. ebben a mondatban nem használtál vesszőt, ami egy újabb olyan hiba, amiből messziről látszik, hogy még többet kéne tanulnod és gyakorolnod a nyelvtant, akkor is, ha nem a szíved csücske. Nem pont amiatt, hogy itt, a gyk-n jó benyomást kelts, hanem hogy könnyebben kapj meg valami jó munkát, vagy könnyebben elérd, hogy visszaírjon a neten olyan valaki, akivel szívesen megismerkednél személyesen is, stb.
9-s kivételével senki nem beszélt az iskolákban tanitott nyelvtanról.
Ezek szerint az itt jelenlévőket nem igen érdekli a téma.
Kár !!
De ez van.
21-s sem beszélt a tanított nyelvtanról.
Kioktatott arról, hogy nem raktam ki egy vesszót a mondatban.
De kétszer nem rakott a PL. után kettőspontot.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelv..
Kérdező, legalább ne egy időben válaszolj, mert így kilóg a lóláb :D
17-es voltam, egy regényt írtam arról, hogyan kellene, és mi értelme van a nyelvtannak. Lehetne még folytatni. De ehhez látni kell az embernek az összefüggéseket. Sajnálom, hogy nem voltak jó tanáraid, de ne másokon éld ki a feszültséget. Az viszont sajnos igaz, hogy sokan rosszul tanítják, de erről nem ők tehetnek, hanem a rengeteg mennyiségű tananyag, amit előírás a tanároknak, a nem megfelelő tankönyvek, és rendszer okozta a kiegés.
Gyerekként/kamaszként könnyű dobálni vele, hogy így-úgy szar, de ha a helyükben így kellene csinálni, lehet máshogy látnád.
26-stól kérdezem:
Ezzel a lólábbal mire célzol?
"21-s ... kétszer nem rakott a PL. után kettőspontot."
Mert kétszer nem volt rá szükség. :) Egyébként nem PL, hanem pl.
29-s Hol láttál te a 21-s írásában pl.t. Mert én csak PL.-t láttam.
De ez lényegtelen.
A lényeg az én nézőpontomból az, hogy az iskolai nyelvtannal tudnánk -e valamit kezdeni, elmozdítani jobb irányba?
De, akarsz-e ezzel egyáltalán foglalkozni?
Vagy beéred azzal, hogy lényegtelen helyesírási hibákon rágódsz.
Te döntessz , csinálj amit jónak látsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!