Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogyan lehetne használhatóbbá...

Szándékos Bendegúz kérdése:

Hogyan lehetne használhatóbbá tenni a közktatásban tanított Magyar nyelvtant?

Figyelt kérdés

aug. 10. 11:24
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:

"Az érdekelt mi célból tanítják ezt a dolgot."

Pl. abból a célból is, hogy jobb benyomást tudjál tenni másokra azzal, ahogyan írásban megnyilvánulsz. Pl. ebben a mondatban nem használtál vesszőt, ami egy újabb olyan hiba, amiből messziről látszik, hogy még többet kéne tanulnod és gyakorolnod a nyelvtant, akkor is, ha nem a szíved csücske. Nem pont amiatt, hogy itt, a gyk-n jó benyomást kelts, hanem hogy könnyebben kapj meg valami jó munkát, vagy könnyebben elérd, hogy visszaírjon a neten olyan valaki, akivel szívesen megismerkednél személyesen is, stb.

aug. 10. 14:55
 22/46 anonim ***** válasza:
80%
Mondatelemzést is azért kell tanulni az anyanyelv példáján, mert akkor nem az idegen nyelvek kapcsán kell neked megtanítani az idegen nyelv példáján, miközben a saját anyanyelved mondattanát nem ismered.
aug. 10. 17:53
 23/46 A kérdező kommentje:

9-s kivételével senki nem beszélt az iskolákban tanitott nyelvtanról.

Ezek szerint az itt jelenlévőket nem igen érdekli a téma.

Kár !!

De ez van.

aug. 10. 21:10
 24/46 anonim ***** válasza:
A 21-es is arról írt, meg még egy csomó másik. Kár, hogy kicsit sem akarod megérteni, de ez van.
aug. 10. 21:25
 25/46 A kérdező kommentje:

21-s sem beszélt a tanított nyelvtanról.

Kioktatott arról, hogy nem raktam ki egy vesszót a mondatban.

De kétszer nem rakott a PL. után kettőspontot.

aug. 10. 21:35
 26/46 anonim ***** válasza:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelv..

Kérdező, legalább ne egy időben válaszolj, mert így kilóg a lóláb :D

aug. 10. 21:50
 27/46 anonim ***** válasza:

17-es voltam, egy regényt írtam arról, hogyan kellene, és mi értelme van a nyelvtannak. Lehetne még folytatni. De ehhez látni kell az embernek az összefüggéseket. Sajnálom, hogy nem voltak jó tanáraid, de ne másokon éld ki a feszültséget. Az viszont sajnos igaz, hogy sokan rosszul tanítják, de erről nem ők tehetnek, hanem a rengeteg mennyiségű tananyag, amit előírás a tanároknak, a nem megfelelő tankönyvek, és rendszer okozta a kiegés.

Gyerekként/kamaszként könnyű dobálni vele, hogy így-úgy szar, de ha a helyükben így kellene csinálni, lehet máshogy látnád.

aug. 10. 22:00
 28/46 A kérdező kommentje:

26-stól kérdezem:

Ezzel a lólábbal mire célzol?

aug. 11. 10:34
 29/46 anonim ***** válasza:

"21-s ... kétszer nem rakott a PL. után kettőspontot."

Mert kétszer nem volt rá szükség. :) Egyébként nem PL, hanem pl.

aug. 11. 17:43
 30/46 A kérdező kommentje:

29-s Hol láttál te a 21-s írásában pl.t. Mert én csak PL.-t láttam.

De ez lényegtelen.

A lényeg az én nézőpontomból az, hogy az iskolai nyelvtannal tudnánk -e valamit kezdeni, elmozdítani jobb irányba?

De, akarsz-e ezzel egyáltalán foglalkozni?

Vagy beéred azzal, hogy lényegtelen helyesírási hibákon rágódsz.

Te döntessz , csinálj amit jónak látsz.

aug. 11. 20:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!